Test: AGU SIX6 Mid-layer jersey

Fra AGU’s SIX6 har vi haft lejlighed til at deres Mid-Layer Jersey‘en, en langærmet jersey der er velegnet til overgangsperioden som yderste lag, men som også kan bruges i vinterhalvåret som et mellemlag. Vi har testet den i efteråret og ikke mindst foråret.

Materiale og design

SIX6 Mid-layer jersey er udført i et materialet kaldet drirelease, dette er en kombination af naturlige og syntetiske fibre. Det giver gode fugtabsorberede egenskaber, samtidig med at det tørrer hurtigt – altsammen med en bæredygtig produktion in mente, altså uden brug af kemikalier. Materialet føles super blødt og hverken fnugger eller krøller, heller ikke efter vask. Ydermere er det yderst strækbart og det gør pasformen rigtig god, så det smyger sig om rytteren, uden at stramme eller generer. På ryggen og i siderne op til armhulerne er der brugt et kunstmateriale som giver lidt mindre beskyttelse og lidt bedre åndbarhed – så man nemmere kan komme af med varmen.

Indvendigt er den ed opkradset fleece bagpå kunstmaterialet, mens drirelease stadig er blødt, men ikke med samme opkradsede overflade.

Foran er gennemgående lynlås og på brystet en lille der lige nøjagtigt rummer en iPhone 12 i et almindeligt cover.

I livet er en elastik med silikoneprint indvendigt der skal holde jersey’en på plads.

Bagpå jersey’en er også en enkelt lynlås-lomme der kan nås med højre hånd – den kan ligeledes rumme en iPhone 12 i cover. Dog må jeg erkende at jeg her savner flere lommer, hvis den skal bruges som yderste lag. Jeg mangler plads til en pumpe, energi og evt. slange/værktøj som jeg normalt vil have i de 3 lommer bagpå.

Pasform og komfort

SIX6 Mid-layer jersey er virkelig komfortabel og det bløde materiale både luner og er rart at have på. Da materialet kan strækkes enormt meget, vil det sidde tæt – uden at være generende. Jersey’en har en god længde og går lidt længere med bagtil for at beskytte nederste del af ryggen.

Det er helt tydeligt at komforten er vægtet højt her, den skal være rar at have på og der skal ikke være noget der strammer eller generer, selvom AGU kalder pasformen “Slim fit”.

Jersey’en er primært blevet testet som yderste lag, først i efteråret og dernæst i foråret – så i temperaturer fra ca. 8-12 grader og her kan jeg fint holde varmen med en baselayer indenunder. Dog kan kan evt. supplere med en vest hvis det er meget blæsende.

Jeg har testet AGU SIX6 Mid-layer jersey i str. S og den størrelse finder jeg passende med mine 175 cm. og 66 kg.

Konklusion

Jeg er blevet ret vild med drirelease materialet som jersey’en er udført i, det føles lækkert, kan strækkes helt enormt meget og giver en god beskyttelse generelt. Pasformen synes jeg er fin, den er måske til den afslappede side, men den sidder godt – både når man er på cyklen og når man holder kaffestop! Lommen foran er på sin vis praktisk, det er dejligt at have telefonen væk på når man skal dokumentere cykelturen, men den sidder lidt træls der på brystet og i lommen bagtil er den næsten pakket for langt væk. Som nævnt tidligere savner jeg simpelthen lommer bagpå til energi, pumpe og hvad man ellers måtte medbringe, der er den éne lomme (med lynlås) ikke tilstrækkeligt til mig.

Ekstra plus er dog den “grønne profil” som kendetegner meget af AGU’s produktion og det faktum at man generelt har stor fokus på brug af genbrugsmaterialer.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1049,-

Funktionalitet 7
Beskyttelse 7
Pasform og komfort 8
Design 8
Pris 8
7.6
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Grejsdalsløbet inviterer til Tour-fest med særlig Tour de France-rute
Forårsklassikeren Grejsdalsløbet er i år trukket i den gule førertrøje. Med bare...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.