Det officielle MTB spor i Tornby Klitplantage

  • Kategori: MTB
  • Landsdel: Nordjylland
  • Længde: Ca. 10 km (Hvid) / Ca. 14 km. (Sort)
  • Skiltning: God
  • Estimeret tid for øvede ryttere: Ca. 45 minutter (Hvid)

I Nordjylland, tæt ved den velbesøgte Tornby Strand hvor mange danskere, såvel som udlændingen vælger at tilbringe sommerferien, finder man Tornby Klitplantage der strækker sig over 548 ha. I dette områder finder man også et officielt MTB spor på 10 eller 14 km., alt efter om man tager de sorte sløjfer med.

Vores mening om MTB sporet i Tornby Klitplantage

Sporet i Tornby Klitplantage ligger godt gemt inde i skoven, og trukket næsten helt ud til havet, hvilket betyder at du nogle steder kan skimte vandet og stranden. Sporet er anlagt som singletrack og er naturligvis ensrettet, undervejs på de 10/14 km. kommer man omkring alt fra mere naturlige spor, til byggede spor og forhindringer såsom eksempelvis stammer og lign. Da sporet er anlagt i en klitplantage er der flere områder med sand og sporet er generelt meget tørt og enkelte steder løst grundet sandet. Jeg kørte sporet om eftermiddagen, efter en formiddag med massiv regn og det fremstod knastørt – så jeg antager det næsten altid kan køres, uanset vejret.

Sporet er skiltet med hvide pile og med mulighed for at tage de sorte sløjfer med, de sorte sløjfer er typisk mere teknisk krævende og kan eksempelvis være en nedkørsel med rødder, drops og lign., hvor det hvide spor vil kunne køres af alle som udgangspunkt, de enkelte steder hvor det går lidt stejlt ned af kan man evt. trække ned hvis man ikke føler sig tryg ved disse nedkørsler. Skiltningen er som udgangspunkt ganske god, dog var enkelte skilte godt skjult af den naturlige bevoksning.

Sporet består primært af traditionelt singletrack med masser af flow, gode stykker med masser af rødder, opkørsler med mindre forhindringer samt opkørsler med masser af rødder hvor man skal holde tungen lige i bunden. Der er enkelte drops og nogle stammer, men ellers er sporet ikke specielt teknisk krævende, det er mere konditionen der sættes på prøve, samt evnen til at holde farten når det konstant går op og ned. De 10 km. på det hvide spor byder på 85 hm. jf. Strava, så er det højdemeter man jagter, skal man i hvert fald tage sporet mere end én gang.

Sporet har en god længde til at man kan tage det én gang hvis tiden er knap, eller 2-3 gange hvis man gerne vil tage lidt kilometer i benene også og måske forsøge at slå sine Strava tider på segmenterne.

 

Er man i nærheden af Tornby/Hirtshals, så bør man gøre sig selv den tjeneste at svinge forbi og prøve sporet, det er virkelig underholdene og udfordrende uanset niveau – her afhænger det bare af farten!

Ønsker du at kører med andre, eller vil tjekke aktuel status på sporet, så tjek Facebookgruppen CCH/MTB.

Hvor finder jeg MTB sporet i Tornby Klitplantage?

Sporet starter officielt fra P-Pladsen ved Købstedvej i Tornby.

Adresse:
Kør efter Købstedvej 20 og tag den næste vej på højre hånd, forudsat du kommer fra Hovedvejen.

Købstedvej
9850 Hirtshals

Tornby Klitplantage GPS spor (Hvid)

Hent Tornby Klitplantage’s Officielle MTB spor til din GPS i GPX format nedenfor, kan bl.a. bruges til Garmin og Mio cykel GPS’er.

Mere fra Noel Juul Christensen
Lelumia – kvalitet til lavpris!
Lelumia er en ny spiller på det nordiske marked, som pt. sælger...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.