Nyheder og indtryk fra CKM 2015

Vi brugte en grå og regnfuld søndag i DGI Huset ved Vejle på CKM 2015 (Cykelmessen). CKM 2015 var denne gang var åben torsdag og fredag for fagfolk, lørdag var der åbent for publikum og søndag er den igen kun adgang for fagfolk samt pressen.

Vores tur til CKM 2015 var egentlig planlagt til om fredagen, men grundet sygdom måtte planerne ændres, så Prison Break MTB løbet i Horsens søndag måtte annulleres og skiftes ud med en noget mere stille og rolig tur til messehallerne i Vejle.

Nedenfor har vi samlet en del af de nyheder vi fandt mest interessante.

Garmin

De seneste måneder har Garmin lanceret en lang række nye produkter, indenfor både actionkameraer, cykelcomputere og sikkerhedsudstyr til cyklen. Selvom vi allerede havde set og var bekendte med produkterne, er det altid rart at se hvordan de egentlig virker og få lov at se og røre ved dem.

garmin-edge-20

Garmin Edge 20/25

To helt nye og meget kompakte cykel GPS’er der indeholder de mest basale funktioner, såsom tid, afstand, hastighed, samlet stigning og position. Der er også mulighed for simpel navigering og så er den naturligvis vandtæt. Begge enheder understøtter Garmin Connect universet, hvor data kan uploades, analyseres og evt. deles.

Vil man “lidt mere” er Edge 25’eren udstyret med ANT+ og bluetooth, så der kan tilkobles forskellige sensorer og smartphones for notifikationer.

garmin-edge-520

Garmin Edge 520

Edge 520 er allerede nu et “hot” produkt og efter at have set og prøvet den, er jeg heller ikke umiddelbart i tvivl om at Garmin har ramt rigtigt. Man får næsten alt det bedste fra topmodellerne, men i en meget mere kompakt indpakning og ikke mindst med understøttelse af Strava Live Segmenter og sammenkobling med smartphones. Én ting man dog må undvære er touchskærmen, da den betjenes med knapper i siden. Det virker måske som et skridt tilbage ift. mange af de andre modeller, men i praksis synes Jeg det virker ganske udmærket og man undgår at aktivere skærmen når man tørrer den af for snavs, vand eller lign.

garmin-edge-explore-1000

Garmin Edge Explore 1000

Edge Explore 1000 minder utrolig meget om Edge 1000, man har så bare fjernet en del af de mere konkurrence/løbsorienterede features og erstattet dem med “waypoints” og lign. features. Explore 1000 er, som Edge Touring-serien, rettet mod dem der bruger cyklen som transportmiddel og eksempelvis tager på cykelferie hvor behovet for analyse af træningsdata er ligegyldig, men hvor det til gengæld er vigtigt at kunne finde en god restaurant – eller en smuk cykelture ned gennem landet.

Explore 1000 kan også parres med smartphone for notifikationer og som en ny feature kan den registrerer uheld via integrerede accelerometer, skulle der ske noget kan ens position automatisk, eller manuelt, sendes til ens nødkontaktpersoner.

garmin-varia

Garmin Varia Cykelradar

Registrerer og advarer om bagfrakommende billister, enten via et lille “display” eller direkte på en kompatibel Edge enhed – rækker op til 140 meter! Kan derudover fungerer delvist som cykellygte, dog er den endnu ikke godkendt til brug i Danmark.

Læs mere om Garmin Varia

Diavelo

Den danske el-cykel producent, Diavelo, fremviste et sandt MTB monster i form af en Fatbike med rigtig mange super fede detaljer – inkl. et af de pænest integrerede displays jeg endnu har set på en el-cykel!

diavelo-fatbike

diavelo-fatbike-remtraek

diavelo-fatbike-display-backlit

diavelo-fatbike-detail

 

Derudover havde Diavelo også sneget denne el-cykel med, der kører op til 45 km/t og derfor kræver kørekort og kun må kører på vejen – ligesom nummerplade er lovpligtig.

diavelo-45kmt

WD40

Nævner man WD40 sammen med ordet “rengøring” eller “smøring” af cykell, vil de fleste himle op og straks proklamere at WD40 udelukkende er affedtende. Det er også delvist korrekt, men kun delvist, for nu har WD40 fået et dediceret “Bike” sortiment bestående af både degreaser, olier og smøreprodukter.

