SMURT: rengørings og smøremidler

SMURT er en ny spiller på markedet som mange måske ikke kender endnu, men bag SMURT står firmaet som også har introduceret KNOFEDT som mange formentlig er stødt på i supermarkedet. KNOFEDT er produkter til rengøring i hjemmet, alt fra klude til rengøringsmiddel.

SMURT er rengørings og smøremidler til cykler og er designet til at fungere til alt fra den daglige pendler-cykel, til den dyre carbon-racer der kun luftes i godt vejr.

SMURT så dagens lys i midten af 2016 og de er så småt ved at opbygge netværk af forhandlere både offline og online – i mellemtiden kan alle produkterne købes online på Deres egen webshop SMURT.dk

Sortiment

SMURT’s sortiment dækker alle de mest gængse rengørings og smøremidler, fra degreaser til olie og alt derimellem. Vi har kigget nærmere på, og testet en række af produkterne i praksis de seneste uger.

smurt-assortment

Hvad adskiller SMURT fra konkurrenterne?

Den væsentligste forskel på SMURT og de nærmeste konkurrenter, er at SMURT er uden drivmiddel i dåserne, i praksis betyder det at der er mere indhold i dåserne og så er det en bedre løsning set med miljømæssige briller på. Med andre ord må denne løsning siges at være ren ”win” for forbruger, såvel som naturen.

SMURT’s produkter i praksis

SMURT har produkter til både rengøring og efterfølgende smøring, faktisk er Deres sortiment mere eller mindre komplet. Der er degreaser der kan bruges på hele cyklen, kæderens til kæde, kassette og klinger, bremserens til skivebremser, shampoo til vask og så er der polish til eksempelvis carbon-cykler samt olier på både drypflaske og dåse til brug når kæde, cykel og lign. er rengjort og skal smøres op igen. Til selve rengøringsprocessen har SMURT også udviklet en lækker microfiber-klud samt en svamp. Nedenfor en kort beskrivelse af de enkelte produkter vi har haft mellem hænderne og testet i praksis de sidste par uger.

Chain cleaner

Vejledende pris: 89,95

smuer-chainc-cleaner

Klassisk spraydåse med 400 ml. kæderens, dåsen skal rystes og herefter kan kæderensen påføres kæde og kasette, man kan med fordel dreje pedalerne rundt imens det påføres, så det fordeles på hele kæden. Det skal lige have lov at sidde 5-10 minutter, hvorefter kan skrubber grundigt med en børste eller lign. som kun bruges til kæde og kasette, herefter skylledes med rent vand.

Jeg har testet Chain Cleaner på kæde og kassette der har været både beskidt og én enkelt gang hvor kæde og kassette var lidt ramt af rust, eftersom kæde og kassette ikke var blevet tørret og smurt, men kun lige skyllet af…

Chain Cleaneren ger nem at arbejde med takket være spraydåsen, det er nemt at dosere kæderensen og samtidig komme ind i alle krogene. Skidt og møg opløses, eller løsnes som minimum og efter lidt skrubberi er det nemt at fjerne med rent vand, hvorefter både kæde og kasette fremstår pænt og rent. Eneste ulempe ved spraydåsen er at en del går tabt ift. brug af en kæderenser, hvor væsken bliver i selve kæderenseren.

Brake cleaner

Vejledende pris: 89,95

smurt-brake-cleaner

Bremserens i 400 ml. spraydåse med et sprayhoved der gør det nemt at komme ind mellem kaliber og bremseklodser. Bremserens bruges på skivebremser og sprayes direkte på kaliber, skiver og klodser, hvor det renser for skidt og møg, herefter tørres blot efter med en tør klud for at fjerne eventuelle rester hvor man kan komme til. Jeg kom fejlagtigt til at spraye olie på mine bremseskiver, men opdagede det med det samme og fik renset af med Brake Cleaner, så jeg fik konstateret at det virker ganske glimrende!

