Danmarks Højeste Motionscykelløb 2016: Sådan gik det…

D. 5 maj, Kristi Himmelfartsdag, blev Danmark’s Højeste Motionscykelløb afholdt for 34. gang.

Vores gode venner fra Astral-Biking var i år hovedsponsor og én af trækplasterne var at Rolf Sørensen kørte med på 140 km. ruten.

Løbet har start og mål i Skanderborg og der er distancer for enhver, fra familien til den erfarne motionist med distancerne: 25, 65, 100, 140 og 185 km.

Jeg havde valgt kun at køre 65 km., da det var mit første motionscykelløb på landevej og jeg hellere ville have succes ved 1. løb og set i bagklogskabens klare lys, så skulle jeg måske nok have kastet mig over de 100 km., men den tager vi næste år!

Dagen før kunne man afhente startnumre ved Højvangens Torv i Skanderborg – det krævede dog man enten havde været der før, eller var lidt mere lokalkendt end undertegnede i Skanderborg, for der var ingen skilte eller lign. og det var rent held jeg opdagede de stod “puttet”  i et indhug ved hallen. Dér er plads til forbedring, det havde blot krævet ét enkelt skilt ved p-pladsen, så folk blev ledt i den rigtige retning – nøjagtigt som der var blevet opstillet på selve løbsdagen.

På løbsdagen startede de lange distancer først, omkring 8.30 – så min start gik først 10.42, hvorfor der var rigeligt tid til at stå op og spise morgenmad med familien, inden dagen startede med at cykle de ca. 10 km. fra Solbjerg til Skanderborg. Vejrguderne havde virkelig været med os, så de korte rør var fundet frem, dog havde jeg lange/løse ærmer på, som jeg ville kunne smide hvis det blev for varmt i løbet af turen. Høj sol og meget begrænset med vind, samt temperaturer omkring de 15-18 grader – helt perfekt cykelvejr!

Startområdet var intet problem at finde og over højttaleren blev der højt og tydeligt meddelt når startgrupperne skulle stille sig klar og blev derefter sendt afsted med et par minutters mellemrum. Det viste sig dog hurtigt at flere sneg sig med på en tidligere start, så efterhånden endte det med at der blev slået 2 grupper sammen, da der i én gruppe næsten var for lidt tilbage. I praksis havde dette dog ingen betydning, folk var tydelig bare utålmodige. Der var omkring 1700 deltagere fordelt på de 5 distancer, men selvom startområdet ikke var fantastisk stort, blev det aldrig helt crowdet – her er det tydeligt at de har prøvet dette rigtig mange gange før!

Omkring 10.42 gik starten for mit vedkommende og jeg nåede da også at køre noget der ligner 2 kilometer før jeg havde 1. punktering og så hele min gruppe overhale mig, samt dem der blev sendt afsted efter os… Ikke den bedste start, det betød så også at jeg måtte give den en ekstra skalle for at hente den tabte tid, velvidende at jeg havde brugt den éne slange jeg havde medbragt.

Ruten var utrolig godt planlagt, med stigninger der virkelig trak tænder ud og lange nedkørsler hvor man kunne få lov at trække vejret. Området omkring Skanderborg sø, Mossø, Ejer Baunehøj og Gl. Rye er kuperet og rasende smukt og en perfekt scene til et motionscykelløb sådan en smuk forårsdag! Da der var tale om et motionscykelløb, blev der gjort opmærksom på ved start at vi alle skulle passe på hinanden og køre efter færdselsreglerne, da vi skulle tage hensyn til den øvrige trafik. Der var flagvagter og god skiltning hele vejen rundt og på kritiske passager var der rent faktisk hjemmeværnsfolk der afviklede trafikken og sikrede at både deltagere og billister blev tilgodeset – mit indtryk var at det fungerede helt perfekt og jeg oplevede ingen utålmodige billister. Sidstnævnte hænger nok også i høj grad sammen med at ruten er planlagt så den foregår på de mindre og mere afsides liggende veje i området.

Efter 2 timer og 29 minutter kom jeg i mål, en tid der bestemt ikke var helt som ønsket, med med én punktering og et baghjul der måtte pumpes undervejs da det begyndte at miste luft, er jeg egentlig meget godt tilfreds – vigtigst af alt: Jeg havde det sjovt og har bestemt fået blod på tanden i forhold til landevejsløb! Der blev kørt pænt, folk tog hensyn og der var en fantastisk stemning både før, under og efter løbet hvor der var stillet telte op på pladsen. Her kunne man købe sig en fadøl og en pølse, en sportsbolle eller bare gå rundt og kigge på udstillernes telte, her var bl.a. Canyon at finde.

Mit første motionscykelløb var overstået og nu var der kun de 10 km. tilbage til hjemmet i Solbjerg, hvilket var helt OK, efter en sportsbolle og en cola.

Hjemme i indkørslen kunne jeg stoppe Garmin’en efter 91 km og nu er der blot tilbage at glæde sig til næste løb i sæsonen!

Danmark’s Højeste Motionscykelløb får mine varmeste anbefalinger, som 1. løb eller en del af sæsonen, der er distancer til enhver og man bør hurtigt kunne finde nogle der er på samme niveau, så de fleste vil blive udfordret – på den gode måde! Løbet er enormt godt organiseret og stemningen fremragende, så der er ingen tvivl om at vi ses næste år!

Deltog du i Danmark’s Højeste Motionscykeløb 2016 – så del meget gerne dine oplevelser i kommentarfeltet nedenfor!

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: CamelBak K.U.D.U. 12 rygsæk
I forbindelse med EuroBike messen i August 2014, præsenterede CamelBak deres nye...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.