Rengør din cykel med Smurt

Med produkter fra danske Smurt, kan du nemt og på miljøvenlig vis, rengøre og smøre din cykel, uanset om det er en landevejscykel, gravelcykel, mountainbike eller en hverdagscykel – produkterne kan bruges til alle typer af cykler.

Smurt’s sortiment består for nuværende af følgende produkter indenfor rengøring og smøring.

Rengøring

Smøring og vedligeholdelse

Hurtig rengøring med Smurt

Er cyklen kun lidt beskidt, så kan rengøringen overståes forholdsvis hurtigt med brug af få produkter.

Fremgangsmåde

Spray Allround Degreaser på hele cyklen, bruger du voks kan den også bruges på kæde, kassette og tandhjul. Lad det sidde og virke et par minutter – så løsnes det værste skidt og burde nemt kunne skylles af.

Imens kan du rengøre kæde, kassette og klinger med en børste der kun bruges til drivlinen. Bruger du olie som smøremiddel, kan du med fordel bruge Chain Cleaner på kassette, kæde og klinger – hvorefter du skrubber godt med en børste der kun bruges her – ikke på resten af cyklen.

Skyl efter med rent vand og lav en balje med Allround Shampoo. Brug (den bløde side) på Allround Sponge til at sæbe hele cyklen ind og få fjernet det mere genstridige snavs som ikke er blevet opløst af Allround Degreaser.

Skyl igen efter med rent vand og tør cyklen med Microfiber Cloth, kæde, kassette og klinger bør også tørres af – men med en klud der kun bruges hertil. Slut af med at smøre kæden med olie eller voks, alt efter hvad du bruger.

Grundig rengøring med Smurt

Trænger cyklen derimod til en forårsrengøring inden den kommer på landevejen, eller en efterårsrengøring inden den bliver stillet væk efter sæsonen – så skal man have fat i lidt flere remedier og bruge lidt længere tid – resultatet derimod forsvarer så absolut den brugte tid!

Fremgangsmåde

Start med at spraye Allround Degreaser på hele cyklen, pånær kæde, kassette og klinger – her bruger vi Chain Cleaner for at få renset dette i bund. Start med Allround Dreaser og lad den sidde og virke et par minutter, imens kan du rengøre kæde, kassette og klinger med Chain Cleaner og en børste der kun bruges til drivlinen.

Skyl efter med rent vand og lav en balje med Allround Shampoo. Brug (den bløde side) på Allround Sponge til at sæbe hele cyklen ind og få fjernet det mere genstridige snavs som ikke er blevet opløst af Allround Degreaser.

Skyl igen efter med rent vand og tør cyklen med Microfiber Cloth, kæde, kassette og klinger bør også tørres af – men med en klud der kun bruges hertil.

Når cyklen er tør, spray Silicone Shine på stellet og tør det af med Microfiber Cloth. Det giver flot glans og gør at skidtet har sværere ved at hænge fast.

Brug Brake Cleaner direkte på skivebremser og bremseklodser – hold evt. en gammel klud under, eller bag, så du ikke får produktet spredt til andre dele af cyklen. Tør efter med en ren (tør) klud eller en stykke papir.

Slut af med at smøre kæden med voks eller olie – alt efter hvad du normalt bruger. Benytter du Chain Lube sprayes den direkte på kæden, får lov at sidde et øjeblik og evt. restprodukt tørres af. Chain Lube kan også bruges til smøring af andre bevægelige dele, eksempelvis for/bagskiftere og lign.

Hvem er Smurt?

Danske Smurt er et brand der primært fokuserer på rengørings og smøreprodukter til cyklen. De adskiller sig fra konkurrenterne ved at deres produkter ikke indeholder drivgasser. I praksis betyder det at der er mere middel i dåserne og så er det mere miljøvenligt, til gengæld må man så undvære den stærke spray-effekt – men det har jeg endnu ikke oplevet som et problem.

Pris og tilgængelighed

Smurt produkterne kan købes på deres egen webshop samt hos eksempelvis onlineforhandlere såsom Cykelgear.dk

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Contour +2 Actionkamera
Contour er en producent som er 100% dedikeret udvikling og produktion af actionkameraer og faktisk...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.