Test: USWE AirBorne 2

For en måneds tid siden testede og anmeldte jeg AirBorne 3 fra svenske USWE, nu er tiden kommet til lillebroderen AirBorne 2.

Modsat AirBorne 3, så har AirBorne 2 ikke den samme aftagelige lomme (Organizer pocket) som storebroderen, hvilket betyder at den primært er til væske – da den øvrige plads er yderst begrænset.

AirBorne 2 er derfor mere rettet mod “race” hvor man kan undvære værktøj og diverse stumper, eller til dem der har værktøj, ekstra slange og lign. i en saddeltaske, dunk eller et helt tredje sted.

Design og funktionalitet

AirBorne 2 fås i 4 forskellige farver; sort, gul, blå og lilla – så der er noget til både kvinder og mænd! AirBorne 2 er ikke kun kompakt, den er også virkelig let – kun 314 gram uden blæren, som indeholder op til 2 liter (Eller 1,6 liter alt efter konfiguration)  Den samlede vægt ligger derfor mellem 2 og 2,4 kg. med fyldt blære.

uswe-airborne-2-angled

Modellen er lavet med “race” for øje, det betyder at lav vægt har været af meget høj prioritet, hvilket også er derfor AirBorne 2 kun rummer det allermest nødvendige, nemlig væske nok til 1-3 timers MTB ture – alt efter intensitet og vejrforhold naturligvis. Tasken benytter USWE’s “No more dancing monkey” harness system, et seletøj der gør at tasken sidder tæt til overkroppen og bliver derfor, nærmest uanset hvor vildt det end går for sig…!

uswe-airborne-2-buckle

På forsiden af tasken er USWE’s logo og et par reflekterende elementer nederst – mens der i toppen er en lynlås, bag denne er selve blæren som Hydrapak har leveret. Blæren indeholder 1,6 eller 2 liter væske, “kun” 1,6 liter hvis den er lynet på midten og 2 liter hvis den er åben. Blæren er med “quick-link” så selve slangen kan tages af, i praksis er det derfor væsentligt nemmere at fylde og rengøre blæren, da man kan fjerne blæren fra tasken og lade slange og mundstykke være. Mundstykket kan låsesog er af typen der skal “bides” på, samtidig med man suger i mundstykket.

uswe-hydrapak-quicklink

 

Blæren er rimelig nem at rengøre, man kan blot vende vrangen ud på den og en tur i opvaskemaskinen har blæren også været udsat for herfra – uden problemer. Det er dog umiddelbart lige så nemt bare at skylle og tørre den af, så maskinopvask mener jeg måske ikke giver så meget mening.

uswe-airborne-2-bladder

 

I samme rum som indeholder blæren, er der én mindre lomme – der er vandtæt. Den er oplagt til opbevaring af smartphone eller anden elektronik der ikke bør udsættes for vand, men kan naturligvis også bruges til al mulig andet.

uswe-airborne-2-pocket

Slange og mundstykke går fra selve tasken, ud på højre eller venstre skulderstrop – hvor den kan fæstnes i en lille plast-clips, så den altid er lige ved hånden.

Som tidligere nævnt, så er USWE’s egne “No more dancing monkey” harness system også brugt til AirBorne 2, det betyder et unikt system med et 4-punkts seletøj der holder tasken tæt til overkroppen, så den ikke “hopper” rundt på ryggen. Seletøjet er med elastik-elementer, så bevægeligheden og fleksibiliteten er helt i top. Alle fire remme kan justeres via velcro, nemt og enkelt – også når man har tasken på. I praksis betyder det at man næsten ikke bemærker at man har tasken på ryggen, hvilket er et kæmpe plus når man har brug for at fokusere på sporet! Jeg har efterhånden testet en del rygsække fra USWE med selvsamme harness system og kan varmt anbefale det, det er et af de absolut bedste systemer jeg er stødt på!

no-more-dancing-monkey-4-point-suspension

no-more-dancing-monkey-head-features

På bagsiden af tasken er en let polstring på ryggen, i mesh – for optimal ventilation. Skulderremmene er ligeledes udført i en kombination af skumgummi og mesh, således ventilationen her også er i top.

uswe-airborne-2-back-ground

uswe-airborne-2-mesh

Komfort

Nu har jeg efterhånden rost USWE’s “No more dancing monkey” system ret mange gange, men denne gang ingen undtagelse. Det fungerer endnu engang rigtig godt, de 2 skulderremme, understøttet af de to remme i siden, der samles på midten af brystet med et spænde gør at tasken sidder præcist hvor den skal og netop ikke “danser” rundt på ryggen af en, uanset om det går op eller ned på sporet. Samtidig er det virkelig nemt at justere remmene, blot via velcro, alt efter om man kører med stor vinterjakke, en tynd jersey eller noget midt imellem. Alle remmene er med elastik, således at bevægeligheden også er helt i top.

uswe-airborne-2-adjustments

Tasken sidder forholdsvis højt på ryggen, hvilket betyder det på intet tidspunkt hænger og “dingler” på ryggen af en, har man en jersey på med ryglomme(r) kan disse endda benyttes. Taskens vægt på under 500 gram med blære og ca. 2 kg. med fyldt blære, gør den rimelig let og grundet No more dancing monkey” systemet bemærker man næsten ikke at man har tasken på, den er super nem at justere og bevægeligheden er i top! Bagsiden med let polstring og mesh både bagpå og på den øverste del af skulderremmene, gør det også nemt at komme af med varmen, hvilket er et stort plus på de varme dage.

uswe-airborne-2-front

Konklusion

AirBorne 3 fik mange rosende ord med på vejen og AirBorne 2 fortjener så afgjort det samme, trods der er tale om lillebroderen. Tasken rummer dog ikke meget andet end væske og evt. en smartphone og/eller anden forholdsvis flad genstand, der er ikke plads til ekstra slange, dækjern, multitool og lign., hvorfor denne er mere velegnet til “race” end hverdagsbrug på sporet -medmindre man har “reservedele” med i en sadeltaske og/eller i en dunk på cyklen. Kan man nøjes med væske og den lille lomme, så er USWE AirBorne 2 en fantastisk rygsæk med et helt unikt “harness” system der holder rygsækken på plads på ryggen. Der er absolut intet at udsætte på materiale eller funktionalitet, alt er af højeste kvalitet og virker præcist som det skal og bør.

Skulle man have et ønske, var det måske at mundstykket kunne holdes fast med en magnet som vi har set fra CamelBak og Osprey, ellers lader USWE AirBorne 2 ikke meget tilbage at ønske!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 739,-

8 Funktionalitet

9 Komfort

8 Design

7 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Guide: Tilføj nødinfo på din iPhone

Har du en iPhone med seneste iOS, er der en smart funktion inkluderet, der...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.