Nyhed: Shimamo Ultegra R8100 12-speed

Pressemeddelelse

  • ULTEGRA R8100-serien rykker til 12-speed med trådløs Di2-skifterfunktion og hurtigere for- og bagskiftere.
  • For første gang nogensinde inkluderer ULTEGRA muligheden for en wattmåler og full carbon tubeless hjul med skivebremser.

Hvor den nye DURA-ACE er designet til dem, der leder efter enhver mulig konkurrencefordel, er den nye ULTEGRAs anvendelse af disse teknologier rettet mod den rigtige verden. R8100-serien deler det samme DNA som R9200-serien og tilbyder utrolig ydeevne på tværs af alle funktioner, der kombinerer videnskaben om hastigheds søjler for at hjælpe ryttere med at opnå større præstationer end nogensinde før.

ULTEGRA-udviklinger kan ligesom Dura-Ace opdeles i fem udviklingsområder: skifte-platform, kontrol-interface, bremsesystem, drivlinje og hjulsystem. Lad os se på disse områder et efter et:

ULTEGRA skifte-platform

ULTEGRA R8100 deler den samme reviderede Di2-platform som Dura-Ace R9200 for at forbedre skifte-hastigheden, samtidig med at gearskifteren bliver trådløs, hvilket stadig sikrer absolut pålidelighed.

Den nye Dura-Ace og den nye ULTEGRA deler den samme platform, så ULTEGRA-brugere drager fordel af:

  • Den samme nye Di2-platform, der forbedrer motordesignet i gearskifterene, reducerer bearbejdningshastigheden (dvs. bevægelsestiden mellem motor og gearmekanismer) og transmissionens ydeevne for at muliggøre Shimanos hurtigste skift nogensinde. Dette resulterer i et fald på 58% i ULTEGRA bagskifterens driftstid og et 45% fald i ULTEGRA forskifterens driftstid i forhold til den tidligere Dura-Ace RD-R9150 skifter.
  • • Absolut pålidelighed fra en kabelforbundet forbindelse, hvor det giver mening. Nye SD-300-ledninger med mindre diameter forbinder Di2-batteriet (BT-DN300) til for(FD-R8150) -og bagskifter (RD-R8150). Et indvendigt batteri giver en simpel opladnings-løsning og sikrer en stabil højspændingsforbindelse til gearskiftere, hvilket bidrager til Shimanos hurtigste skift nogensinde. Test viser, at BT-DN300 batteriet holder i 1000 km mellem opladningerne. STI-skifte-knapperne drives af mønt-stil CR1632-batterier, der holder til cirka 1,5 års brug.
  • En høj sikkerhed, hurtig behandling og lavt strømforbrug fra et proprietært chipkredsløb, hvilket reducerer chancen for interferens fra eksterne enheder betydeligt.
  • Den nye ULTEGRA bagskifter er nu det sted, hvor systemet oplades (udskifter Shimanos SM-BCR2 oplader), og det giver den trådløse forbindelse til STI-skiftere og andre tredjeparts-enheder (udskiftning af den trådløse EW-WU111-enhed). Plus det integrerede design tilbyder kontrolpunktet til ændring af Di2-funktioner og synkroniserede skifte-instillinger, som erstatter det tidligere styr eller Junction-A (SM-RS910) -knap i rammen.

Hvor ULTEGRA skifterne adskiller sig fra DURA-ACE er i konstruktionen. DURA-ACE R9200 for- og bagskiftere vejer henholdsvis 215 g og 96 g mod ULTEGRA R8100s vægt på 262 g og 110 g, hvilket resulterer i en forskel på 61 g.

ULTEGRA kontrol-interface

Til bjergkørsel, sprint eller tidskørsler har Shimano afbalanceret ULTEGRAs komfort, udseende og aerodynamiske gevinster med enestående ergonomiske egenskaber.

Den nye ULTEGRA 2×12-speed trådløse hydrauliske skivebremse-skiftere (ST-R8170) leveres nu med en forhøjet hoveddel med en lille indadgående kurve samt et øget område mellem gearskifteren og styret for at bringe forbedret komfort og kontrol. Dette giver ryttere bedre pegefinger- og tommelfingergreb på skifteren hoods og bedre greb med 3 fingre bag bremsegrebet – mens de stadig giver let adgang til gearskifteren når man ligger i styrets drop. Forskydningen mellem Di2-knapperne på grebet er også blevet forbedret, hvilket muliggør en bedre differentiering mellem op-og ned-skift-knappen, især med handsker eller våde fingre.

