Test: AGU Foul Weather Skoovertræk

Med de sidste krampetrækninger fra en særdeles våd og kold vinter, har vi her på redaktionen heldigvis haft muligheden for at teste AGU’s bud på knæhøje neopren skoovertræk. Udviklet af de professionelle ryttere fra Team Jumbo-Visma til at kunne modstå det meste hvad en europæisk vinter kan komme op med i form af dårlig vejr.

Design og smarte detaljer

AGU Foul Weather Skoovertræk, er bygget op i 4 mm sort neopren som scorer 4/5 point på vind og vandtæt skalaen. Udenpå har neoprenen en vandafvisende overflade og indeni er den mere blød og behagelig. De er forstærket i den nederste del som slutter tæt rundt om skoen, med et elastisk kevlar matriale og lukkes i bunden med et 4-5 cm bredt velcro luk. Skoovertrækket er lavet til både landevej og gravel og der er dermed plads til både spd og de større landevejsklamper. Ideen med at forstærke dem i det område under skoen giver god mening for holdbarhed når man går rundt i dem.

Skoovertrækkene er samlet af 2 stk neopren og dermed er der lange sømme både for og bag. Sømmene virker meget robuste og tapede på bagsiden for maximal vandtæthed. En vigtig detalje at fremhæve angående sømmene er, at de slutter af med et stykke stof. Dette for at reducere risikoen for, at syningen går op

Grundet længden på skoovertræk, skal de på før skoene, lidt ligesom et par sokker. Herefter foldes de rundt om skoene og fastspændes med velcro båndet. Nu sidder de bare helt tæt om skoene, og jeg har fornemmelse af jeg kan gå igennem vandpytter uden at skulle bekymre mig om våde tæer. Materialet er super elastisk og tilpasser sig hurtigt rundt om benet. Min oplevelse var at de strammede lidt rigeligt om mine læg den første tur, hvor de sad uden på et par vinter tights men efter anden eller tredje tur havde de givet sig og jeg bemærkede dem ikke rigtigt længere. Jeg har budt dem al slags vejr og mellem -5 til + 8-10 grader. De “shiner” virkeligt når vi er omkring +3-4 grader og nedefter. Den ekstra beskyttelse på underbenet er en fornøjelse og jeg har ikke på noget tidspunkt frosset eller har haft våde fødder. Når det bliver for varmt i vejret og det er selvfølgelig individuelt hvad man syntes, men omkring +5 grader og derover, oplevede jeg, at der dannes kondens på indersiden, grundet varmen fra ben og fødder der blev delvis lukket inde. Dette sker helt naturligt når man bruger et materiale som neopren der ikke har en ret god evne til åndbarhed, og derfor er anbefalet temperatur område fra AGU 0 til -10 grader.

Konklusion

Konklusionen er klar; AGU Foul Weather Skoovertræk leverer på de parametre de er designet til at skulle kunne klare. De er vandtætte, isolerende, holder på varmen og det både omkring tæer, fod og underben. De præsterer optimalt i temperaturområdet mellem +3-5 grader og nedefter, men bliver det for varmt kan der opstå kondens på indersiden. Alt i alt scorer AGU Foul Weather Skoovertræk højt på komfort barometeret og dermed er de endnu en brik i, at få gode cykel oplevelser også når det er koldt, vådt og mørkt.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 599,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pasform 8
Komfort 9
Pris 8
8.6
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Balskilde Stoltenborg
Test: AGU Urban Pedelec Hjelm
Speed Pedelec er en variant af el-cyklen, hvor elmotoren kan trække op...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.