Test: JBL Free hovedtelefoner

JBL’s første “true wireless” hovedtelefoner har fået ret sigende modelnavn Free. Modellen kan bruges til både almindelig dagligdagsbrug og til træning blot ved at montere de medfølgende silikoneovertræk. Derudover kan de naturligvis også bruges som headset da der er indbygget mikrofon til tale.

Vi har testet dem de seneste uger!

Hvad er der i kassen?

I kassen til JBL Free finder man følgende:

  • JBL Free Hovedtelefoner
  • Etui til opbevaring og opladning
  • USB kabel til opladning
  • 2 sæt silikone-covers til hovedtelefonerne
  • 3 sæt “tips” i forskellige størrelser til hovedtelefonerne
  • Vejledning

Se vores unboxing video af JBL Free nedenfor.

Design og funktioner

Free er et klassisk sæt in-ear hovedtelefoner i det klassiske “true wireless design” som efterhånden kendetegner denne type af hovedtelefoner. På selve hovedtelefonerne er et JBL logo, logoet fungerer samtidig som knap til at tænde/slukke og/eller besvare eller afvise opkald. Når de tændes sker der en automatisk parring mellem de to enheder og man skal derfor ikke gøre noget aktivt for at få dem parret.

På vægten vejer de 13 gram for et sæt med de mindste tips, så de er også ret lette – man ligger derfor ikke rigtig mærke til dem når de sidder i ørerne.

Hovedtelefonerne er udformet så de “ligger” i øret og monterer mange et af de medfølgende silikone-overtræk sidder de faktisk rimelig godt fast i øret, selvom der ikke er en bøjle eller lign. til at holde dem fast. Jeg har primært benyttet dem på hometraineren og her er ikke oplevet problemer med at de falder ud undervejs, ligesom de ved almindelig dagligdagsbrug også sidder fint fast i ørerne, også selvom man bevæger sig.

I pakken får man 3 forskellige sæt tips samt 2 silikoneovertræk, således kan man kombinere dem så man finder den løsning der passer bedst til den enkelte. Med silikone-etuiet monteret er man klar til mere aktivt brug, da de sidder bedre fast i ørerne og er bedre beskyttet mod sved. JBL Free er IPX5 certificerede, så de tåler både nedbør og sved, hvorfor de kan bruges i al slags vejr og under alle forhold.

Med i pakken medfølger også et etui der både bruges til opbevaring og ikke ikke mindst til opladning, for hovedtelefonerne holder “kun” strøm i 4 timer – hvilket nu faktisk er ret godt i forhold til konkurrenterne. Etuiet giver yderligere 20 timers spilletid, altså 5 ekstra opladninger. Etuiet er naturligvis udstyret med dioder der viser aktuel batteristatus og har man akut brug for strøm er der mulighed for at oplade i ca. 15 minutter, som giver 1 times spilletid.

Som en smart feature så skiftes der automatisk til “mono” tilstand ved telefoni, så man undgår at tale i stereo – det vil være et plus for de fleste!

JBL er et firma kendt for god lyd og heldigvis har man ikke måtte gå på kompromis her, for lyden i JBL Free er virkelig god – der er et imponerende spænd i lyden og der er både diskant, mellemtone og bass godt repræsenteret – forudsat man finder de rette “tips” så de sidder korrekt i øregangen da det har rigtig god betydning for lydoplevelsen. Med tips i den rigtige størrelse vil man få et imponerende lydbillede og kunne nyde godt af en lydkvalitet man ikke umiddelbart ville forvente af et sæt hovedtelefoner i denne fysiske størrelse, thumbs up til JBL!

Konklusion

JBL Free er ét af de bedste sæt true wireless hovedtelefoner jeg har testet til dato – og jeg er imponeret over hvor god en lyd de har formået at proppe ind i et sæt der vejer 13 gram! Samtidig er batteritiden også bedre end gennemsnittet med 4 timers spilletid pr. opladning, med det medfølgende etui får man totalt op til 24 timers spilletid – og det er altså godkendt!

Derudover er JBL Free IPX5-certificerede, så de kan bruges i al slags vejr og tåler både sved og regn, slutteligt er komforten og anvendeligheden til sport ret god, da de medfølgende silikone-overtræk er med til at sikrer de bliver i ørerne under sport eller aktivt brug.

Er man på udkig efter et par true wireless hovedtelefoner til både aktivt og hverdagsbrug, så bør man overveje JBL Free, for de kan de hele til lige under 1000,-

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 999,-

Funktionalitet 8
Lyd 10
Design 9
Pris 8
8.8
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Kelvin Carbon Hjulsæt 50mm
Carbon-hjul er efterhånden en ret populært opgradering til landevejscyklen og faktisk også...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.