Test: AGU Essential Indoor Bibshorts

Indendørs-sæsonen er igang og flere producenter har efterhånden tøj og udstyr til netop denne form for cykling. Hollandske AGU er ingen undtagelse – dog er sortimentet begrænset til shorts til mænd og kvinder, samt ærmeløse trøjer.

Vi har testet Indoor Bibshorts fra deres Essential serie den sidste tid.

Made for Zwift?

Som udgangspunkt er der intet til hindre for bruge ens almindelige bibshorts når man træner indendørs, om det så er på Zwift eller ifm. spinning i det lokale fitnesscenter er sådan set underordnet. Der kan dog være visse fordele ved at være bibshorts der er udviklet til brug indendørs – fordi de ofte er mere luftige og hurtigttørrende, samtidig med at puden ofte er lidt kraftigere og med lidt mere støtte for at understøtte den mere statiske position.

Essential Indoor Bibshorts ligner et par helt klassiske bibshorts med seler, men de gemmer naturligvis på et par overraskelser.

Først og fremmest er materialet forholdsvis tyndt og let og hele overdelen – inkl. selerne, er i mesh for at optimere ens muligheder for at komme af med varmen. Ulempen ved mesh-selerne er at de nemmere folder, end hvis det havde været flade, laserskårne seler. Det er dog ikke en detalje der har generet mig, lad det være sagt med det samme. Materialet er en kombination af polyamid og elastan – hvilket gør at det kan strækkes ret meget, samtidig med at det tørrer hurtigt.

I området omkring skridt og bagdel hvor sliddet er størst er brugt “almindeligt” materiale, mens der ned ned langs benene er brugt paneler med mesh – igen med det formål at optimere ventilationen og gøre det muligt at komme af med varmen, hurtigt!

Ved lårene er laserskårne afslutninger med en bred elastik, indvendigt er denne med silikoneprint som forhindre benene i at glide op i løbet af turen. Brugen af laserskårne elastikker giver et godt “fit” og så ser det bare langt bedre ud!

Indvendigt i Essential Indoor Bibshorts er en Red 120-pude som vi bl.a. også har set i deres Gravel Bibshorts. En rigtig fin pude som giver tilstrækkelig støtte til et par timers indendørs træning, eller en varm tur udendørs. Puden er med flade syninger og skummet er af varierende tykkelse for at give bedst mulig støtte. Én af de ting jeg sætter stor pris på, er at puden går lidt længere op foran.

AGU angiver selv pasformen som “Slim fit”, men jeg synes nu egentlig størrelsen er meget normalt, måske faktisk lidt til den store side. Jeg vejer 66 kg. og er 175 cm. høj – jeg har testet Essential Indoor Bibshorts i størrrelse S og tænker egentlig godt de måtte sidde lidt tættere/strammere, men det er uden tvivl også en smagssag.

Essential Indoor Bibshorts på hometraineren, dur det?

I løbet af efteråret og vinteren foregår størstedelen af min træning indendørs på (primært) Zwift. Jeg får simpelthen ikke kørt ret ofte udendørs i hverdagene hvor det er mørkt når man tager afsted og mørkt igen når man kommer hjem fra arbejde… Derfor tilbringer jeg typisk en 4-5 eftermiddage eller aftener på Zwift i løbet af ugen og har derfor haft rig mulighed for at teste Essential Indoor Bibshorts.

Først og fremmest er der lidt omkring pasformen som måske ikke spiller 100% for mig, jeg kunne godt have ønsket mig de sad lidt tættere og måske en XS ville have fungeret bedre til mig, der godt kan lide en “race fit” pasform. Materialet som Essential Indoor Bibshorts er lavet i fungerer fint, blødt og lækkert materiale omkring skrift og bagdel, mens mesh i siderne og på overdelen sikrer at man kan komme af med varmen. Det faktum at der er brugt mesh til både overdel og som panel på siden af benene, gør også at materialet bliver tilført ekstra fleksibilitet og kan strækkes ekstra meget.

Jeg har primært brugt Essential Indoor Bibshorts på ture af 1-2 timers varighed, da det er sjældent mine indendørs ture varer længere end dette. Her klarer de sig ganske glimrende og man fornemmer det er nemt at komme af med varmen! Selerne sidder som de skal, men som nævnt tidligere kunne de måske godt være ét nummer mindre til mig – for en lidt tættere pasform. Puden fungerer også fint for mig, den giver den fornødne støtte, også selvom den bliver fugtig – som det hurtigt sker når man cykler indendørs.

Konklusion

Helt overordnet set kan jeg godt lide idéen om bib shorts lavet til indendørs brug, da man under udviklingen kan fokusere 100% på komfort, åndbarhed og ventilation. Beskyttelse mod elementerne er derfor ligegyldigt… Det mærker man også her, for stoffet er både tyndt og let – hvilket betyder minimal beskyttelse mod evt. kold vind eller lign., hvilket så også er ligegyldigt her! Det tynde og lette stof, kombineret med mesh-paneler og en overdel i mesh gør at man meget nemt kommer af med varmen.

Red 120-puden er ganske udmærket til indendørs ture på af 1-2 timers varighed hvor den holder formen og giver fin støtte.

Som nævnt et par gange så skal man være lidt opmærksom på størrelsen, i hvert fald hvis man som mig gerne vil have den tætte pasform. Jeg har testet dem i str. S (66 kg./175 cm) og de måtte godt sidde lidt tættere, så en XS havde måske været bedre til mig!

Med en vejledende pris på 649,- er de prissat i et niveau hvor mange kan/vil være med – og jeg synes bestemt de giver god valuta for pengene.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 649,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 7
Design 7
Pris 8
7.5
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: Garmin Rally watt-pedaler
Garmin har i dag annonceret deres nye effekt/wattmålere som skal tage over...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.