Test: 5 par MTB handsker

De fleste foretrækker at benytte handsker med lange fingre til mountainbike-brug, nogle fordi det ser lidt mere “råt” ud, andre fordi de giver en bedre beskyttelser af hånd og fingre hvis man skulle være så uheldig at styrte.

Vi har testet 5 forskellige handsker, fra 149,- og til 449,- og alle rettet mod forår og sommerbrug.

GripGrab Racing (2017)

Danske GripGrab kender vi efterhånden ret godt her på redaktionen og de har ry for at have handsker af enormt høj kvalitet, til en pris der måske nok også ligger en smule over gennemsnittet. Til denne test har vi bl.a. modtaget den re-designede Racing handske, en super let handske, primært til MTB brug.

Racing er virkelig lette, køkkenvægten siger 40 gram for et par. De er udført i en tyndt og højt ventileret materiale, med en overside i mesh og en underside i AX suede, et slidstærkt materiale der minder om russkind.

Omkring håndleddet er blot en tynd elastik, igen for at holde vægten nede og designet så “race” som muligt. Ved tommelfingeren er handsken forstærket, da det er det mest udsatte sted – det samme gælder pege og langerfingeren samt tommeltotten.

Der er silikoneprint på pege, langefinger og tommeltotten for optimalt greb omkring styr, bremse og skiftegreb. Håndfladen er let perforeret, så ventilationen er helt i top.

Modsat de fleste andre handsker, så er det faktisk indvendigt i Racing man finder den helt store forskel, for disse handsker er udstyret med GripGrab’s InsideGrip teknologi. Det betyder at hansken indvendigt har silikoneprint i håndfladen, der gør at handskerne sidder hele tæt og næsten føles som et ekstra lag hud. Det virker banalt, men det fungerer virkelig godt og man kan godt undre sig over at denne teknologi ikke er set før – jeg er i hvert fald ikke tidligere stødt på det. I praksis vil man opleve et par handsker der sidder præcist hvor de skal og ikke bevæger sig på hånden, hvorfor kontrollen og komforten er helt i topklasse.

Handskerne er uden gel-puder, hvilket både skyldes ønsket om at holde vægten nede og det faktum at mange mountainbikere foretrækker handsker uden gel-puder, for at sikrer den maksimale kontrol og følelse med cyklen og det må man sige man får her! Man mærker næsten ikke at man har handskerne på, men man har stadig et beskyttende lag som giver ekstra komfort og beskytter ens hænder og fingre ved eventuel styrt – samtidig sikrer de godt greb, uanset man man har tørre eller fugtige fingre.

Racing handskerne kan godt bruges på enheder med touchskærm, men det er kun de fingre uden silikoneprint der fungerer, dvs. man skal taste med én af de to der ikke har silikoneprint på fingerspidserne.

Jeg har svært ved at finde noget at udsætte på Racing handskerne fra GripGrab, for er man til en let sommerhandske med et superb greb – så fås det nok ikke meget bedre, mens andre måske nok vil foretrække en handske med lidt mere komfort og så gå lidt på kompromis med følingen…

Karakter

 • Funktionalitet: 8/10
 • Pasform: 10/10
 • Design: 9/10
 • Pris: 7/10
 • Samlet: 8,5/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 449,-

GripGrab Vertical 2017 MTB handsker

For et års tid siden testede og anmeldt vi GripGrab Vertical som nu er kommet i en ny og opdateret udgave. Først og fremmest er designet blevet peppet lidt op og farve og materialer er lidt mere MTB-venlige, i hvert fald i forhold til at holde dem nogenlunde rene og pæne. Den “gamle” model havde detaljer i lys ruskind, der hurtigt blev beskidt og var lidt svært at holde pænt.

Vertical er, i følge GripGrab, lavet til downhill og freeride, men fungerer lige så fint til helt almindelig XC mountainbiking i Danmark. Handskerne er forholdsvis tynde og egner sig derfor mest til brug den varme halvdel af året, i hvert fald til danske vejrforhold.

