Test: GripGrab ThermaPace cykeltrøje

Danske GripGrab lancerede i september en komplet efterårs/vinterkollektion af cykeltøj. Cykeltøj er dog ikke helt nyt for GripGrab, da de i nogen tid har haft et mindre sortiment tilgængelig direkte på deres webshop for at teste markedet af. Nu er de så gået all-in med en stor lancering af en komplet kollektion som sælges hos udvalgte partnere, både fysiske butikker og online, samt på deres egen webshop.

Filosofien fra GripGrab’s side er at de vil kune klæde rytteren på fra top til tå – og det er nu muligt! Kollektionen består pt. af langærmede trøjer, jakker, veste og bibtights.

Vi starter ud med test af Thermapace der er en langærmet trøje til brug efterår og mild vinter.

ThermaPace er udført i microfleece, et materiale der er blødt og lækkert både indvendigt og udvendigt – mens det har en fornuftig åndbarhed.

Indvendigt er den let opkradset med det bløde microfleece, det giver både lidt isolering – og føles lækkert mod kroppen. Materialet er lidt tykkere end den klassiske langærmede trøje, men ikke helt så tyk og kraftigt som en jakke, derfor er ThermaPace meget velegnet til efteråret og tidligt vinter indtil omkring 5 grader – evt. sammen med en vindvest. Materialet er enormt stræktbart og da det samtidig ikke er særlig tykt, er bevægligheden rigtig god.

ThermaPace har gennemgående YKK lynlås foran, lynlåsen er naturligvis med vindstop og ved kraven er der “parkering” til lynlåsen så den ikke gnaver i hals eller hage. Kraven har en fornuftig størrelse og beskytter halsen fint mod evt. kulde. På brystet er et GripGrab logo i refleks påtrykt.

I livet er der elastik foran, samt en bredere elastik med silikoneprint bagtil – dette for at holde trøjen på plads når man indtager positionen på cyklen.

Afslutningerne ved ærmerne er et klassisk opbuk, men materialet er så strækbart at det næsten har samme effekt som en elastik, det er bare langt pænere ud og fungerer fremragende, det er nemt at få hænderne ind og ud af ærmerne, mens der stadig lukkes tæt omkring håndleddet.

På ryggen er 3 åbne lommer nederst – samt en sidelomme der nås fra siden – denne er lige præcis stor nok til at rumme en iPhone 12 i cover – kæmpe tommel op! Man ser alt for ofte at disse lommer er så små at de kun lige kan rumme en nøgle eller lign. På lommerne er ligeledes et GripGrab logo der fungerer som refleks og nederst endnu en diskret refleks.

Lommerne på bagsiden har en god størrelse og rummer nemt slange, pumpe, energi og hvad man ellers måtte ønske at medbringe – den tætte pasform gør dog at lommerne kan lidt svære at lomme til – i hvert fald hvis man skal have fat i en gel, bar eller lign. som ligger nede i lommen. Det er i hvert fald min oplevelse, men det kan også være størrelsen der gør at lommerne, hos mig, kommer til at sidde forholdvis højt oppe.

Og nu vi er ved størrelse og pasform, så har jeg testet ThermaPace i str. S, hvilket sidder lige i skabet til mine 66 kg. og 175 cm. Pasformen er tæt, men stadig så man kan have en langærmet og lidt tykkere baselayer indenunder. Materialet kan strækkes en del, hvilket også betyder at det får en tæt og behagelig pasform, men stadig med høj bevægelighed!

ThermaPace fås fra str. S -> XXL og i farverne Navy Blue, Olive Green (denne), Mustard Yellow og den klassiske Black.

ThermaPace på farten!

Jeg har haft lejlighed til at teste ThermaPace de seneste uger hvor vejret har budt på lidt af hvert – og netop her har ThermaPace vist sin styrke. Det danske efterårs og vintervejr er nemlig som bekendt ret lunefuldt, hvilket betyder det kan være et par grader når man kører hjemmefra og tæt ved 10 grader når man kommer hjem – det stiller krav til påklædningen og her synes jeg virkelig ThermaPace har gjort det godt! Materialet giver en god beskyttelse mod kulden, men er stadig åndbar – så selvom pulsen er høj, eller temperaturen stiger – koger man ikke over. I de tidlige timer, eller på de køligere dage har jeg brugt den nye Windbuster vest udover ThermaPace. En perfekt kombination da man får en vindtæt front som man hurtigt kan smide når temperaturen stiger!

I løbet af testperioden har jeg bl.a. kørt 160 km. gravel ifm. Holstebro Gravel 2023 hvor vi både fik regn, vind og sol, så her blev ThermaPace virkelig testet under alle gængse vejrforhold! Efter kort tid i silende regn bliver man våd, men materialet tørrer hurtigt og jeg følte mig på intet tidspunkt våd og klam – temperaturen var heldigvis med os, hvilket også bidrog til at man kunne holde varmen. Generelt virker materialet til at have enormt gode temperaturregulerende egenskaber!

Udover Holstebro Gravel har jeg kørt en del 3-4 timers ture og enkelte kortere, men hårdere træningsture, primært på gravel da det er det vejret har indbudt til de sidste mange uger, landevejssæsonen er ved at være ovre for de flestes vedkomne. Trods det faktum at jeg har et ret bugnende tøjskab (til cykeltøj….) så har ThermaPace faktisk være den foretrukne trøje/jakke de sidste uger og det må et eller andet sted være tegn på at GripGrab har ramt plet – for jeg var virkelig meget cykeltøj at vælge imellem….

Konklusion

ThermaPace rammer plet fuldstændig plet efter min mening. Kombinationen af lækre materialer, tæt race-orienteret pasform, isolerende egenskaber og stadig god åndbarhed gør den til en oplagt partner til brug i efteråret og den tidlige vinter, gerne kombineret med en vindvest på de trælse dage.

Det eneste der irriterer mig en smule er når man skal i baglommerne mens man sidder på cyklen, her sidder de lige højt nok for mig – eller også er jeg bare ved at blive for gammel og usmidig! Men lommerne har derudover den rette størrelse og rummer det man ar behov for!

Knap 1000,- for en langærmet cykeltøje er ikke billigt, omvendt er det heller ikke dyrt – faktisk synes jeg 1000,- er en absolut rimelig pris for et stykke tøj der er så alsidigt og i en så lækker kvalitet!

ThermaPace blev ret hurtigt min faste makker i det ustadige efterårsvejr og vil helt sikkert forblive det indtil vi nærmer os frysepunktet hvor jeg vil få brug for lidt mere beskyttelse mod vind og vejr.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 10
Komfort og pasform 9
Design 10
Pris 8
9.3
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab Vertical handsker
Danske GripGrab har et ret omfattende program af handsker – det gælder...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.