Pamhule skov MTB spor

  • Kategori: MTB
  • Landsdel: Sønderjylland
  • Længde: Ca. 11 km
  • Skiltning: God
  • Estimeret tid for øvede ryttere: 35-45 minutter
  • Begyndervenligt
  • Mange rødder

I 2013 blev en ny MTB-rute indviet i Pamhule Skov, som ligger syd for Haderslev. På de ca. 300 ha domineres skoven af løvskov, og er den største af skovene i området. Navnet referer til ”skoven ved kløften (hulen) i de kuperede bakker (pamp)”. Ruten udgøres af 83 % ”singletracks” og resten af ruten køres på skovveje med grus belægning. Der er tale om en middelsvær rute med en samlet stigning på 153 højdemeter (Naturstyrelsen) efter Strava er der ca. 200 højdemeter. Det officielle MTB spor er ca. 11km

Vores mening om Pamhule skov MTB spor

Ruten er ensrettet og slynger sig gennem 11,1 km skovbund. Med dette spor har man følelsen af den “naturlige” skovbund, hvor man oplever en del rødder uden at det er for meget. Man har været rigtig god til at bruge skovens eget terræn, uden at det er bygget for meget op. Samtidig er der selvfølgelig også nogle gode byggede sektioner, med oplagte sving, små drop, trappetrin, broer med hønsenet på, så man ikke skrider af når det er vådt, et par små hop, og naturligvis noget grusvej. Der er ikke noget vanskeligt på sporet, og de steder der kan være behov for omkørsel er en “B-Linje”.

Undervejs på ruten rammer man nogle lækre flowstykker, hvor terrænet falder let, og som man altid skal når der har været noget fedt der går ned af, så skal man op af igen, med nogle udholdende stigninger. Man har på sporet været rigtig god til at bruge knust beton eller stabilt grus, så man ikke kommer til at kører i mudder så snart det har regnet lidt.
Alle broer og passager som er bygget af træ har hønsetråd på, så man ikke skrider af når det har regnet, hvilket er rigtig god lavet.

Der er en del strava segmenter, så har man ikke fået nok på den første omgang, kan man passende tage 2. eller 3. omgang og gå efter strava segmenterne. Men er man ikke til strava segmenter er der rig mulighed nyde naturen og se de smukke omgivelser, samtidig med at man får sved på panden.
Pælene med piktogrammerne på kan nogen steder godt være lidt svære at se, da skovbunden og de små buske vokser lidt for hurtigt til at det kan holdes nede. Så man skal holde øje med skiltene, men det er ikke det store problem, da der ikke er så mange krydsende stier, som kan snyde en til at kører forkert.

Personlig synes jeg dette spor er et lækkert spor, fordi man bruger skoven “naturligt” hvor det hele ikke er bygget, som man ser mange steder.
Så Er man i nærheden af Haderslev, så bør man gøre sig selv den tjeneste at smutte forbi Pamhule skov og prøve sporet, det er underholdene og udfordrende uanset niveau – her afhænger det bare af farten!

Hvor finder jeg MTB sporet i Pamhule skov?

Adresse:

Pamhulevej 96
6100 Haderslev

Kør ind ad grusvejen ved siden af indkørslen på ovenstående adresse. Skilt mod Hindemade/Dyrehaven. Fortsæt ca 300m til P-pladsen hvor sporet starter og slutter.

Naturstyrelsens officielle folder til sporet

Pamhule skov GPS spor

Hent Pamhule skov MTB spor til din GPS i GPX format nedenfor, kan bl.a. bruges til Garmin og Mio cykel GPS’er.

Tags fra indlægget
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Tripeak keramiske pulleyhjul specielt til MTB
Keramiske lejer bliver mere og mere in. Flere og flere motionister kræser...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

  1. says: Claus Lassen

    Jeg synes ruten i Haderslev er flot, men der mangler nemlig bygget sjove features og sjove sving. Der er ikke meget at komme efter, hvis man kører MTB for sjov..

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.