Skiftegrebene fungerer med en trådløs forbindelse. Dette giver mulighed for en enkel installationsprocedure og ingen kabelporte i rammen eller styret. Sammen med indvendig kabelføring giver det mulighed for et smukt rent cockpit.

ST-R8170 er kompatible med nye formindskede trådløse skifteknapper. Shimanos sprint (SW-R801-S) eller bjerg-skifter (SW-R801-T) kan bruges med et klembånd eller kan sidde integreret i styret med en bestemt forbindelsesport, såsom det nye PRO Vibe Evo-styr. Disse nye mere kompakte satellit-skiftemuligheder fastgøres enten i droppet af styret via et 100 mm kabel (SW-RS801-S) eller til toppen af styret via et 260 mm Di2-kabel (SW-RS801-T).

Kontrol-interfacen tilbyder naturligvis nogle praktiske tilpasningsmuligheder takket være en opdateret E-TUBE-app, der nu er kompatibel med ULTEGRA R8100-serien. Ligesom tidligere versioner giver E-TUBE Project version 4.0.0 mulighed for at indstille præferencer såsom synkroniseret eller semi-synkroniseret skift, multi-skift, indstilling af skifte-hastighed og STI-kortlægning, mens du er på farten. Også forbindelser til tredjeparts cykelcomputere kan alle konfigureres til at vise Di2 -oplysninger.

gen tegner små forskelle i konstruktionen sig for en vægtforskel på 32 g mellem DURA ACE ST-R9270 skiftere (350 g) og ULTEGRA ST-R8170 skiftere (382 g).

ULTEGRA drivlinje-system

ULTEGRA har to nye 12-speed HYPERGLIDE+ kassetter i 11-30 og 11-34 ratioer. Især 11-30-kassetten er blevet optimeret med en revision af ‘sweet spot’-gearene mellem 6., 7. og 8. tandhjul for at holde Shimano-kendetegnet ved glatte og konsekvente geartrin.

Kombinationen af ​​dette med hurtigt og stødfrit skift takket være smarte rampede profiler på kassetterne medfører jævnere gearskift, selv under stor belastning, uanset om du bevæger dig op eller ned af kassetten.

Resultatet er, at der ikke længere er behov for at forsinke en acceleration eller udføre et let tråd i forbindelse med dine gearskift. Ryttere kan nu “put the hammer down” og skifte endnu hurtigere med mere smooth kadence og bedre fartoverførsel takket være ULTEGRA kassetter med HYPERGLIDE+ teknologi.

ULTEGRA-kassetter leveres med et nyt spline-monteringsmønster, som også er bagudkompatibelt med Shimano 11-speed freehub-bodies, hvilket betyder, at de nye ULTEGRA R8100-komponenter kan bruges på de tidligere Shimano 11-speed hjul.

For første gang nogensinde kommer ULTEGRA chainsets med muligheden for en wattmåler. FC-R8100-P tilbyder op til 300+ timers køretid takket være et integreret, vandtæt og genopladeligt Li-ion batteri. Dobbeltsidede data leveres af Shimanos proprietære belastningsmålere på begge krankarme. ULTEGRA -wattmålere bruger Bluetooth og ANT+ teknologi til at overføre data.

Wattmåler og ikke-wattmåler kranksæt fås i enten 50-34T eller 52-36T gearkombinationer med krankarmslængder på 160, 165, 170, 172,5 og 175 mm. ULTEGRA power meter kranksættet vejer 716 g, hvilket er en besparelse i forhold til det stivere DURA-ACE power meter kranksæt, der vejer 754 g.

ULTEGRA R8100 chainsettet er komplet med den samme 12-speed kæde, der bruges på Shimanos XT M8100-serie, hvilket forenkler lagerkrav til detailhandlere samt ryttere.

ULTEGRA bremsesystem

Shimanos nye ULTEGRA-bremsekomponenter giver mere finjusteret kontrol gennem de strammere, hurtigere og mere aggressive svinglinjer, der findes i racersituationer. Med tilføjelsen af ​​SERVO WAVE -teknologi til bremsegrebene, taget fra Shimanos MTB- og gravelbremsesystemer, har ryttere et kortere frirum og er i stand til at få en mere kontant forbindelse mellem bremseklodser og rotorer, hvilket muliggør mere feathering eller modulering af bremserne, som resulterer i øget hastighedsoverførsel og mere tillid i tekniske situationer.

