Test: Goodyear County Graveldæk

Goodyear’s sortiment af graveldæk består i øjeblikket af 3 modeller og helt firkantet er der et dæk til hårdt underlag, blandet underlag og til løst underlag. Peak er dækket med det groveste mønster, bedst egnet til løst underlag og dårlige vejrforhold. Connector er med lidt mindre og tættere knopper – hvilket betyder det kan bruges til lidt af det hele. Sidst, men ikke mindst er der County dækket – et dæk med lidt mindre knopper i siderne og en glat stribe i midten, dette dæk er bygget med fart for øje – men har stadig sideknopper for at sikre greb når man rammer svigene. Men hvordan klarer County sig egentlig ude i den virkelige verden? Det har vi brugt et par måneder på at finde ud af!

Specifikationer

  • Fås med brune eller sorte sider i 35 og 40mm (700c) samt 650×50 (650b)
  • 120 tpi
  • R:Shield punkteringsbeskyttelse
  • Vejer 515 gram for 40mm udgave
  • Fås også i en “Tubeless Ready” udgave med 60pi – dog kun med sorte sider

Dækkets opbygning

Dækket er opbygget med 120 tpi casing, hvilket betyder et smidigt og fleksibelt dæk. Dækket er i midten beskyttet med en R:Shield punkteringsbeskyttelse, mens siderne ikke har yderligere beskyttelse – det gør dem lidt mere udsatte, men holder vægten nede og sikrer et smidigt dæk.

Test-opsætningen

Dækket er testet på et sæt Reynolds ATR carbonfælge med 23mm indvendig bredde, opsat tubeless naturligvis! Dækkene har rimelig nemme at montere og der har ikke være nogle udfordringer med at få dem til at sætte sig, eller holde tæt – hvilket er ret lækkert!

Vi har testet dækket i 40mm udgaven og det måler ca. 41,1 mm på det bredeste sted når det er pumpet til 2 bar på vores test-opsætning.

50/50 – eller 80/20?

County dækket henvender sig til 2 typer af gravelryttere, dem der primært bruger deres gravelcykel på landevejen, men ønsker at kunne køre lidt “offroad” når lejligheden byder sig, samt de ryttere for hvem rullemodstand og fart er nøgleordene!

County dækket er kendetegnet ved den helt glatte stribe i midten, lidt grovere mønster og i siderne mindre knopper, samt et par større sideknopper. Denne kombination giver en lav rullemodstand på asfalt og hårdtpakket grus, men der stadig er rigtig fint greb hvis underlaget bliver lidt løsere, eller man rammer et sving.

County dækket i praksis

Jeg har kørt med County dækket fra september -> januar og det har derfor været brugt i al slags vejr og på alle former for underlag, alt fra asfalt, hårdtpakket grus og til mere singletrack-lignende spor og skovstier. På asfalt ruller dækket super godt, hvilket også var forventeligt med den helt glatte stribe i midten. Det der overraskede mig mest, var hvor godt et greb man egentlig havde i mere løst underlag – og ikke mindst når det bliver lidt fugtigt og små-mudret derude. Jeg havde forventet at man ville sejle mere rundt, men jeg har slet ikke oplevet dette – så længe man er lidt mere opmærksom og ikke presser dækket ud over grænsen, så kan man sagtens køre i det meste terræn, uden at jeg har oplevet at mangle greb. Naturligvis vil mudder og fedtede spor kalde på et dæk med grovere mønster, men til “lidt af det hele” hvor man kan tillade sig at køre efter forholdene, ser jeg ingen problemer med County dækket!

Jeg har kørt med et dæktryk på omkring 2 bar på 40mm udgaven, det har været passende ift. komfort når man rammer grusveje og spor, mens man også sikret en fornuftig fart på landevejen.

Konklusion

Jeg har i testperioden kørt en god blanding af fast og løst underlag, bl.a. ifm. Holstebro Gravel 2023 hvor vi startede de 160 km. ud med lave temperaturer og en del vand, mens vi sluttede af med tørre grusveje og noget der lignede solskin!

Jeg er overrasket over hvor godt grebet dækket faktisk giver i løst underlag og sving, mens det ruller virkelig godt på asfalt og hårdtpakket grus. I testperioden har jeg ikke én gang oplevet nogle punkteringer eller cuts, hverken i kørefladen eller i siderne – og dette er selvom dækkene har været udsat for lidt af hvert og har rullet nogle tusind km.!

Holder man sig primært til det “faste” underlag, eller ønsker man sig bare et dæk som skal rulle hurtigt og effektivt – mens man kan leve med lidt mindre greb, så er County bestemt et dæk man bør overveje!

Pris og tilgængelighed

Vejledende priser fra 359,-

Holdbarhed 9
Rullemodstand 10
Greb 7
Punkteringsbeskyttelse 8
Vægt 8
Pris 9
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Nye baglygter fra Angry Light
Fra danske Angry Light, der forhandles af Cykelgear.dk, har vi de sidste...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.