Test: ABUS Modrop MTB hjelm

Tyske ABUS har begået denne serie af hjelme som henvender sig til mountainbike folket, og nok hovedsagligt trail og all mountain folket. Vi har testet hjelmen over nogle uger i det danske forår.

Design & Detaljer

ABUS kalder selv Modrop “Do it all” trail MTB hjelm, som en god allrounder der bør være i ens eget MTB sortiment. Modrop fås i flere størrelser og en masse farvekombinationer. Første indtryk er en hjelm i god kvalitet og som sidder godt. Den testede hjelm er uden det patenterede Multi-directional Impact Protection System, osse kendt som “MIPS”. Modrop er udstyret med et justerbart visir og en højdejusterbar justering i nakken for endnu bedre tilpasning, og den er sågar designet så der er plads til en hestehale.

  • Multi-Shell In-Mould til permanent forbindelse af den ydre skal med det stødabsorberende hjelmmateriale (EPS)
  • Zoom-Ace-MTB: Højdejusterbart justeringssystem for at tilpasse sig hovedomkredsen
  • Hestehalekompatibilitet: Hjelm velegnet til hestehalebærere
  • Sideværts justerbar, skridsikker TriVider webbing fordeler
  • Støbt nedreskal for øget holdbarhed
  • QUIN klar – nem opgradering med den separat tilgængelige QUIN chip til falddetektering
  • GoggFit: Enhed, der gør det muligt at fastgøre en brille, når man ikke har brug for den under turen.
  • Ventilation: Fremragende ventilation til denne type hjelm takket være 6 luftindtag og 8 luftudtag
  • Fluenet: Omfattende beskyttelse mod insekter

Konklusion

Modrop fås i 3 varianter. Den testede model som vi må betegne som basis model. Den fås også med QUIN crash detection chip, som er en enhed der monteres i et lille rum bagerest på hjelmen. Den kommunikerer via Bluetooth til en ABUS app på mobiletelefonen, og sender besked til en udvalgt person hvis uheldet er ude og man styrter. Og tilsidst fås den med det patenterede MIPS. Modrop kommer i mange farver og fås i hhv. small, medium og large. En str. medium vejer 330 g. i basisudgaven. Ved QUIN og MIPS tillægges yderligere 15 gram.

Der kommer masser af luft til hovedet under kørsel, da ventilationshullerne er ret store, og netop derfor er det en god feature med insektnet. Jeg havde dog lidt svært ved at placeret mine cykelbriller i fronten af hjelmen under visiret. Jeg kan godt lide, lige at stikke brillerne i hullerne hvis jeg ikke ønsker at have dem på. Så jeg fandt ud af de kunne sættes bagi jf. billedet. Remmene til lukning omkring hoved og hage fungerer superfint og er nemme at justerer og i god kvalitet. Især webbing fordeleren der fordeler remmene under ørerne, gør at den sidder rigtig godt.

Alt i alt en rigtig god hjelm til prisen, der sidder godt på hovedet, dog ville jeg vælge en med MIPS, da systemet yder en bedre beskyttelse ved styrt da den afleder kraften fra slaget langt bedre end hjelme uden MIPS.

Pris & tilgængelighed:

Funktionalitet 8
Pasform 9
Design 8
Pris 8
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Jan Flinch Melsen
Test: Camelbak M.U.L.E Pro 14 rygsæk
Camelbak M.U.L.E har været på markedet i flere år, og i denne...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.