Test: AGU M810 MTB cykelsko

MTB skoen fra AGU M810 har en helsål af kulfiber. Det betyder, der er optimeret på skoen for at sikre ydeevne og kraftoverførsel. Det betyder også, at skoen er stiv, og det skal man værdsætte ved denne sko, for at den bliver ens førstevalg. Det er første gang, jeg har en Mtb-sko med carbonsål, og der er en grund til, at den er populær blandt de fartglade – jeg kom i den grad fremad i forhold til i min 10 år gamle bløde sko.

Min venstre fod sov i opstarten med skoen efter et par timer i sadlen, og jeg troede, at det skyldtes skoens stivhed. Men med et par justeringer viste det sig, at være det, som forårsagede det. Klamperne flyttes let så skævhed i trådet afhjælpes, da der er fint med plads hertil, og streger hjælper dig med kunne se selv små ryk af klampen.


Skoen lukkes med to Atop-skiver, som gør det muligt at tilpasse pasformen til din fod. Med de to drejeskiver justeres det nemt og præcist, hvor stramt skoene skal sidde. Drejespænderne kan let løsnes undervejs stadig på cyklen. Jeg har benyttet mig af det, efterhånden som min fod under cyklingen hævede op i varmen, og det kunne give anledning til sovende fornemmelse i fødderne. Drejespændesystemet betjener hele lukningen af skoen, der således ikke har en velcrospænde, men én samlet snøre, fra forfod til vrist, så det er vitterlig hele skoen, som betjenes ved Atop-skiverne. Hælkappen griber godt fat om hælen, og er så dyb, at den ikke generer knysten (Hallux Valgus).

Skoen er en 4 sæsonssko og derfor med moderat udluftning. Der er to rækker med små huller på hver side af skoen samt en del i flappen. Desuden er der foran øverst på skoen to små områder med net. Det betyder, at skoen ikke er den mest ventilerede, men til gengæld slipper der heller ikke vand ind ved selv den mindste vandpyt, men holder fødderne tørre.

Skoen fremstår elegant og strømlinet, da den er udfærdiget i en sømløs konstruktion. Den ekstra forstærkning af tåspidserne med en tynd plastkappe er fint indføjet.
Den ekstra profil på skosålen giver ekstra fodfæste, når du ikke er på cyklen. Der er huller forrest i sålen klar til at knopper kan skrues i for at give ekstra greb. Det ville dog have været rart, hvis hullerne havde været beskyttet af et par skruer, så de ikke først skal renses for grus, der har fyldt hullerne op.

Konklusion

AGU M810 MTB skoen har med sin carbonsål hjulpet mig med at sætte ekstra fart på cyklen i sporet. For mig er den sko, der ikke mærkes, den bedste sko. Og det kan denne sko med sine muligheder for finindstilling også levere. Så fart og komfort gør, at jeg fortsætter fremad i M810’eren.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1499,- / Set til 899,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 8
Design 8
Pris 7
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Trine Balskilde Stoltenborg
Boganmeldelse: 360 Roadbook Danmark
Danmarks flottest og mest spændende ture på 2 eller 4 hjul: Fyn,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.