Derudover er reduktion af bremsestøj blevet forbedret med 10% bredere bremseklodser og rotor-clearence samt et skift til Shimanos RT-MT800 rotorer. Resultatet er et mere støjsvagt system, der opnås vgennem mindre varme-deformation af rotoren og mindre midlertidig interferens mellem klodsen og rotoren.

Desuden er vedligeholdelse af bremserne også blevet forbedret. Nu er det muligt at bleede bremsen uden at fjerne kaliberen (BR-R8170) fra rammen takket være en separat bleed-port og ventilskrue. En ny tragt og bleed-spacer hjælper også med at forbedre bleeding-processen.

De nye ULTEGRA bremsekalibre vejer 282g pr. par mod DURA-ACE-vægten på 233 g.

ULTEGRA Hjul system

Den sidste søjle i ULTEGRAs udvikling er det sidste punkt mellem rytterens input og hastighedsoutput. For første gang nogensinde har Shimano introduceret et full carbon tubeless skivebremsehjul-lineup på ULTEGRA-niveauet.

Ligesom de nye DURA-ACE-hjul kommer ydeevnen fra balancen mellem tre faktorer – drag-reduktion uden at ofre kontrol, drivkraftens stivhed og en letvægtskonstruktion – på tværs af tre full carbon tubeless-muligheder.

re fælghøjdeprofiler giver forskellige præstationsfordele for rytteren.

  • C36 (WH-R8170-C36-TL) hjulet er lavet til bjergkørsel og er det letteste hjul med en vægt på 1488g pr. par (til sammenligning er DURA-ACE (WH-R9270-C36-TL) vægten: 1350g).
  • C50 (WH-R8170-C50-TL) er et allround hjul med en god balance mellem drag, sidestyring- og drivkraftstivhed, totalvægt og kontrollerbarhed. ULTEGRA C50 leveres med en vægt på 1570g pr. par (til sammenligning er DURA-ACE (WH-R9270-C50-TL9) vægten: 1461 g).
  • C60 (WH-R8170-C60-TL) er det mest aerodynamiske hjul til sprint og højhastigheds forfølgelser, fokuseret på drag, side- og drivkraftstivhed. ULTEGRA C60 leveres med en vægt på 1649g pr. par (til sammenligning er DURA-ACE (WH-R9270-C60-TL) vægten: 1609g).

Alle nye ULTEGRA-hjul tilbyder en fælgprofil, der deles med de nye DURA-ACE-hjul, og har en bred indvendig fælgbredde på 21mm. Men i modsætning til DURA-ACE bruger ULTEGRA C36, C50 og C60 hjulene et 1: 1 standard egermønster med 1,5 mm eger for reduceret vægt.

Drivkraftstivheden blev forstærket for at øge den direkte pedalfølelse ved acceleration, hvilket gav det nye ULTEGRA C36-hjul en stigning på 9% i forhold til det nuværende Dura-Ace C40-TL-hjul.

ULTEGRA R8100

Shimanos studie af videnskaben om hastighed har taget udviklingen af landevejscykling til et helt nyt niveau. Udgåede ULTEGRA skiftere, bremsekalibre, hjul, bag- og forskiftere, kassetter og kranksæt plus nye Di2 EW-SD300 ledninger og batterier giver masser af beviser på, at Shimano ikke efterlader nogen sten uvendt i stræben efter ultimativ hastighed afbalanceret med dagligdags-applikationer.

Det komplette line-up diagram viser de nye produkter og den anbefalede kompatibilitet med eksisterende produkter.

ULTEGRA-ryttere kan straks drage fordel af DURA-ACE-designfilosofien og mange af de samme produktdesign – herunder ULTEGRA trådløse skiftere, en ULTEGRA-wattmåler og ULTEGRA full carbon tubeless-hjul – for at løfte deres præstationer til et nyt niveau.

Men tag ikke vores ord for det. Prøv selv. ULTEGRA R8100 komponenter vil være tilgængelige i butikkerne fra oktober 2021.

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Hele Fyn skal cykle sammen – hver for sig
Pressemeddelelse Corona-pandemien har fået danskerne til at synge, løbe og dyrke fitness...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.