Gateway Blokhus MTB spor

  • Kategori: MTB
  • Landsdel: Nordjylland
  • Længde: Ca. 10 km
  • Skiltning: God
  • Estimeret tid for øvede ryttere: 30-40 minutter

Gateway Blokhus er et samlingspunkt for flere forskellige outdoor aktiviter ved Blokhus, her er både naturlegeplads, picnic-område, mulighed for at grille samt udgangspunkt for vandre, løbe og cykelruter. Det er også her man finder områdets officielle mountainbike spor på ca. 10 kilometer.

Vores mening om Gateway Blokhus MTB sporet

Sporet ligger gemt i skovene og klitterne, væk fra den (om sommeren) ret pulserende turist-by Blokhus, området fungerer derfor som et åndehul for lokale, såvel som udefrakommende turister.

Sporet er anlagt primært som singletrack og man kommer igennem både skovområder, klitter og både brede og smalle stier i flot natur, enkelte steder krydses skovstier hvor der kan være øvrig trafik – men i så fald er der skiltet ret tydeligt så man er opmærksom på dette.

Da sporet er anlagt i Blokhus Klitplantage er sporet de fleste steder meget tørt, da sand og beplantningen sikrer et minimum af mudder. Enkelte steder vil man dog opleve mudder, efter kraftig regn – men ellers fremstår sporet meget modstandsdygtigt overfor nedbør.

Sporet starter ved P-Pladsen ved camping-pladsen og er som nævnt indledningsvis ca. 10 kilometer langt. Sporet har en rigtig godt flow da det er anlagt som singletrack og man derfor sjældent har behov for andet end at holde øje med sporet og holde tempoet oppe – kun enkelte steder er det nødvendigt at have øje for øvrig trafik. Undervejs møder man ikke nogle voldsomme udfordringer, sporet er med andre ord ikke specielt teknisk krævende og er derfor velegnet til alt fra nybegynderen til den garvede mountainbiker – sidstnævnte vil bare kunne give den mere gas og sætte en bedre omgangstid. Der er enkelte steder med lidt stejle nedkørsler og et par opkørsler med lidt rødder, men størstedelen er til at have med at gøre, også for begynderen. Sporet fremstår meget naturligt, hvilket nok i høj grad kan tilskrives underlaget der gør at der ikke rigtig er samme behov for sten, grus og lign. for at sikrer et stabilt underlag der ikke skylles væk så snart der er optræk til nedbør. Der er enkelte transportstykker hvor man kan få farten godt op, men ellers er det meste ret intens singletrack hvor det går stærkt og man derfor dårligt har tid til at snuppe en tår af drikkedunken.

Skiltningen er ret god, der er skiltet med de traditionelle grønne “MTB” skilte på røde pæle og hvide markeringer på træerne og sporet er samtidig ensrettet. Der er dog enkelte steder hvor sporet “naturligt” fortsætter ligeud, eller drejer og skiltningen viser noget andet – så de første par gange man kører sporet kan det anbefales at man er ekstra opmærksom på skiltningen – så man kommer igennem hele sporet.

Med 27 højdemeter jf. Strava er det ikke stedet at jagte højdemetre, til gengæld er det intensivt og sjovt og oplagt at tage mere end én omgang.

Hvor finder jeg MTB sporet ved Gateway Blokhus?

Sporet starter officielt fra P-Pladsen tæt på campingpladsen.

Adresse:
Aalborgvej 62
9492 Blokhus

Gateway Blokhus GPS spor

Hent Gateway Blokhus’ Officielle MTB spor til din GPS i GPX format nedenfor, kan bl.a. bruges til Garmin og Mio cykel GPS’er.

Mere fra Noel Juul Christensen
LED Lenser Xeo 19R – Praktisk test
Mens vi tester løs, skal i ikke snydes for denne video hvor vi giver...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.