Forlæng sæsonen med løse ærmer og ben

Løse ærmer og løse ben bør være essentielt i enhver motionist’ garderobe, for i den rette kombination vil man faktisk kunne benytte det samme cykeltøj størstedelen af året.

I denne guide giver vi råd og vejledning til de forskellige typer af løse ærmer og ben og forslag til kombinationer så man kan bruge sine korte bibshorts og kortærmede jersey’er næsten hele året rundt – måske lige med undtagelse af vinter-perioden hvor det er rart med lidt mere beskyttelse.

Forår

Foråret er normalvis forholdsvis mildt, men kan naturligvis stadig være noge ustadigt. Det vil sige der er mange dage hvor korte ærmer og ben er for lidt, man har derfor brug for et par løse ærmer og ben, gerne med lidt foring, til at beskytte mod vind og vejr.

Astral Protect armvarmere – 129,-
Astral Protect benvarmere – 149,-

Prisbillige løse arme og ben der leveres som one-size i super strækbart rib-design, som ikke er for tykke.

Sommer

Den danske sommer er altid lidt ustadig, så løse ærmer og ben kan rigtig nyttig på de kolde morgener, om aftenen når duggen falder eller bare på de kolde og blæsende dage som ikke kan undgås. Det smarte er jo netop at de nemt kan tages af når/hvis det bliver for varmt og da de ikke fylder ret meget kan de nemt opbevares i enten ryglommerne, rygsækken eller hvor man nu engang har mulighed for at opbevare dem.

Der findes også løse ærmer og ben der er enormt tynde, men giver god beskyttelse mod UV-stråler, så man udgår at blive solskoldet, hvis man tendens til dette.

Til sommerbrug bør man vælge løse ærmer og ben der ikke er for kraftige, materialet skal gerne være let og helst uden foring, da de ellers kan blive ret varme at benytte.

GripGrab UV Sleeves – 199,-

Tynde løse ærmer der giver UV50+ beskyttelse, rigtig gode hvis du er typen der hurtigt bliver solbrændt.

GripGrab Leg Warmers Light – 299,-
GripGrab Arm Warmers Light – 249,-

Løse ærmer og ben i forholdsvis tyndt materiale der gør den velegnet til brug på de tidspunkter hvor man har behov for lidt ekstra beskyttelse. Med silikone-kant på både arme og ben, så de bliver på plads.

Efterår

Forår, såvel som efterår kan byde på lidt af hvert, både regn og blæst – men også gode mængder solskin. Temperaturen er ofte under 10 grader og man bør derfor vælge løse ærmer og ben med lidt polstring, så man kan holde varmen. Til brug i efteråret bør man også overveje hvorvidt et par vandtætte løse ærmer og ben ikke vil være en fornuftig investering, særligt hvis man cykler i al slags vejr. Åndbarheden i sidstnævnte er ikke så god som i et sæt “ikke-vandtætte”, så dem bør man altså kun vælge hvis man mener at få brug for at de er vandtætte…

GripGrab Arm Warmers – 299,-
GripGrab Leg Warmers – 399,-

Sæt med blødt fleece indvendigt og silikone-kant øverst så både arme og ben holdes på plads. Materialet giver god beskyttelse, men er stadig åndbart.

GripGrab Leg Warmers AquaRepel – 449,-
GripGrab Arm Warmers AquaRepel – 349,-

Sæt med blødt fleece indvendigt og silikone-kant øverst så både arme og ben holdes på plads. Materialet giver god beskyttelse mod både vind og ikke mindst nedbør, det betyder dog også at man må gå på kompromis med åndbarheden. Helt vandtætte er de dog ikke, men vandafvisende.

db løse ben m/ refleks og lynlås – 149,-
db løse ærmer m/ refleks – 129,-

Løse ærmer og ben i forholdsvis kraftig kvalitet udført i super roubaix som giver rigtig god beskyttelse mod vind og samtidig er delvist vandafvisende. De er udført med refleks også, for øget synlighed.

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Shimano Wind vinterjakke
Shimano er i cykelkredse nok bedst kendt for jeres komponenter, altså geargrupper...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.