Forår: Klæd dig fornuftigt på

1. marts blev det officielt forår i Danmark og selvom dagene er blevet længere, kan vejret stadig være både koldt og i høj grad vådt, i denne guide giver vi Vores bedste tips og tricks til fornuftig påklædning så du kan holde varmen på cyklen, men også kan komme af med varmen igen!

Lag på lag…

Lag på lag princippet virker og gælder næsten hele året rundt, måske lige med undtagelse af sommeren, hvor man så alligevel typisk vil have både svedtrøje og jersey på. Det samme gør sig gældende i foråret og særligt fordi vejret kan være ret omskiftelig og gå fra høj sol og små 10 grader, til regn og blæst i løbet af en god lang cykeltur…

Det kan derfor anbefales at benytter “lag på lag” princippet, så kan har mulighed, undervejs, eksempelvis at smide vindjakken eller tage knæ-varmerne af.

Vi start oppefra og ned!

  • Hjelmhue: En tynd hjelmhue kan være nødvendig på de kolde og blæsende dage
  • Halsedisse: En tynd halsedisse/buff kan være enormt rar til at beskytte halsen mod kold vind, på de blæsende og regnfulde dage.
  • Jakke: En tyndere jakke, eller tyk cykeltrøje, bør kunne gøre det i foråret, men kan kan have brug for at supplere med en decideret regnjakke, eller en vindjakke til at tage udover på de åbne stykker.
  • Svedtrøje: En fornuftig svedtrøje holder kroppen tør og lun, vælger man en model i lidt tykkere materiale, kan man ofte spare lidt på tykkelsen af jakken. Overvej evt. om svedtrøjen skal være med vindtæt front.
  • Lange tights: Et par tynde, lange bibtights med pude gør være varme nok til brug i foråret, evt. suppleret med et par løse knæ-varmere.
  • Bibshorts og løse ben: Har man ingen lange bibtights, kan et par bibshorts, kombineret med et par løse ben, også sagtens være en mulighed. Man kan evt. her overveje GripGrab’s AquaRepel serie, som er en serie af vandafvisende løse arme og ben.
  • Tynde uldsokker: Med et par tynde uldsokker har man en god isolering, mens de stadig holdes godt tørre, selvom man skulle svede fødderne en smule.
  • Skoovertræk: Skoovertræk kan bruges til mange formål, i foråret vil det typisk være for at holde vinden væk fra tæerne og beskytte mod vand og evt. mudder. Overvej et par tynde, men vandtætte, skoovertræk.

Køb det her

Køb cykeltøj hos bl.a. Cykelgear.dk og Cykelpartner.dk

Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Shimano SLX M7000: Billig opgradering til 1×11
Tilbage i april 2016 præsenterede Shimano den nye SLX M7000-serie, serien under...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.