Brake Cleaner bør dog bruges forebyggende, for at holde kabliber, skiver og klodser i topform og fri for skidt og snavs.

smurt-brake-cleaner-in-use-detail

wiping-off-smurt-brake-cleaner

Allround degreaser

Vejledende pris: 89,95

smurt-allround-degreaser

Klassisk “allround” cykelrens der bruges til rengøring af alt fra stel til kæde og kassete. Kommer i praktisk sprayflaske og kan bruges på de flester materialer, eksmepelvis plast, alu, gummi og så videre.

smurt-allround-degreaser-bottle

Cyklen rengøres først med rent vand, hvorefter Allround Degreaser kan påføres hele cyklen, lad det stå en 5-10 minutter, skrub efter med børste eller svamp og skyl igen med rent vand – herefter bør cyklen være pæn og ren. Jeg har testet Allround Degreaser på både crosscykel og MTB og som rengøringsmiddel gør den det glimrende, en kulsort kassette kunne den dog ikke gøre fuldstændig ren, her måtte Chain Cleaneren igang – hvilket også var forventeligt.

smurt-allround-degreaser-in-use

Allround sponge og microfiber cloth

Vejledende pris: 39,95 pr. stk.

smurt-cloth-sponge

SMURT har sammen med Deres rengøringsprodukter og smøremidler ogås lanceret en microfiber klud og en svamp. Microfiberkluden har en god størrelse, er i super lækker kvalitet og er perfekt til aftørring af cyklen efter vask. Svampen er designet med 2 sider, en grov og en “normal”, samtidig skulle den ikke ridse cyklen. Idéen er ganske glimrende og svampen også efter hensigten, jeg oplevede dog at den grønne side meget hurtigt blev slidt, hvorfor jeg ser en ret begrænset levetid – hvilket er lidt synd når den trods alt koster 39,95

drying-bike-with-smurt-cloth

Chain lube

Vejledende pris: 89,95

smurt-chain-lube

Kædeolie i 400 ml. spraydåse. Jeg må blankt erkende at jeg fra starten var lidt skeptisk omkring dette produkt, for normalt ville jeg foretrække olie i drypflaske, da det er nemt at dosere og spildet er minimalt. Denne kædeolie kan påføres både kæde og gearskiftere,som enhver anden olie. Kæden skal først rengøres, evt. med Chain Cleaner, skylles og tørres, herefter rystes dåsen og kædeolien påføres i et jævnt lag på kæden og evt. skiftere og andre bevægelige dele hvor olie er velkommen. Olien “skummer” en smule når den sprayes på, hvilket er super praktisk – for det betyder den hænger bedre ved og spildet derfor er mindre end normalt. Evt. overskydende olie tørres af kæden når det har fået lov at tørre ind.

Olien er en såkaldt “all-round” olie, i praksis burde det betyde den gør det OK i både vådt og tørt føre, og jeg må i hvert fald sige at den i vådt og mudret føre har gjort det glimrende – den har holdt kæden smurt, uden at samle unødvendigt meget snavs, i praksis giver dette et god tråd uden alt for meget knaseri.

Silicone shine

Vejledende pris: 89,95

smurt-silicone-shine

Der findes efterhånden rigtig mange producenter af produkter der ligner Silicone Shine fra Smurt. Det kommer i en 400 ml. spraydåse og påføres en ren cykel, for at skabe et beskyttende vokslag der bl.a. gør cyklen nemmere at rengøre næste gang. Der er tale om et middel der både kan bruges til at fjerne rester af fedt og lign., men også kan bruges til polering af cyklen så den fremstår skinnende ren. Midlet kan bruges på det meste af cyklen og på næsten alle dele, dog bør man naturligvis undgå bremser, gear, kæde og kassette samt sæde, sidstnævnte udelukkende fordi det er noget rod med et helt glat sæde…

Midlet påføres den rene cykel og aftørres umiddelbart efter med en tør klud, hvilket skaber en flot og let blank overflade der bedre kan modstå skidt og snavs – og det virker!

img_20161122_152555

Pris og tilgængelighed

SMURT produkterne kan købes på SMURT.dk eller online hos Cykelgear.dk

Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Cykelløb: 3T MBT i Hune

Hvor: Hune Klit Plantage Hvornår: 02 November 2013 Hvem kan deltage: Alle,...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.