Danmarks Højeste Motionscykelløb 2018: Løbsberetning

Den 10. maj i år blev Danmarks højeste motionscykelløb afholdt for 36. gang, og vi deltog i løbet for at kunne give denne løbsberetning.

Løbets hovedsponsor er Astral, som havde sørget for at selveste Rolf Sørensen også deltog i løbet, hvilket bragte glæde hos deltagerne. Efter løbet stillede Rolf Sørensen glædeligt op til billeder, og der var altså rig mulighed for at komme helt tæt på en ægte cykelhelt.

Distancerne var følgende: 25 km, 65 km, 100km, 140 km og 185 km. Der var altså både noget for de helt hardcore løbsdeltagere samt nye deltagende og familien. På pladsen inden start kunne man også se, at det var et bredt spekter af cykelentusiaster, der var kommet for at deltage.

Alt det praktiske inden løbets start fungerede helt perfekt. Vi blev løbende informeret på mail, således at man havde alt det praktiske på plads til løbets start. Vi fandt nemt og hurtigt den anviste p-plads, hvor der var masser af pladser til de deltagere, som kom langvejs fra.

Herfra var der i en mail beskrevet ruten til startområdet, og her kunne der måske også godt være skiltet, men selvom vi tog en lille omvej, endte vi hurtigt det rigtige sted. På parkeringspladsen ved startområdet var p-pladserne fyldt, og hvis man skulle have haft en af disse, skulle man altså have været kommet i rigtig god tid.
Derfor var vi meget glade for, at arrangørerne i mailen havde henvist til en anden parkering blot et stykke væk.

Startområdet emmede af liv med det samme vi ankom, og i det dejlige solskin kunne man mærke at stemningen blot var endnu bedre. Uddelegeringen af startnummer fungerede helt optimalt, og vi oplevede ingen kø, da folk ankom løbende, alt efter rute og starttid.

Vi havde valgt ruten på 65 km, da det for en af os var første løb, og vores start gik 10.45. Her var det en rigtig dejlig oplevelse, at der var kontrol med antallet af startende cyklister, således at der var plads til alle. Dette gjorde, at starten forløb som smurt, og vi var hurtigt oppe i fart og i gang på ruten.

Selve ruten var lagt i de smukkeste omgivelser, hvor både bakker, søer og marker dannede rammen for en smuk naturoplevelse. Man mærkede hurtigt at Danmarks Højeste Motionscykelløb levede op til sit navn, da stigningerne kunne mærkes efter få kilometer. Da det var et motionscykelløb, blev vi opfordret til at passe på hinanden og trafikken, og dette var alle gode til. Efter 29 km var der depot med en fantastisk udsigt, hvor kroppen kunne tankes op med saft fra Rynkeby eller bananer og bars, og det var alt man havde brug for til at komme videre.

Ruten var både afmærket ved skiltning, bannere samt flagvisere og det fungerede de fleste steder helt optimalt. Dog var der enkelte steder, hvor ruten drejede selvom der ingen skiltning var, og hvis ikke vi havde kørt bag ved en, der tydeligvis kendte ruten godt, havde vi nok taget os lidt af en omvej. Her er det altså plads til en smule forbedring fra arrangørernes side.

Da vi ankom i mål, blev vi igen modtaget af en fantastisk stemning i start-/målområdet, hvor alle deltagende nød det dejlige vejr efter et skønt cykelløb. Her var der mulighed for at få noget at spise, hvor man ved indlevering af en madbillet fik man en omgang pølsemix med rugbrød og rødbeder til at tanke op på, og det lå godt i maven efter en god cykeltur.

Der var desuden også mulighed for at kigge på forskellige boder, hvor bl.a. Canyon havde en stand. Her kunne man lære lidt mere om den nye trend med skivebremser på racercykler samt se nogle af de nyeste cykler fra mærket. Det var altså også mulighed for lidt inspiration, hvilket blot gjorde oplevelsen endnu mere hyggelig.

Alt i alt er Danmarks Højeste Motionscykelløb et rigtig smukt og velorganiseret løb, som både egner sig for nybegyndere og øvede. Vigtigst er blot at man er kommet for at have en god dag og oplevelse på cyklen. Vi giver løbet vores varmeste anbefalinger og er sikre på, at vi vender tilbage til de kommende års cykelløb i de flotte omgivelser.

Læs mere og hold dig opdateret omkring kommende løb på dkhoejeste.dk

Skrevet af
Mere fra Mads Olsen
Test: Rogelli Ranco herre cykelpakke
Den danske sommer er over os, og de fleste cykelmotionister er godt...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.