Oversiden af handsken er i mesh, så åndbarheden og ventilationen er helt i top, mens tommeltotten er udført i et andet og blødere materiale for at kunne fungerer som sweat-wiper, altså kan man lige kan få tørret sveden af panden.

Undersiden er i AX Suede, et kunstmateriale der er både slidstærkt, åndbart og giver et godt greb da det minder en del om russkind, dog med en noget glattere struktur. På de 3 vigtigste fingre er der silikoneprint, så man har et optimalt greb omkring skiftergreb og bremser, og i den sædvanlige GripGrab stil er det “sloganet” der er brugt som print.

Omkring håndleddet holdes handskerne fast med en forholdsvis bred elastik, hvilket betyder den sidder tæt som den skal, men uden at stramme.

Det er dog faktisk indvendigt i handskerne at magien sker, for Vertical 2017-udgaven er udstyret med GripGrab InsideGrip teknologi og det er noget der virker! I praksis er handskerne udstyret med silikoneprint i håndfladen på indersiden af handsken. Det lyder banalt, men det betyder at handsken nærmest klæber sig til hånden, hvilket gør at man har fuld føling og kontrol, det understøttes også af den “manglende” polstring i form af eksempelvis gel-puder som man må undvære i Vertical 2017, her er fokus nemlig på kontrol og føling!

Vertical i 2017-udgaven er et par glimrende handsker med lange fingre til dem der sætter kontrol og føling før masser af støtte i form af eksempelvis gel-puder, samtidig med at ventilationen og åndbarheden er god. Handskerne kan bruges sammen med touch-betjente enheder, dog er det kun tommeltot og pegefinger der fungerer…

Den orange farve vil måske afskrække nogle, men heldigvis findes den også i en sort/hvid udgave der er noget mere diskret. Der er på mange måder tale om en ualmindelig simpel handske, men alligevel giver den, nok særligt pga. AX Suede undersiden og InsideGrip teknologien, et sindsygt godt greb – så man virkelig føler man har kontrol og er i kontakt med cyklen, også når det går stærkt!

Komforten er som den er, handskerne yder ingen støtte, men forbedrer grebet og det vil være nok til mange!

Et par ganske fede “no-nonsens” handsker i et klassisk design, men i den sædvanlig høje GripGrab kvalitet – som her koster ca. 400,- hvilket jeg dog synes er i den høje ende…

Karakter

 • Funktionalitet: 7/10
 • Pasform: 9/10
 • Design: 7/10
 • Pris: 7/10
 • Samlet: 7,5/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-

Astral Track MTB handsker

Disse handsker er designet i tæt samarbejde med rytterne fra Team Merida-Astral Biking, og er lavet direkte til mountainbike brug. Handskerne er tynde og lette, udført i en kombination af polyester (75%), nylon (15%) og elastan (10%).

Handskerne er med lange fingre, men ikke tykkere end de sagtens kan bruges mere eller mindre året rundt, hvor mange mountainbikere foretrækker de lange handsker, også i sommerhalvåret.

Oversiden er udført i et tyndt materiale som er sort/grå camouflage-farvet og med Astral logo’et over håndryggen. Elastikken omkring håndleddet er udført i neopren og med velcro-lukning, selve lukningen er placeret bagpå, hvilket faktisk giver en endnu bedre komfort. Det lidt kraftigere materiale omkring håndleddet giver en god støtte og mulighed for at handskerne lukker tæt omkring håndleddet, uden det bliver ubehageligt. Undersiden af handsken er i et suede-lignende materiale der er både slidstærkt og ret robust, samtidig er der silikoneprint for optimal greb på hele undersiden. Det er lykkedes mig at få Garmin’en eller smartphonen til at reagerer med handskerne på, men man skal være heldig for at skærmen reagerer og man så samtidig også rammer rigtigt – det virker som om de konduktive fibre er placeret for langt nede på fingeren, istedet for ved fingerspidsen som er den del af fingeren man normalt vil trykke med.

