SOLESTAR indlægssåler

SOLESTAR er en tysk virksomhed der har specialiseret sig i at lave indlægssåler til sportsbrug, alt fra fodbold til cykling. Her har vi testet deres to top-såler som er udviklet til cykling, Kontrol og BLK.

Teknologien bag

Modsat mange andre, så har Solestar kun én type af såler, der er altså ikke en udgave til de specifikke fodtyper – men kun én der er lavet til at give den støtte og support der skal til for at holde foden i den neutrale position.

I videoen nedenfor forklares deres teknologi lidt mere detaljeret.

SOLESTAR Bike Kontrol

Kontrol er den “billige” af de to såler vi her har haft kig på, men med en pris på ca. 900,- er den dog ikke særlig billig. Den er lavet med glasfiberbund som gør den enorm stiv, stærk og holdbar og yderst ved tæerne er der perforering for bedre ventilation.

Sålen er ret stiv og lavet så foden har den bedst mulige støtte, således foden fastholdes i den neutrale position og man får mest muligt power videre i pedalerne.

Da sålen er ret stiv, er det vigtigt at man tjekker størrelsesskemaet, så man får en sål der kan passe i ens cykelsko, den er nemlig ikke ret fleksibel og kan derfor ikke rigtig tilpasse sig, der skal være plads fra starten.

Kontrol sålerne har jeg primært brug ifm. gravel og her oplever jeg at mine sko med en knap så stiv sål, faktisk bliver mere stive, således man får mere kraft overført til pedalerne – det er en ret markant forskel. Derudover så mærker man tydeligt at foden får langt mere støtte af sålen, istedet for en flad, blød sål som man ofte finger i et par gængse cykelsko. Det betyder så også at det lige tager et par cykelture inden man har vænnet sig til “trykket” fra sålerne, da de støtter(og trykker) lidt nogle andre steder end en standard indlægssål. Det vænner man sig dog hurtigt til!

Indlægssåler vil nok altid være en meget individuel ting og handler nok også om hvor meget man måske i forvejen bøvler med sovende tær eller ubehag, SOLESTAR Kontrol giver dog en rigtig god støtte og tilfører lidt “stivhed” til skoene så man kan få presset lidt ekstra watt i pedalerne. Det betyder så også de bliver mere træls at gå i – da sålen er så stiv, men det er jo heller ikke formålet med et par cykelsko…

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 900,-

SOLESTAR Bike BLK Carbon

BLK Carbon er topmodellen i SOLESTAR’s serie af indlægssåler til cykling. Modsat lillebroderen, Kontrol, så er BLK Carbon udført i – ja carbon. Det gør den endnu mere stiv, så kraftoverførslen optimeres, men betyder så naturligvis også at komforten, når man står af cyklen, igen forringes en smule. Brugen af carbon er også med til at gøre sålen endnu lettere, for i denne liga tæller hvert et gram!

Konstruktionen og støtten er mere eller mindre som i Kontrol, men blot med lavere vægt – da der er brugt carbon i stedet for glasfiber. Så god støtte af hele foden, så den neutrale position bevares og en stiv bund så kraftoverførslen er optimal.

BLK Carbon har jeg primært benyttet på landevejen, både på korte og længere ture og jeg har ikke oplevet nogle udfordringer med sovende tæer eller lign., det skal dog retfærdigvis nævnes at det ikke er noget jeg normalt har problemer med.

Som med Kontrol, kræver BLK Carbon lidt tilvænning, men efter et par ture har man vænnet sig til den ændrede støtte af foden og det føles helt naturligt.

Med en pris på ca. 1200,- betaler man lige 300,- ekstra for lavere vægt og lidt mere lækre materialer, betyder de få gram knap så meget, så spar pengene og “nøjes” med Kontrol!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1200,-

Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: K-Edge Go-Big Saddle Mount
De seneste måneder har vi haft mulighed for at se nærmere på og...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.