Løbsberetning: Bakkeløbet 2021

I søndags blev Bakkeløbet 2021 afholdt fra Hørning syd for Århus. Løbet er et klassisk motionscykelløb med plads til både raketterne og motionisterne. Der er 3 ruter, 53,3, 85 og 120 km. Redaktøren var afsted på 120 km. ruten nok engang….

Bakkeløbet blev aflyst i 2020 grundet COVID-19, så glæden var stor da det blev annonceret at løbet ville blive afviklet i 2021 – det er nemlig et rigtig godt løb med fede bakker og så lige i baghaven for undertegnede.

Start og målområdet var næsten som vi kender det, måske med lidt mindre liv end vanligt, da COVID-19 stadig sætter en dæmper på tingene. Start og mål er henlagt til Hørning Hallen og i udgangspunktet synes jeg egentlig det fungerer OK. Dog var der andre arrangementer i hallen, samtidig med at parkeringspladsen der normalt bruges til start/målområde også var delvist fyldt med pavilloner til de nye børn der (åbenbart) ikke er er fysiske lokaler til på skolen – det virkede en smule rodet og gjorde at startboksen blev gemt lidt væk. Inden start var det muligt at tanke vand, energi, kaffe og lign., for dem som ikke have fyldt lommer og dunke hjemmefra.

Selve starten fungerer rigtig fint, jeg kom afsted i gruppe 2 (33-36 km/t) og det blev hurtigt tydeligt at folk rent faktisk havde valgt den rette gruppe. Gruppen blev dog ret hurtigt splittet op, men det skete naturligt og uden farlige situationer da folk generelt kørte rigtig pænt. Den første time lå vi med en gennemsnitsfart på 38 km/t og herefter faldt gennemsnitsfarten en kende og der faldt ro på de grupper der naturligt var blevet dannet ud fra startgruppen.

Det er ikke længere muligt at få hjemmeværnet til at regulerer trafikken til motionscykelløb, så det var på forhånd meddelt at der var race marshalls til at føre an i grupperne og flagvagter på steder hvor der var brug for særlig opmærksom. Flagvagterne kan/må ikke holde trafikken tilbage, så det var rytternes opgave at overholde færdselsreglerne og holde tilbage ved kryds og lign. Heldigvis er der ikke ret mange af disse på ruten og generelt fungerede det rigtig fint og kun én gang så jeg en rytter der valgt at se stort på færdselsreglerne. Flagposter var der rigeligt af og ruten var rimelig godt skiltet, dog er skiltene forholdsvis små, knap så høje og mange placeret ret tæt på svingene – her er stadig plads til lidt optimering.

På 120 km. ruten var 2 depoter, uden “selvbetjening” men med mulighed for at få tanket vand/energi i egne dunke og få en lille snack.

120km. ruten er ret kuperet, ca. 1495 hm og man kommer omkring alle de “lede” bakker i området omkring Skanderborg: Jeksen, Yding, Lyngvej, Bjergvej mv., så der var rig mulighed for at give den gas på bakkerne – hvis man er til den slags!

Tilbage i mål efter 120 km. havde jeg drømt om grillpølser og en kold cola – som tidligere år, men desværre var der “kun” drikkevarer og ingen frokost disket op til os i år. Det betød også at folk hurtigt trak hjem ad igen, i stedet for at blive hængende og fortælle røverhistorier – det er nok mere COVID-19, end arrangørernes skyld dog.

Konklusionen er dog klar, Bakkeløbet 2021 var en succes, vejret var fantastisk – solskin og små 20 grader (=kort/kort) og begrænset med vind, så bliver forholdene simpelthen ikke bedre her slut august. Ser man bort fra at skiltene måske godt kunne være lidt større (Eller også er jeg bare ved at være gammel…) og at jeg manglede en grillpølse i mål, så kan jeg heller ikke sætter en finger på selve afviklingen – det har de virkelig godt styr på!

Vi ses helt sikkert til Bakkeløbet igen i 2022!

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: K-EDGE Garmin XL Combo Mount
Amerikanske K-EDGE har et ret imponerende udvalg af beslag og holdere til bl.a....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.