Test: AGU Gravel Bibshort

Gravel har virkelig slået an og nu begynder flere producenter at lave udstyr og tilbehør særlig rettet mod gravelrytteren, det gælder både beklædning og forskellige tilbehørsdele. Hollandske AGU er én af dem og Gravel Bibshort er første bud fra dem.

Lad mig slå det fast med det samme, der er intet behov for gravel-specifikt cykeltøj, du kan bruge det samme som på landevejen, eller mountainbiken – men ikke desto mindre kan der være nogle små detaljer og designmæssige ting som gør at beklædning designet til gravel-rytteren giver rigtig god mening. Én af de vigtigste ting er en god pude der giver en god støtte når man kører i hårdt terræn og typisk flere timer af gangen.

100% genbrug!

Gravel Bib Short er lavet af 100% genbrugt polyester, og kan derfor bryste sig af Greensphere mærkatet. Materialet er en blanding af lycra og elastan og overfladen er lavet specifikt til gravel (og MTB) hvorfor den er både skidt og vand-afvisende – go’ detalje!

Designmæssigt er AGU Gravel Bibshort ret klassiske i sort udførsel, med flade laderskårne seler og den øverste del af ryggen i mesh.

Afslutningerne ved benene er med brede laserskårne elastikker med silikoneprint indvendigt som holder dem på plads og skaber en tæt afslutning omkring låret.

Ved lænden, samt på siden af begge lår er der mesh-lommer så man kan medbringe snacks og andet som man gerne vil have lige ved hånden. Lommerne på lårene kan også bruges til smartphone eksempelvis.

Indvendigt er AGU’s Red 120 pude, en pude lavet specifikt til gravel og MTB brug, altså med god støtte til de lange ture med masser af bump og stød. Puden er naturligvis med flade syninger, så der er minimal irritation.

Komfort og pasform

AGU har formået at lave et par snusfornuftige bibshorts med rigtig god pasform. De sidder tæt, men behageligt, og puden fungerer rigtig godt for mig – den er testet på både korte og længere ture, primært på gravelcyklen – men også som inderste lag på landevejen. De flade seler samt laserskårne afslutninger ved benene giver en tæt og lækker pasform – uden generende sømme og opbuk. Lommerne i mesh på siden af låret synes jeg bestemt også er en fin feature, dem på ryggen/lænden er jeg dog nok lidt i tvivl om jeg selv vil få brugt, men dem på lårene giver rigtig god mening – så kan hurtigt kan hive telefonen, eller en snack frem!

Jeg har testet Gravel Bibshort i str. S, som passer rigtig fint til mine 175 cm. og 65 kg.

Konklusion

Med en pris på ca. 750,- placerer de sig midt i feltet rent prismæssigt og jeg synes faktisk man får ret meget for pengene – både ift. kvalitet, pasform og detaljer. Du får et par komfortable bibshorts der kan holde til at blive brugt i skoven og på grus, med en god pude og smarte lommer til telefon, snack og lign.

Pasform er som altid individuelt, men de sidder rigtig godt på mig – også på lange ture på +4 timer.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 749,-

Funktionalitet 8
Design 8
Komfort og pasform 9
Pris 8
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: JAYS f-Five hovedtelefoner
Fra svenske JAYS har vi de sidste uger testet et sæt true...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.