Vi har spurgt på testprodukter og håber snart at kunne sige GO eller NO GO for WD40 Bike produkter.

wd40-bike

Python Pro

Den danske cykelproducent, Python Pro – fremvist bl.a. en ægte “guldcykel” belagt med 24 karat guld – til den nette sum af 100.000…

python-pro-guldcykel

 

Basso

Den danske agent for Basso cykler fremviste lækre, Italienske, cykler i en klasse for sig – tonsvis af fede detaljer og mange i limited edition så man var helt sikker på ikke at møde en lign. på landevejen!

basso-bikes-01

basso-bikes-02

 

 

 

Velorbis

Er man til retro og “hipster-stilen” så vil man helt sikkert falde i svimer over Velorbis cykler og tilbehørsprodukter. De fremviste et stort udvalg af retrocykler med solide stel, fede store læder-sadler med masser af fjedre samt smarte løsninger til transport.

velorbis-03

velorbis-02

velorbis-01

Wahoo

Wahoo fremviste den nye, prisbillige, Kickr Snap hometrainer samt den “velkendte”, men nu opgraderede, Kickr hometrainer sammen med Zwift simulatoren.

wahoo-kickr

 

wahoo-kickr-snap

 

SRAM

SRAM’s nye elektroniske og trådløse geargruppe, SRAM RED eTap blev fremvist og ser absolut spændende ud! Man forventer en drifttid på ca. 1000 km for batterierne i for og bagskifter, førend de skal oplades, mens grebene er udstyret med knapcelle-batterier der udskiftes ca. 1 gang om året alt efter brug.

sram-red-erap

 

Fuji

Cykelproducenten Fuji havde bl.a. medbragt en racercykel der vejede sølle 5 kg.!

fuji-5kg

Bulls

Fra den tyske producent Bulls blev der fremvist en række, ret fede, el-cykler, bl.a. mountainbikes hvor batteriet var pænt integreret og skjult i stellet og flere med Brose motorer.

bulls-ebike-mtb

KTM

Elektrisk fatbike med Bosch motor? Ja hvorfor ikke – hvis du spørger cykelproducenten KTM. Prisen er så til gengæld knap 30.000,-

ktm-fatbike-ebike-01

ktm-fatbike-ebike-02

 

Cippolini

Er man bare lidt til landevej, så kan man ikke andet end at blive lidt forelsket i Cipplonini‘s rammer og komplette cykler der oser af kvalitet og stil.

Bl.a. blev den spritnye NK1K ramme fremvist.

cipollini-nk1k

cipollini-roadbike

cipollini-roadbike-blue-camou

cipollini-roadbikes

 

Ryders Eyewear

Ryders fremviste bl.a. nye styles indenfor sol og sportsbriller samt teknologier som eksempelvis antifog. Vi så også en meget kompakt “downhill” brille med indvendig skumpolstring for dem der synes at “googles” er for meget af det gode. Derudover er der ny teknologi på vej til næste sæson som vi håber at kunne teste så snart de lander i Danmark.

ryders-display

ryders-downhill

 

KitBrix

KitBrix præsenterede bl.a. en rigtig smarte taskeløsning som oprindeligt var henvendt til trithaleten. Idéen var at man kunne have eksempelvis én taske til cykelgrej, én til svømmegrej og én til løbeudstyret. Taskerne kan lynes sammen og lyner man 2 stk. sammen kan de bæres som rygsæk.

Taskerne er udført i kraftige materialer, er med vandtætte rum og gør det nemt at “organisere” sit sportsgrej som ellers har en tendens til at ligge og flyde bag i bilen.

Vi håber at kunne bringe tests af disse tasker inden alt for længe!

kitbrix-01

kitbrix-02

Mere fra Noel Juul Christensen
[Aflyst] Grand Prix Aarhus 2017 – Tilmelding er åben!
Aarhus Motion har desværre for nyligt meddelt at Grand Prix 2017 er...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.