Test: ABUS Libra 300 lumen forlygte

ABUS har lanceret et par nye cykellygter og Libra er én af dem. Modellen er med sine 300 lumen ret kraftig, men dog stadig “kun” velegnet til brug på cykellstier, landevejen og lign., i skoven er den simpelthen ikke kraftig nok. Med andre ord er der tale om en lygte der henvender sig primært til pendleren der ønsker en lygte hvor man både kan se og blive set!

Design og funktioner

Libra leveres i en kasse som kun indeholder lygten, USB kabel samt en lille vejledning, selve holderen er nemlig integreret i lygten. Lygten er udført i aluminium og er derfor både forholdsvis let, men også ret robust. Foran på lygten sidder den LED diode der yder de 300 lumen, øverst er én knap hvor man kan tænde og slukke, samt skifte tilstand. Lygten er naturligvis vandtæt, så den kan bruges i al slags vejr.

Lygten har et indbygget, genopladeligt, batteri og USB-stikket der bruges til opladning er gemt bag en gummilåge på bagsiden. Lygten har en batteritid på min. 5 timer (ved konstant lys) hvilket må siges at være ganske OK, man behøver derfor ikke oplade efter hver enkelt tur, medmindre man kører meget lange ture naturligvis.

Abus Libra – USB stik til opladning

Montering af lygten sker helt uden værktøj, der sidder en gummi-strop monteret på undersiden af lygten og denne gør det muligt at montere lygten på næsten alle styr – nemt og enkelt. Lygten kan endda drejes i beslaget, så man kan justere lyset alt efter styrets vinkel og udformning.

Abus Libra – Drejet

Lygten har i alt 5 tilstande: Lav, medium og høj lysstyrke (konstant) samt 2 forskellige blinke-tilstande, førstnævnte er perfekte hvis man kører steder hvor man selv har brug for at kunne se, mens blinke-tilstandene øger synligheden i trafikken overfor de andre trafikanter.

Ved konstant lys har man en fin lyskegle med en udmærket spredning, dog med tendens til spotbelysning i midten hvor lyset er stærkest, det betyder dog mindre for en lygte af denne slags og spredningen er stadig fin til at man kan oplyse hele cykelstien i bredden.

Abus Libra – Fra sidet

Konklusion

Libra fra ABUS er en fin lygte til brug for pendleren, eller hvis man træner på landevejen i skumringen, den giver en god synlighed og lyser også vejen op foran dig, til skoven eller den kulsorte landevej vil jeg dog personligt foretrække en lygte med lidt mere kul på, for at kunne lyse endnu mere op.

Batteritiden på min. 5 timer er fin og med USB-stikket er det både nemt og hurtigt at oplade den når det er nødvendigt, samtidig er løsningen med den integrerede holder rigtig god – da lygten kan monteres og afmonteres helt uden brug af værktøj.

Med en pris på ca. 300,- er Libra rimeligt prissat, man får god kvalitet for pengene og en lygte der formentlig vil holde i mange år!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,- / Set til 249,-

Køb ABUS Libra

Funktionalitet 8
Design 9
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Vejle – Danmark’s cykelby?
Vejle har længe været kendt for Deres bakkede terræn der bl.a. skaber...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.