Dynaplug redder dig!

Det er efterhånden ret almindeligt at køre tubeless på både mountainbike, crosss/gravel og landevej for den sags skyld, men er man så uheldig at man får et større cut eller hul i dækket, så er væsken desværre ikke nok til at lappe hullet. Men fortvivl ikke, for DynaPlug har løsningen.

Er du i tvivl om hvad tubeless er for en størrelse, så læs evt. én af vores guides og artikler omkring emnet.

Hvem er Dynaplug?

Dynaplug har specialiseret sig i tubeless tilbehør og deres “plugs” fås til både biler, motorcykler, ATV’er og cykler, indenfor cykelkategorien findes de til både MTB og landevejsbrug, samt i forskellige udgaver hvor forskellen er hvor meget de fylder og hvor meget der er med fra start.

Dynaplug er Amerikansk, hvilket ret ofte er lig høj kvalitet og lækker finish – det er ingen undtagelse her. Alt er udført i lækre materialer og det ser godt ud – hvilket også afspejles i priserne der er i den høje ende af skalaen, men pris og kvalitet hænger som bekendt (som oftest) sammen.

Dynaplug fungerer således:

  1. Du får et cut/hul i dit dæk som væsken ikke lukker straks.
  2. Du finder dit DynaPlug tool frem, trykker en “plug” i hullet og trækker toolet ud igen, plug’en sidder nu fast i hullet og har lukket det. Den overskydende del kan skæres af.
  3. Dækket er nu igen “tæt” og der er ikke behov for at udskifte dækket som udgangspunkt, man kan sagtens kører videre som om intet var hændt, da hullet er lukket igen.

Dynaplug Racer

Denne udgave er til dem der skal “plugge” hullerne hurtigt og effektivt. Toolet er i aluminium og fås i flere flotte farver, så det kan passe sammen med resten af gearet. Denne udgave har 2 forskellige plugs, én i hver ende. I den ene ende de almindelige og i den anden den som Dynaplug kalder Megaplug, en plug der er hele 3 gange tykkere end standard plug’en. I dette tool har man således plugs klar til både “almindelig” og større huller!

Pris: 349,-

Dynaplug Air

Air sættet fra Dynaplug er en vaskeægte 2-i-1’er som både lapper hullet med de velkendte “plugs” og samtidig er udstyret med en CO2 patron så der med det samme pumpes luft i dækket igen. Det er virkelig smart og gør det super nemt at lappe større huller, uden efterfølgende behov for at skulle efterfylde med håndpumpen når hullet først er lukket.

Sættet kan også “bare” bruges som CO2 pumpe hoved, så det har to funktioner i “værktøjs-sættet” når det er med på tur.

Som de andre sæt, så er dette også udført i lækker aluminium og fås i flere smarte farver.

Pris: 599,-

Dynaplug i praksis

Jeg har haft mulighed for at teste Dynaplug hen over de sidste 6 mdr. og det virker sindsygt godt på både store og små huller. Samtidig er man lynhurtigt videre og skal ikke stå og fedte rundt med dækket og krydse fingre for at væsken lukker hullet, inden al væske og luft er fesen ud af dækket.

5 alm. eller 3 megaplugs koster ca. 80,- og isoleret set er det da mange penge for de små plugs. Men man skal huske på at man bruger dem så sjælendt og koster det så 25-30,- for at komme hurtigt videre er det jo ingenting, det kan man ikke engang få en anstændig slange for til mountainbiken!

Der findes efterhånden en del forskellige sæt alt efter behov, så det bør være nemt at finde et sæt der passer til ens behov og pengepung.

Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Beskyt din cykel med keramisk coating fra Muc-Off
Muc-Off udvider hele tiden deres sortiment og ét af de nye produkter...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.