Sudio Nivå hovedtelefoner

Sudio er et svensk brand der kun gør sig i hovedtelefoner og vi har tidligere testet et andet af deres trådløse sæt, modellen hed TRE.

Denne gang er det Nivå vi har på testbænken, et sæt True Wireless hovedtelefoner der har 3,5 timers batteritid og kommer med et smart etui der giver 4 ekstra opladninger.

Vi har testet dem på hometraineren – læs med nedenfor.

Hvad er der i kassen?

NIVÅ kommer i en pæn hvid Apple-like emballage som indeholder følgende:

  • Sudio Nivå hovedtelefoner
  • Etui til opbevaring og opladning
  • USB kabel til opladning
  • I alt 3 sæt “tips” til hovedtelefonerne

Se vores unboxing af Sudio Nivå nedenfor.

Design og funktionalitet

NIVÅ hovedtelefonerne fås i 4 forskellige farver, sort, pink, hvid og camo som det anmeldte sæt, så der er både noget for mænd, kvinder og dem der bare gerne vil skille sig lidt ud.

Selve hovedtelefonerne er af in-ear typen og de vejer sølle 5 gram stykket, så man mærker næsten ikke de sidder i ørerne. Der medfølger tips til dem i 3 forskellige størrelser, så det er nemt at finde en størrelse der passer til lytterens ører. Det betyder ikke kun noget for lyden, men også for komforten da de skal sidde fast i øregangen – ellers risikerer man de ryger ud under aktivt brug.

På hovedtelefonerne er én knap på hver enhed, knapperne holder man nede når de skal tændes og slukkes, hvorefter de selv parres og gør sig klar til forbindelse til enhver Bluetooth enhed, eksempelvis PC, Mac, smartphone eller noget helt fjerde. Knappen kan også bruges til at pause/playe og besvare/afvise opkald hvis og såfremt de bruges til telefoni, da der er indbygget mikrofon.

Det faktum at de kommunikerer trådløst via bluetooth 4.2 giver en rækkevidde på ca. 10 meter under normale forhold, hvilket til dagligt er fint da man typisk vil have enheden der bruges til afspilning indenfor rækkevidde. Via smartphone kan man se aktuel batteristand på dem, nedenfor vist fra en iOS enhed.

Nivå er et sæt såkaldte “true wireless” hovedtelefoner, et begreb der bruges til trådløse hovedtelefoner som består af 2 enkelte enheder uden kabel imellem. Én af de udfordringer der ofte er med disse sæt er batteritiden, for med de små enheder på hver 5 gram er der ikke efterladt megen plads til et kraftigt batteri. Det forhindrer dog ike Sudio i at hive 3 1/2 times spilletid ud af Nivå – hvilket faktisk er ganske fornuftigt for sæt i denne kategori.

Det medfølgende etui giver yderligere 4 opladninger, hvilket betyder op til 17,5 timers samlet spilletid inden etuiet skal oplades.

Lydsmæssigt så er der intet at udsætte på Nivå, de spænder ret bredt og klarer både poppet musik og tung techno i fin stil. Det vigtige her er at finde de “tips” der passer til ens ører så de sidder fast i øregangen og ikke sidder for løst, dette giver den absolut bedste lytteoplevelser og sikrer ligeledes at de ikke falder ud i tide og utide. Jeg har primært brugt dem indendørs på hometraineren og her er det gået rimeligt, dog savner jeg en lille bøjle der forhindrer dem i at falde ud af ørerne, omvendt så er de fra Sudio’s side ikke markedsført som værende velegnede til sport/aktivt brug. Til løb eller anden mere aktiv brug ville jeg nok finde et andet sæt, men til brug på hometraineren kan det godt gå!

Konklusion

Nivå fra Sudio er et ret lækker sæt true wireless hovedtelefoner med rigtig fornuftig lyd, god batteritid og et smart etui der kan oplade dem endnu 4 gange, for samlet spilletid på 17,5 timer.

Til sport og aktivt brug er de ikke de helt oplagte valg, her har man brug for nogle der sidder lidt bedre fast i ørerne, men de er blevet testet og godkendt på hometraineren herhjemme! Ydermere er de ikke fra Sudio’s side godkendte som “sved-resistente”, men efter et par måneders brug til træning er der intet at spore på dem.

Nivå er et sæt der kan bruges “på farten” såvel som til rolig træning såsom træningscenter og hometrainer hvor man ikke hopper rundt og har mere brug for at de holdes fast i ørerne.

Til prisen er Nivå et rigtig godt bud på et “all-round” sæt true wireless hovedtelefoner som ikke kun kan bruges til træning.

Pris og tilgængelighed

Set til 679,-

Funktionalitet 8
Lyd 9
Design 8
Pris 8
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Forårsklargøring af cykel
Frostgrader, salt og glatte veje er snart fortid, foråret er så småt...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.