Holstebro Gravel 2023, 160 km. i vekslende vejr!

Idag blev Holstebro Gravel 2023 afviklet, igen i år med 2 ruter, 80 eller 160 km. Som sidste år deltog vi på 160 km. ruten, ruten der iøvrigt var en “gentagelse” af ruten fra 2022 – så skulle man jo tro man kunne undgå at køre forkert, men det lykkedes alligevel at misse et enkelt sving…

Vejrudsigterne op til dagen har ikke været specielt motiverende, da de fleste har haft regn på programmet… Motivationen var derfor ikke på sit højeste da vi satte os i bilen kl. 06.00 lørdag morgen for at køre mod Holstebro, da det var regnvejr det meste af vejen.

Start og målområdet var igen på Holstebro Kaserne og vel ankommet der kunne vi hente vores startnumre og få en kop varm kaffe, for temperaturen var kun omkring 12-13 grader fra morgenstunden og tågen lå som en dyne over landskabet derude. Startnummeret er iøvrigt af den type der blot klistres rundt omkring sadelpinden – af hjertet tak for det, så slipper man for at stå at bøvle med sikkerhedsnåle og huller i det fine cykeltøj.

Kl. 08.00 gik starten på 160 km. ruten som skulle køres via GPS-fil, kl. 10.00 blev deltagerne på 80 km. ruten sendt afsted, en rute der var 100% afmærket – imponerende!

Der var knap 200 deltagere på 80 km. ruten og knap 100 på 160 km. ruten, dette var ny rekord og det var også helt tydeligt at der var flere folk ude på ruten, uden at det dog betød noget.

Starten gik, som altid, over stok og sten, først igennem øvelsesterrænet og dernæst ud på lækre hårdtpakkede grusveje. Efter ca. 1 time fik vi første regnbyge og så kom der lidt vand fra oven i ny og næ, mens vi kørte på et blandet underlagt bestående af fine grusveje, mindre markstier og lign. Ved Bovbjerg fyr var første depot og her kunne man få vand, bananer og 6D energi.

Bovbjerg Fyr 1 depot

Videre gik det igennem sommerhusområder, overvejende gode grusveje og lidt småstier samt enkelte asfaltstykker til vi nåede Lemvig. Her var der depot hos Cykel-Mads/Cykler.dk hvor der var (semi) kolde colaer, ice tea samt boller med forskelligt indhold, helt perfekt efter omkring 120 km’s grus!

2 depot hos Cykel MadsCyklerdk i Lemvig

De sidste 40 må foregik på samme underlag som tidligere, dog fik vi lige et par bakker også – noget vi ikke havde set meget til ellers. De sidste par km. frem til målstregen går ligeledes igennem det militære øvelsesterræn, hvorefter man ender på kasernen igen.

For undertegnede blev det til 160 km. på 5 timer og 40 minutter i følge tidstagningen, hvilket absolut var tilfredsstillende. Vinderen på 160 km. kørte i øvrigt én time hurtigere… Wow!

Målområde på Holstebro Kasserne

I målområdet var der de efterhånden velkendte kæmpegrillere med brød, samt øl og sodavand. En rigtig fin tradition! Derudover var der også kaffe og kage, hvis man havde behov for at få fyldt lidt sukker på tanken. De heldige kunne også hente deres lodtrækningspræmier fra bl.a. Dynamic og Pas Normal Studios. Havde man lidt ekstra overskud, var det endda muligt at få skyllet cyklen ren og teste Dynamic rengøringsprodukterne af i praksis.

Kæmpe griller og kolde drikke
Mulighed for cykelvask i målområde

En dag der startede overskyet og i regnvejr, sluttede i flot solskinsvejr med en grillpølse og en kold Pepsi Max med 160 km. grus i bogen, svært at være utilfreds!

Det eneste jeg lige bemærkede på ruten som kunne være bedre, var skiltningen til depotet hos Cykel-Mads/Cykler.dk. Vi så vi nogle styker drøne forbi og selv opdagede jeg heller ikke et evt. skilt, det var kun fordi jeg vidste hvor depotet var at jeg svingede derind.

Uanset hvad, så går turen helt sikker til Holstebro igen i 2024, for her får man både drømme-grus, små skjulte markstier og alt derimellem, samlet i et simpelt, men sindsygt velfungerende setup!

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab Insulator 2 handsker
GripGrab har til efterårs og vintersæsonen lanceret en lang række nye handsker,...
Læs mere
Join the Conversation

4 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.