Nyheder fra ABUS til 2019-sæsonen

Redaktøren har været en tur omkring Sabro Kro hvor ABUS i disse dage viser hele deres sortiment og ikke mindst nyhederne, frem for cykelhandlerne og andre relevante fra branchen.

ABUS er nok bedst kendt for deres cykellåse og cykelhjelme til hverdagsbrug, men som vi har stiftet bekendskab med her på CykelStart.dk, så har de efterhånden også et ret fornuftigt udvalg af hjelme i mid og high-end segmentet indenfor både landevej og mountainbike.

ABUS AirBreaker

AirBreaker er ABUS’ nye tophjelm til landevejsbrug. ABUS har taget det bedste fra GameChanger og Aventor og resultatet er AirBreaker. Hjelmen vejer kun 200 gram i str. small og er dermed noget lettere end GameChanger hjelmen, samtidig er den næsten lige så luftig som Aventor hjelmen. På toppen af hjelmen er et lille metalnet, dette sikrer en god ventilation, men er samtidig med til at forbedre hjelmens aerodynamik.

Der er stadig plads til briller både for og bag og med masser af ventilation og en enorm lav vægt er der tale om en hjelm der er oplagt til løb, eller bare den kræsne motionist.

AirBreaker er udstyret med FlowStraps som ikke larmer/blafrer i binden, har AirPort til brillerne både for og bag og så er den velegnet til brug for både mænd og kvinder, da der også er plads til hestehale.

ABUS Pedelec 2.0 Ace

Speed Pedelecs, de nye el-cykler med en maksimal fart på 45 km/t er det helt nye og det sætter nye krav til hjelmene, da man her har brug for samme beskyttelse som på en knallert, grundet den højere fart. ABUS har opdateret deres sortiment af hjelme særligt rettet mod el-cykler og Pedelec 2.0 Ace er én af nyhederne.

Hjelmen minder mest af alt om en scooter/motorcykelhjelm da den er kraftig og robust, samtidig med at den har et visir der kan skubbes op og ned. Hjelmen har derudover NTA 8776 godkendelsen som er den der gør den “godkendt” til brug på el-cykler, selvom der i danmark ikke er særlige krav til hjelme til brug på el-cykler.

Bagpå hjelmen er der en LED lygte og så er der rent faktisk også et indbygget regnslag der kan trækkes over hjelmen efter behov.

ABUS Pedelec 1.1

Pedelec 1.1 er en re-designet udgave af den eksisterende Pedelec hjelm. Designet er blevet lidt mere “smart” og den har som 2.0 Ace også indbygget LED lygte og regnslag.

Den har naturligvis også NTA 8776 godkendelse, så den er velegnet til brug på el-cykler og særligt de såkaldte Speed Pedelecs.

ABUS Scraper 3.0 Era

Scraper-serien består af en række hjelme med “skater-look”, denne model er med ekstra god beskyttelse langt ned i nakken og endda også ørerne. Der er plads til hestehale og så fås den i 4 moderigtige farver.

ABUS Scraper 3.0 Ace

Scraper 3.0 Ace er en neddrosling af Era modellen, den har stadig det klassiske “skater-look”, men den har dog ikke beskyttelse af ørerne i samme grad. Der er stadig plads til hestehale og så er der 6 forskellige farver at vælge imellem.

  • Vejledende pris: 549,-
  • Køb ABUS Scraper 3.0 Ace

ABUS Scraper 3.0

Basis-modellen i Scraper-serien er ligeledes opdateret og byder bl.a. på nye stropper og et slank design. Der er ligeledes plads til hestehale og farveudvalget byder på 6 forskellige farver.

Modellen findes også i en udgave til børn ved navn Scraper Kid 3.0

ABUS Smiley 2.1

Smiley hjelmen til børn har også fået en opdateret med flere reflekser og en LED lygte bagpå. En god basis-hjelm til de små, der fås i 4 forskellige farver og mønstre.

Nye farver til flere hjelme

Udover de nye modeller som er listet ovenfor, har ABUS lanceret to nye farver der er gennemgående for hele landevejs og MTB-sortimentet, en flot sølvfarve og en orange der er svær at overse – begge virkelig fede farver der skiller sig ud fra mængden.

ABUS 770 SmartX

ABUS fremviste en prototype af den nye 770 SmartX lås, en “smart lås” der kan åbnes og lukkes via smartphone/app og som har en indbygget alarm med sirene hvis nogle skulle forsøge at rende med cyklen. Låsen “advarer” først med en lyd hvis der flyttes på den, mens alarmen begynder hvis den ikke umiddelbart derefter bringes i ro igen.

ABUS BORDO Alarm 6000A Big

Den populære foldelås, BORDO, er blevet opgraderet med både alarm og så er den også blevet større, for bedre at passe til lad-cykler, el-cykler og lign. som kræver lidt ekstra beskyttelse.

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.