Tommeltotten er endda beklædt med frotté, så man kan tørre sveden af panden undervejs.

Handskerne har en virkelig god pasform, de sidder tæt omkring håndet og er meget behagelige at have på, samtidig er der et godt greb i handskerne og håndledsstøtten fungerer også enorm godt. Nogle vil måske savne lidt gel i håndfladen, men jeg synes de gør jobbet perfekt uden!

Track MTB handskerne fra Astral hører til i den billige ende af skalaen, men det bemærker man faktisk slet ikke, dog kan man godt se på materialerne at de måske ikke holder sig pæne helt så længe som et par dyre handsker, Jeg tænker dog ikke at den samlede holdbarhed egentlig er ringere end et par handsker til den dobbelte pris.

Astral’s Track MTB handsker må betegnes som et røverkøb, her for man et par lækre handsker i frisk design, med super pasform og godt greb – til under 150,-

Karakter

 • Funktionalitet: 8/10
 • Pasform: 9/10
 • Design: 9/10
 • Pris: 10/10
 • Samlet: 9/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 149,-

db cykelhandsker MTB

db/DanishBike stiller med Deres eneste MTB handsker, modellen hedder ganske enkelt også bare MTB. Der er tale om en helt klassisk sort handske med lange fingre i et let og luftigt design.

Overdelen er udført i mesh og kan strækkes enormt meget, hvilket er med til at give den gode pasform og høj komfort. Fingerspiderne, ved pege og langefinger er forstærkede og ved tommeltotten er der frotté der fungerer som sweat-wiper, så man kan tørre sved af panden.

Undersiden af handsken er i et gråt ruskinds-lignende materiale. Det virker rimelig slidstærkt, men den lyse grå farve bliver hurtigt lidt mørk og nusset at se på. Undersiden er forstærket og med en meget tynd polstring på de mest udsatte områder og der er perforering på undersiden af fingrene, for at give lidt ekstra ventilation. I håndfladen er også en enkelt gel-pude som skulle afhjælpe sovende fingre eller hænder.

Handsken lukkes omkrig håndleddet med en velcro-lukning, hvorpå der er et stort gummiprint med db/DanishBike logo’et. Det gør det nemt at bestemme hvor stramt de skal sidde, til gengæld kan velcro-lukningen godt være lidt generende i forhold til en elastik-lukning. Ved håndleddet er der syet en lille magnet ind i stoffet, det betyder at handskerne kan sættes sammen når de ikke er i brug, så slipper man for altid kun at kunne finde én handske. Detaljen er set flere ganske gør, men det gør den jo ikke mindre interessant og ikke mindst praktisk.

Handskerne kan bruges sammen med smartphones, Garmin enheder og andet med touchskærme og faktisk med alle 5 fingre!

Hanskernes design er let, luftigt og oversiden er ret tynd, det betyder måske også at holdbarheden ikke er helt i top, test-eksemplaret er i hvert fald allerede en smule “nusset” på oversiden efter et par ugers brug. Det betyder ikke noget i praksis, og handskerne skal jo heller ikke se nye ud hele levetiden…

Pasformen er ganske udmærket, dog skal man være opmærksom på at de er forholdsvis store i størrelsen. Jeg vil normalt passe en M og sommetider L hvis de er små i størrelsen og her er str. M faktisk næsten for stor til mig, en S ville have være mere passende for en mere tæt pasform.

