Boganmeldelse: Mountainbike: Fra begynder til verdensmester

For et par uger siden modtog vi et eksemplar af bogen Mountainbike, og nu er vi kommet igennem den og er dermed klar til at dele vores vurdering af bogen.

Bogen med den simple og sigende titel “Mountainbike: Fra begynder til verdensmester” er skrevet af MTB-guruen Mads Weidemann og journalisten Søren Frandsen og er efter forfatternes egen udsagn målrettet begynderen, såvel som rytteren der har kørt i mange år.

Bogen udkom officielt d. 25 april på forelaget Gyldendal – men den er på hele 232 sider og derfor har den egentlig anmeldelse været lidt tid undervejs, det kræver et par stille søndage med kaffe på kanden at komme igennem bogen.

Bogen er opdelt i forskellige emner, startende ud med de grundlæggende princripper omkring mountainbike, og udvikler sig herfra – således at de sidste kapitler er rettet den øvede eller mere avancerede rytter. Det er en fin opbygning, som også betyder at man nemt man springe rundt i bogen efter behov.

Bogen indeholder information omkring alt hvad der omhandler mountainbike-sporet, fra grundlæggende teknik, valg af cykel, indstilling af cyklen til hvordan man tager hop og drops. Med andre ord kommer man hele vejen rundt og får del af værdifuld viden, uanset om man er nybegynder eller måske har kørt i mange år.

Undervejs, mellem afsnit omkring svingteknik og hardtail vs. fully, kan man læse mindre interviews med danske MTB profiler og får et spændende blik “behind the scenes” på vores karrierer.

Selvom bogen er på 232 sider, så føles den ikke specielt teksttung, den er “let-spiselig” og indeholder gode billeder og illustrationer, dog savner jeg lidt flere billeder/illustrationer i afsnittene omkring teknik – for det kan altså være en svær størrelse af forklare på skrift, og et billede siger som bekendt mere end 1000 ord.

Konklusion

Mountainbike er så afgjort de ca. 350,- værd som den koster, uanset om man er helt ny i mountainbike-verdenen og har brug for vejledning til alt fra cykel til helt grundlæggende teknik. Men den indeholder også tips, tricks fra Mads Weidemann, tidligere professionel mountainbike-rytter, så selvom man føler sig som verdensmester på mountainbiken, kan man nok lære én ting eller to.

Som et stort plus er bogen, i skrivende stund, ret up-to-date, hvilket betyder at de forskellige termer og cykeltyper der omtales er høj-aktuelle, det ser jo nok desværre lidt anerledes ud om nogle år – men den tid, den sorg.

Læser man bogen ende til anden på én gang, er der ret meget information der skal fordøjes, så det kan anbefales at man efterfølgende læser op på de afsnit hvor mann føler sig udfordret, det kunne eksempelvis være teknik til at håndtere hop og drops, eller hvordan man får den optimale svingteknik.

En ting er helt sikkert, den får fast plads på hylden herhjemme – og den vil blive åbnet med jævne mellemrum, for det er altid fedt at blive bedre og det er der godt grundlag for her!

Køb den til begynderen, mountainbikeren der aldrig ønsker sig noget, eller personen der tror han/hun er verdensmester på sporet – alle vil få god glæde af bogen!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,95

Karakter 9
9
Mere fra Noel Juul Christensen
Stortest: Efterårs- og vinterhandsker
I skrivende stund er efteråret stadig forholdsvis mildt, men inden vi har set...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.