Test: 3T Eye

Tilbage i April præsenterede 3T Deres nye cykelcomputer med det korte navn: Eye. 3T Eye er dog ikke nogen helt almindelig cykelcomputer, for den kræver brug sammen med bl.a. smartphone for fuld udnyttelse, selvom den dog også kan bruges selvstændigt – praktikken kommer vi ind på senere.

Idéen bag 3T Eye er at bruge ens smartphone, som man alligevel har med på turen, som “data-opsamler” og så blot lade 3T Eye agere display, så man undervejs kan se hastighed, distance, tid osv. mens man cykler. Samtidig kan 3T Eye samle information fra ANT+ enheder (Puls, hastighed/kadance og watt-målere) og sende dem videre til en smartphone via bluetooth. Det er ret smart, for har man en iOS (Apple) enhed – så er der normalvis ingen mulighed for at tilslutte ANT+ enheder direkte. Waoo har et tilsvarende produkt ved navn Rflkt som det dog aldrig er lykkedes at få til test endnu… Vi har dog ikke opgivet endnu!

Vi har prøvekørt 3T Eye de seneste uger og deler i denne test vores holdninger og praktiske erfaringer.

3t-eye-box

Hvad er der i kassen?

3T Eye kommer i en lille æske, hvori man finder følgende:

  • 3T Eye
  • Vejledninger
  • Monteringsgrej til ARX II frempinde

3t-eye-unboxed

Montering

Med i kassen medfølger monterings-grej så 3T Eye kan monteres direkte yderst i forbindelse med frempinden, såfremt man benytter en 3T ARX II frempind – ellers passer den til Garmin’s og BarFly’s holdere til Garmin Edge modellerne. Idéen med montering i direkte forbindelse med frempinden er ret genialt og det sparer plads på styret, da man undgår endnu en holder. Vinklen på holderen indstilles ved 1. montering og man bør sikre sig den er passende, så man undgår at skulle fjerne styret igen for at justere vinklen.

3t-eye-on-bike-mount

Design og funktionaliet

3T Eye er både lille og let, den fylder ikke mere end en helt klassisk “gammeldags” cykelcomputer og vejer praktisk talt ingenting. Den er udført i rimelig kraftig sort plast og har en rimelig stor og tydelig skærm foran  – dog en monokrom skærm med begrænset opløsning. Nederst er der 3 knapper til betjening og bagpå er der en lille reset knap der bl.a. bruges ved parring med nye eller andre sensorer.

3T Eye kan fungere i disse 3 tilstande;

  • Cykelcomputer: 3T Eye opsamler data fra alle ANT+ sensorer og viser data på displayet.
  • Smart Bridge Mode: 3T Eye opsamler data fra alle ANT+ enheder og sender denne data videre til en tilsluttet smartphone, hvor data’en lagres i en given app, det kunne være 3T’s egen Cycling app, eller Strava eksempelvis.
  • Smartphone mode: I denne tilstand er 3T Eye “kun” et display, der viser data fra en given app på den tilsluttede smartphone, det kunne være 3T Cycling App’en.

3t-eye-on-bike-on

Som nævnt indledningsvis, så er den grundlæggende idé bag 3T Eye, at man bruger ens smartphone som “hardware”, for den har man jo alligevel med, hardware er kraftig, der er som oftest indbygget GPS og så slipper man for at investere i en dediceret cykel gps såsom eksempelvis Garmin’s Edge-serie. Bruger man i forvejen primært ens smartphone som “tracker”, vil man med 3T Eye få mulighed for at få ANT+ data’en med, noget der ikke normalvis er muligt når man tracker via en smartphone. I praksis betyder det at informationen fra ANT+ sensorer, det kunne være et pulsbælte, hastigheds/kadance-måler samt watt-måler, nu også kommer med i data’en på smartphonen – så har man al data’en samlet ét sted og kan derfor langt nemmere og mere præcist analyserer denne.

Den praktiske del af opsætningen er faktisk ret enkel, første gang man tænder den vil den automatisk søge efter eventuelle ANT+ sensorer og i mit tilfælde fandt den mit Garmin pulsbælte, samt en fart/kadance-måler som er fastmonteret på min racercykel. Information omkring disse sensorer “gemmes” i 3T Eye og man skal derfor kun parre dem én gang som udgangspunkt.

Opsætningen via app’en er også ret ligetil – man skal blot connecte til 3T Eye som en bluetooth enhed, starte 3T Cycling App’en og heri kan man så lave forskellige rettelser, vælge om man vil have data fra forskellige sensorer, oprette flere cykelprofiler og meget andet. 3T Cycling app’en kan også fungerer som “tracker” som Endomondo, Strava og lign., men så er der bare endnu et “univers” man skal forholde sig til – så jeg må erkende primært at have brugt 3T Eye sammen med Strava.

IMG_20150521_170742

Via Strava app’en kan man vælge om man vil have information fra eventuelle eksterne sensorer og den data leverer 3T Eye præcist som den skal, ligesom data og informationer fra Strava vises på 3T Eye’s display når man cykler. Via højre/venstre knapperne kan man skifte mellem de forskellige data, det kan være hastighed, distance, watt eller lign. Undervejs har man derfor de mest essentielle data lige ved hånden på en nem og overskuelig måde – og når man kommer hjem kan man analyserer det hele foran pc’en eller på Strava app’en hvis man ønsker det.

IMG_20150524_140348

IMG_20150524_140355

Én ting man dog må undvære er kort og navigationsdelen – for selvom 3T Eye virker med flere forskellige app’s og “bare” kan fungere som display fra ens smartphone, så er 3T Eye’s skærm ikke i stand til at vise et detaljeret kort eller lign. på den lavtopløste skærm. Så kommer man på afveje, må man have telefonen op af lommen engang imellem!

3t-eye-on-bike-side

 

3T Eye – Kort videogennemgang

Konklusion

3T Eye er ikke et produkt for alle, for har man i forvejen en Garmin Edge eller andet avanceret cykelcomputer, så bringer 3T Eye intet nyt med sig. Har man derimod indtil nu benyttet sin smartphone til tracking, vil 3T give nye muligheder. Først og fremmest behøver man ikke at have sin dyrebare smartphone siddende på styret i en eller anden mere eller mindre klodset holder og dernæst har man altid nem adgang til essentiel data, uden at skulle aktivere smartphonen’s store og strømslugende skærm. Man kan derfor roligt lade den dyre smartphone ligge sikkert i lommen under cykelturen. Derudover så får man også pludselig mulighed for at opsamle data fra ANT+ enheder, direkte til 3T cycling, Strava eller en anden app man benytter – det kunne være fra et pulsbælte, hastigheds/kadance-måler eller lign.

3T Eye er ret nem at gå til, holder strøm ufattelig længe og er et ret godt bud på en “display” løsning til dem der ellers bruger smartphonen til at tracke deres cykling – dog synes jeg prisen er sat en tand for højt, for de ca. 900,- kan man ofte få en let brugt Garmin Edge 500 på DBA.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 8
Design 7
Pris 6
7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Bikefit hos Velofit i Århus
Redaktøren har været til bikefit hos Velofit i Århus, et firma hvis...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.