I brug giver underdelen et ganske fint greb, ventilation og åndbarhed er i top og den begrænsede brug af gel-puder og polstring gør at der er en god balance mellem kontrol, føling og komfort. Prismæssigt ligger de midt på skalaen med en pris på ca. 260,-

MTB handskerne fra db/DanishBike gør det ganske udmærket, men i forhold til pris, kvalitet og funktionalitet – så er der bare mange alternativer derude…

Karakter

 • Funktionalitet: 7/10
 • Pasform: 8/10
 • Design: 7/10
 • Pris: 8/10
 • Samlet: 7,5/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 259,-

Force SPID MTB cykelhandsker

Tjekkiske Force stiller med Deres SPID handsker, et par lange handsker der fås i 4 farver hos Cykelgear.dk, sort, hvid, fluo og orange, så der er noget for enhver smag.

Handskens overside er udført i mesh, så der er rigtig god ventilation og åndbarhed på oversiden. Ved langs lillefingeren står SPID modelnavnet og ovenover er der fundet blandt til Force’s logo.

På tommeltotten er frotté så man nemt kan tørre sveden af panden, eller næsen.  Undersiden er udført i kunstlæder og der er silikone-print på 3 af fingrene, for at optimere grebet om styr, bremser og skiftere. I håndfladen er der 3 puder, én under knoerne og to nederst på handsken. Puderne er forholdsvis kraftige og skal afhjælpe sovende fingre, det betyder dog også at man må gå på kompromis med føling og kontrol, til gengæld sidder de godt placeret. Personligt foretrækker jeg en meget let, eller helst ingen polstring i mountainkbike-handsker, men det er en individuel smagssag. Undersiden virker rimelig slidstærk, takket være brugen af kunstlæder, dog er der ingen perforering eller lign., så åndbarhed og ventilation er ikke helt i top i håndfladen. Tommeltotten er, vanen tro, forstærket – da den er noget mere udsat end de andre fingre.

Omkring håndleddet er kun en tynd elastik og ingen velcro-lukning, det gør handskerne hurtige at få af og på, og de sidder faktisk ganske udmærket til omkring håndleddet.

SPID handskerne fra Force kan til nød bruges sammen med touch-betjente enheder som eksempelvis Garmin eller en smartphone. Der kan bladres på skærmen, men skal man ramme præcist er det svært med handskerne på, da man skal trykke forholdsvis hårdt og så fungerer det ikke altid – så denne del fungerer ikke specielt godt.

Handskerne er testet i en str. M og de er rent faktisk næsten for store til mig, så Force er ret store i størrelserne – jeg tænker sagtens jeg kunne have klemt min hånd ned i en str. S, hvor jeg normalt ligger på M og L når de er små i størrelserne.

Handskerne har en rimelig løs pasform, uagtet om størrelsen sidder lige i skabet – til gengæld er fingrenes længde rigtig fin! Oversiden giver en god ventilation, som man dog savner lidt i håndfladen på de varme dage. Sweat-wiperen er nyttig når sveden pipler frem på panden og undersiden i kunstlæder giver, sammen med silikoneprint på fingerne, et udmærket greb. Helhedsindtrykket trækkes dog, for mit vedkommende, ned af de 3 ret kraftige puder der er placeret i håndfladen. Her så jeg hellere en noget tyndere polstring for til gengæld at have mere fokus på kontrol og føling med cyklen, som jeg vægter ret højt på mountainbike hvor tingene går stærkt. Der vil dog helt sikkert også være nogle som vil elske polstringen, da den giver en god støtte under brug, særligt hvis man hører til dem der “hænger” for meget i styret og har tendens til sovende fingre.

SPID er et godt valg hvis du foretrækker kraftige puder/polstring i dine mountainbike-handsker, for så får du ret meget for pengene. Ønsker du mere fokus på kontrol og føling med cyklen, så bør du kigge efter alternativer.

Karakter

 • Funktionalitet: 6/10
 • Pasform: 7/10
 • Design: 8/10
 • Pris: 9/10
 • Samlet: 7,5/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 169,-

Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: Tacx Neo 3M hometrainer
Garmin har for nyligt lanceret den nye Neo 3M hometrainer, hometraineren der...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.