Test: AGU Neoshell Thermo Performance cykeljakke

AGU Neoshell Thermo Performance er en thermo jakke, der er designet til efterårs- og vintercykling og som byder på gode vindtætte og vandtætte egenskaber. Vi har testet den over de seneste måneder, fra de koldeste vinterdage og i takt med at vejret gradvist er blevet lunere. Læs med her og bliv klogere på om jakken lever op til det den lover.

Materiale og design

AGU Neoshell Thermo Performance er lavet af Polartec Neoshell-stof, som giver en god balance mellem vind- og vandtæthed og åndbarhed. Det er en egenskab, der ofte er svær at mestre og vi kender nok alle problemerne med en jakke der enten er for tæt, for varm eller for tynd. Jakken er foret med Polartec Alpha, et isoleringsmateriale der oprindeligt er udviklet til de amerikanske specialstyrker og som udmærker sig ved en fremragende evne til at temperaturregulere hurtigt, er svedtransporterende og hurtigttørrende. Samtidig er det let og meget fleksibelt. Det betyder også at jakken er tynd og jeg må indrømme, at jeg var en smule skeptisk omkring vinterkomforten, da jeg stod med jakken i hænderne første gang.

Designmæssigt gør jakken ikke meget væsen af sig, med sin sorte farve og lidt refleksdetaljer på det ene ærme. Jakken bærer AGU’s klassiske logo på brystet og har elastiske manchetter ved håndledende, så den lukker tæt til ærmerne.

Jakken har desuden praktiske funktioner som tre baglommer og en ekstra lynlåslomme til sikker opbevaring, et forlænget bagpanel for ekstra dækning og silikoneprint, der holder jakken på plads.

Pasform og komfort

Jakken er designet med et “slim fit”, hvilket betyder at den sidder tæt til kroppen. Størrelsesmæssigt har jeg testet den i 3XL, bestilt efter AGU’s størrelsesskema. Jeg bruger normalt størrelse XL/2XL, men 3XL i denne jakke passer perfekt. Jakken er meget behagelig og pasformen er god. Den er let og tynd, og fylder betydeligt mindre end andre vinterjakker jeg har prøvet.

Som sagt var jeg lidt skeptisk omkring jakkens isolerende egenskaber da jeg modtog den – ganske enkelt på grund af hvor tynd og let jakken er. Efter gentagne tests i koldt og vådt vejr, ind i mellem også under frysepunktet, må jeg lade tvivlen komme AGU’s Neoshell Thermo Performance til gode. Den isolerer fremragende og der går ikke lang tid før man er klar over, at det er et produkt af høj kvalitet. Både kvaliteten af materialer, pasformen og komforten er virkelig høj.

AGU lover at jakken både er vind- og vandtæt, samtidig med at den er yderst åndbar og velisoleret under selv de værste forhold. Under mine testture, har jeg på intet tidspunkt oplevet hverken at være blevet våd af vand eller sved og jakken har holdt en stabil kropstemperatur, selv når temperaturen har været lidt under frysepunktet. Ud fra mine oplevelser og erfaringer, vil jeg sige at det absolut er godkendt.

Konklusion

Jeg må erkende, at jeg er meget positivt overrasket over AGU’s Neoshell Thermo Performance jakke. Jeg synes ofte det er svært at finde en vinterjakke med den rigtige balance mellem komfort, pasform og de rigtigt gode evner til regulere temperaturen i det ofte meget svingende vintervejr. Her udmærker denne jakke sig ved sine fremragende egenskaber og evnen til at dække bredt i garderoben – faktisk vil jeg påstå, at man kan nøjes med AGU Neoshell Thermo Performance som eneste jakke til både efterår, vinter og tidligt forår. Suppleret af en god regnjakke til de allermest våde dage, er den lige præcis alt det jeg har savnet.
Jakken er ikke billig, til gengæld er kvaliteten, egenskaberne og komforten helt i top – og det er svært at sætte pris på.

Pris og tilgængelighed

Vejledende 1799 kr. / set til 1259,30 kr.

Funktionalitet 9
Komfort 10
Design 7
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
, , , ,
Mere fra Michael Møller
Test: Endura SingleTrack Windproof MTB handsker
Endura blev grundlagt i Skotland i 1993, med en vision om at...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.