Test: AGU Six6 Merino Jersey II

Vi har i løbet af vinteren og i foråret testet SIX6-serien fra AGU og turen er nu kommet til SIX6 Merino Jersey’en der, som navnet indikerer, er en jersey i merino-blanding. Den er forholdsvis tynd, men uld-blandingen giver god isolering, så den kan bruges en stor del af året, med passende lag indeunder eller udenpå. I vinteren har jeg benyttet den med en vindjakke udover, i foråret alene med en tynd baselayer indenunder.

Design og detaljer

Materialet er en uldblanding med green sphere polyester samt merinould, denne blanding giver et materiale der er blødt, tørrer ret hurtigt, har god isolerende effekt og stadig er strækbart og rimelig slidstærkt.

Jersey’en er med lange ærmer og gennemgående YKK lynlås. Afslutningerne ved ærmerne består af en bred elastik med silikoneprint indvendigt. Det giver en tæt lukning omkring håndleddet, men gør det også lidt svært at trække jersey’en af og på, da silikoneprintet kan hænge lidt fast i huden.

Omkring livet er en klassisk elastikkant, også med silikoneprint indvendigt som forhindre den i at glide op under brug.

Den er lidt længere bagtil, for at beskytte den nederste del af ryggen og bagpå er der 3 åbne ryglommer. I højre side er en meget smal lomme som er svær at komme til, til venstre en med lidt større åbning og i midten en med en bred åbning der er nemt at komme til. Jeg har forsøgt mig med bar og geler i sidelommerne, men de er simpelthen for “bøvlede” at komme til – der er simpelthen ikke plads nok til at man kan komme i lommerne og fange en bar eller gel – i hvert fald ikke når det skal gå lidt stærkt. Det undrer mig at man har lavet 2 så smalle lommer/åbninger i siderne og den i midten er så bred… I den miderste lomme er der faktisk endnu en lomme, der lukkes med lynlås – her kan man gemme nøgle, mønter eller lign. i en vandtæt lomme. Lommen er dog ikke rummelig nok til eksempelvis mobiltelefon eller lign.

Komfort og pasform

Som nævnt indledningsvis, så er materialet et kombi-materiale med merino-uld. Dette gør at jersey’en er ret blød og lækker, både ind og udvendigt, selvom materialet er forholdvis tyndt.

Pasformen er rimelig tæt, jeg har testet den i str. S som passer fint til mine 66 kg. og 175 cm. Den sidder tæt hvor den skal, men efterlader stadig plads til en tyk baselayer på de kolde dage.

Generelt synes jeg at AGU Six6 Merino Jersey II sidder rigtig godt på mig, tilpas tæt og med en god beskyttelse mod elementerne – i hvert fald let blæst og kulde.

Jersey’en er blevet testet i alt slags vejr, i vinteren blev den brugt som mellemlag med en baselayer inderst og en vindjakke yderst, senere på sæsonen alene med en passende baselayer under. Uldblandingen har en god evne til at holde kroppen tør, altså transportere sveden væk fra kroppen og det gælder uanset om man kører i lavere eller højere temperaturer, hvilket netop er én af de store fordele ved uld, nemlig evnen til at temperaturregulerer.

Med en vindjakke over var jersey’en naturligvis fugtig, men kroppen stadig tør – brugt alene holdt den kroppen tør og tørrede hurtigt ved skift i intensitet.

Konklusion

Six6 Merino Jersey II har de sidste måneder været min “go-to” jersey, fordi den har passet så fint til både vinter og forårsbrug – men her over sommeren vil den formentlig også gøre sig godt på de kølige dage eller til aftenturen efter solen er gået ned og duggen falder – den er nemlig hverken for tyk eller tynd – så man kan blot justere baselayeren underneden.

Designet synes jeg godt om, det er klassisk og lidt “råt” så det skiller sig lidt ud fra mængden, men er stadig så stilrent at det kan mikses og matches med andre brands.

Stor tommel op herfra – Six6 Merino Jersey II er en super lækker langærmet jersey der kan bruges en stor del af året – men vær dog opmærksom på de smalle lommer.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1099,-

Funktionalitet 8
Pasform og komfort 9
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Specialized Expert Road cykelsko
Undertegnede har løbet af sommeren haft mulighed for at teste Specialized’s Expert...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.