Guide: Cykeltøj til kvinder

Cykelsport er en af de hurtigst voksende motionsformer i Danmark og kvinderne har efterhånden også fået øjnene op for sporten, så den er langt mindre mandsdomineret end for få år tilbage. Efterhånden som der er kommet flere kvinder til, er udvalget af udstyr særligt rettet mod kvinderne også blevet langt større og dette gælder ikke mindst cykeltøj. Mænd og kvinder er forskellige, ikke mindst anatomisk, derfor bør man som kvinde vælge cykeltøj lavet specielt til kvinder – for at sikre at pasformen og udformningen er lavet til en kvindekrop og ikke en mandekrop.

Nedenfor en kort gennemgang af de forskellige dele og ting man bør være opmærksom på ved køb.

Cykeljersey til kvinder

Kvindens overkrop er, som bekendt, anderledes end mandens og derfor bør man vælge en cykeljersey til kvinder – da den vil være udformet og passer til kvindens overkrop og former. Udover de praktiske årsager vil cykeljersey’er til kvinder også ofte kunne fås i mere feminine mønstre/farver.

En god cykeljersey holder kroppen tør, ved at transportere sveden væk og samtidig giver den en eller anden form for beskyttelse mod vind og vejr. Der bør være ventilation under armene og en gennemgående lynlås gør det nemmere at få trøjen af og på, ligesom man lidt nemmere kan styre “udluftningen” i jersey’en. Et par lommer bagpå jersey’en er gode til opbevaring af alt det man gerne vil have lige ved hånden, det kunne være en ekstra dunk, energi eller lign., enkelte jersey’s har også lynlås ved en eller flere lommer, her er det oplagt at gemme nøgler, mønter, smartphone eller lign.

En cykeljersey skal sidde tæt på kroppen og dække den nederste del af ryggen når man indtager “race-position” på cyklen, man skal dog naturligvis stadig kunne bevæge sig i jersey’en. Se fleste modeller er også udført i meget fleksibelt materiale så de nemt følger kroppens former.

craft19019402462ABClassicJersey

Cykelshorts til kvinder

De fleste cykelshorts til kvinder kommer uden seler, men i stedet har de en bred elastik øverst som holder dem på plads – uden at stramme eller virke generende. Der er også enkelte modeller til kvinder med seler, som passer og følger kvindens overkrop.

Man kan få cykelshorts med og uden pude, modellerne med pude er udviklet specielt til kvinder således den giver den fornødne støtte og komfort.

Naturligvis fås der også både korte, knickers og lange bukser til kvinder  – således man kan være dækket ind uanset årstiden. Man kan med fordel anskaffe sig et par korte cykelshorts med pude og så vælge knickers og lange cykelbukser uden pude, da vil man så bruge de korte shorts indenunder og knickers eller lange cykelbukser udenpå. Således vil knickers eller de lange cykelbukser, uden pude, kunne bruges til en lang række andre sportsgrene, eksempelvis løb, fitness og lign.

force-knickers-lady-02 force-knickers-lady-03 force-knickers-lady-01

Force Lady Shorts inderst og Force Lady Knickers udover. Den anatomisk udformet pude giver en langt bedre komfort og bukserne er med en bred elastik øverst der holder bukserne på plads uden at stramme eller skarve. De flade syningener i både shorts og knickers gør at intet kradser og designet er tilpas afdæmpet. Både shorts og knickers har små reflekterende detaljer som øger trafiksikkerneden. Pris: 199,- (Knickers), 249,- (Shorts)

Cykeljakke til kvinder

For cykeljakker gælder samme principper som ved cykeljersey’s, nemlig at modellerne til kvinder har en anerledes pasform og er udformet så den følger de kvindelige former. Der fås cykeljakker til både forår, efterår og vinter – alt efter hvor megen beskyttelse man ønsker. De fleste har én eller flere lommer bagpå hvor man kan opbevare alt fra MP3-afspiller og smartphones til energi og diverse værktøj. De fleste modeller har udluftning i ryggen og under armene, så man stadig nemt kan komme af med overskudsvarmen.

Nogle modeller giver beskyttelse mod vind og vejr generelt, mens andre er decideret vind og vandtætte – man skal dog bemærke at ventilationen i disse typisk vil være lidt dårligere, men ønsker man at cykle i al slags vejr bør de bestemt være med i overvejelserne. Den mest almindelige model vil være en let cykeljakke der giver lidt ekstra varme og beskyttelse mod vind og evt. småregn. En cykeljakke skal, ligesom en jersey, sidde tæt på kroppen – men naturligvis stadig så man føler man kan bevæge sig.

force-lady-jakke-03 force-lady-jakke-01

force-lady-jakke-02

 

Force Lady cykeljakke er en super let og behagelig cykeljakke i feminint design, uden det bliver for meget. Jakken yder god beskyttelse mod vind og kan også sagtens klare en lille regnbyge. Modellen er naturliglivs længere bagpå, så den nederste del af ryggen beskyttes når man indtager cykelposition, bagpå finder man også lommer hvor der kan gemmes alt fra nøgler til energi og værktøj. Pris: 399,-

Cykeltøjet brugt i denne guide er venligst stillet til rådighed af Cykelgear.dk som fører et stort udvalg af cykeltøj til kvinder

Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Løbsberetning fra Holstebro Gravel Race 2022
Sidste weekend blev Holstebro Gravel Race 2022 afholdt, denne gang med mulighed...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.