Test: Kapvoe Apex I/II cykelbriller

Jeg har testet to briller fra Kapvoe: Kapvoe Apex I og Apex II. De er i den prisvenlige ende, men derfor får du alligevel meget brille. Til dels fordi de er store, men mest fordi de opfylder mere end det, der kan forventes af en traditionel cykelbrille.

Således er der i begge briller lavet et lille lufthul mellem stel og linse. I det ene par er hullet placeret for oven og i det andet forneden. Det har haft den samme gode virkning for mig; at de ikke dugger så let. Så det har som farven på linserne, der er henholdsvis blå og sort (med mulighed for at skifte til gult brilleglas) ikke gjort nogen funktionel forskel, hvor hullet er placeret, men kun udseendemæssigt. Men det kan også noget at have den mulighed – at træffe det endelige valg om brille ud fra stil. X63 med de sorte brilleglas er desuden med polaroid linser, og det kan have afgørende betydning for nogle. Det betyder, at de er ekstra gode til at filtrere solens genskin på vandrette overflader fra, og de er derfor også særligt gode at bruge ifm. fiskeri, vandsport og skisport, så øjnene er skærmet imod solrefleksioner i blanke overflade som eksempelvis vand- og sneoverflader.

Du får også en brille, hvor linserne er lavet af polycarbonat PC materiale. Det betyder de leverer et klart og skarpt synsfelt. Denne type linser er kendt for sin stærke modstand mod stød, og det samme er rammen produceret i det populære modstandsdygtige termoplastiske TR90 materiale, der også sikrer lethed og fleksibilitet – det gør brillerne ideelle til de udendørs sportsgrene. Næseklemmen er lavet i blødt gummi, så den tilpasser sig din næseryg og sidder godt fast selv under svedige ture.

Stor vind- og stærk UV-beskyttelse derude

Apex I og Apex II cykelbrillerne er designet til at yde beskyttelse mod vinden med sine store brilleglas, der udfylder rammen i ét stykke. Det giver samtidig stærk beskyttelse mod skadelige UV-stråler. Dette betyder, at du kan nyde dine udendørs aktiviteter uden at blive generet af vinden eller solens stråler. Den stærke UV-beskyttelse sikrer, at dine øjne er sikret mod potentielle skader, mens du nyder solrige dage. På overskyede dage, kan du skifte til de medfølgende klare eller gule linser.


Ekstra tilbehør

Udover de blanke eller gule brilleglas, så er der også et sæt ”små inderbriller” med, du kan få sat glas i med din styrke og klikke på indersiden af cykelbrillen. Brillerne kommer i et smart hard case etui, der runder med brillerne, og yder dem optimal beskyttelse, hvis de skal med i tasken. Men der følger også en pose med til dem, når der er behov for mindre beskyttelse mod stød mv. Desuden får du en pudseklud og en brillesnor, de kan hænge i om halsen. Den har vist sig at være mere belejlig at have på end først antaget; fx når tisse- eller kaffepauserne er holdt indendørs.

Konklusion

Kapvoe har lavet et par briller, der giver meget brille og komfort for pengene. De er solide, men fleksible og lette og behagelige at have på, dugger ikke og leverer god beskyttelse mod sol og vind uden at glide ned fra selv en lille næseryg under aktivitet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,- / Set på tilbud til 199,-

Funktionalitet 8
Pasform 8
Design 8
Pris 10
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Trine Balskilde Stoltenborg
Test: AGU Venture Summer MTB bukser til damer
AGU har, som en del af deres Venture serie, produceret et par...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.