Test: Alé PRR Camo vinter cykeljakke

Alé er en Italiensk producent af cykeltøj og tøjet både udvikles og produceres i Italien. Modsat så mange andre, så er Alé en af de få producenter der er 100% dedikeret til udvikling og produktion af cykeltøj, hvilket betyder at de har 100% fokus på netop dette område.

Alé tilbyder ikke “kun” traditionelt cykeltøj, men også team-wear som kan designes som man ønsker det. Deres cykeltøj er inddelt i 3 model-serier, PRR, Ultra og Plus, hvor PRR er top-serien og det er også her man finder denne vinterjakke.

Design og detaljer

Alé’s PRR Camo vinterjakke er én af dem der vækker opsigt i skoven, for designet er noget anerledes end det man typisk mødes af på sporet en grå søndag eftermiddag. Camo jakken er, som navnet antyder, i camouflage design med en brun og camouflage som grunddesign og så nogle orange detaljer, den fås også i en udgave med grøn detaljer, ligesom der er en med pink detaljer til kvinderne.

Vinterjakken er udført i en kombination af polyester og elastan og angives af Alé som værende vindtæt og vandafvisende. PRR-serien som denne jakke tilhører, er Alé top-serie hvilket betyder at der er brugt materialer af højeste kvalitet, ligesom der er kræset lidt ekstra for både pasform og detaljerne. Da PRR-serien primært er rettet mod race-orienteret brug, vil der være fokus på en tæt pasform for minimal vindmodstand – hvilket også er tilfældet her.

Jakkens materiale er let, ret fleksibelt og har en glat overflade så eventuelt nedbør nemt ledes bort. Materialet er også forholdsvis tyndt i forhold til mange andre vinterjakker, hvilket giver en øget bevægelighed og deraf højere komfort. Jakkens pasform er tæt, og den er lidt længere bagpå for at beskytte den nederste del af ryggen når man har indtaget race-position på cyklen. Indvendigt er den opkradset og foret med fleece.

Foran er en gennemgående lynlås, med vindstop så man undgår at vind og vand kommer ind denne vej. Kraven er lidt højere bagtil, for at give samme beskyttelse hele vejen rundt, en virkelig fin detalje som jeg ikke mindes at have set tidligere. På brystet er Alé logo printet med store bogstaver, i dette tilfælde er de orange. Kraven er ligeledes orange og det samme er syningerne. Jakken er udført i ét materiale foran, dette er både vindtæt og vandafvisende, mens ryggen er udført i et andet materiale der yder knap så meget beskyttelse, men hvor åndbarheden til gengæld er meget bedre. Dette betyder at man er godt beskyttet hvor det er mest nødvendigt, mens man stadig kan komme af med varmen bagtil.

Under begge ærmer er der mulighed for at lyne op, bagved er et mesh-panel så man kan øge ventilationen i de situationer hvor det er nødvendigt. Ved håndleddet er der ikke elastik, men et bred stykke materiale der udgør afslutningen, denne afslutning er skrå hvilket betyder at man, som ved kraven, får maksimal beskyttelse – endnu en rigtig fin detalje.

På bagsiden er ligeledes et stort orange Alé logo printet ned af ryggen, mens der nederst er 3 åbne ryglommer med en fin størrelse og dybde, i begge sider er der refleks for øget synlighed. Lommerne er udført i samme materiale som jakken’s forside, så det man opbevarer i lommerne er rimelig godt beskyttet. Jeg savner dog en lynlåslomme yderst, til opbevaring af smartphone, nøgler eller lign.

I livet er der elastik-kant i den bagerste del, med silikone-print for at undgå jakken glider på. Den forreste del er dog med en bredere elastik som gør at jakken sidder helt tæt, men er meget mere behagelig end en tynd elastik ved livet.

Pasform og funktionalitet

Jakkens pasform er tæt, men der er dog stadig plads til at man kan have en tykkere undertrøje under, hvilket er essentielt når den skal bruges com vinterjakke. Den sidder tæt præcis som den skal, hvilket kan tilskrives et godt snit og det faktum at materialet et ret fleksibelt og derfor også i nogen grad tilpasser sig den enkelte. Jakken er utrolig behagelig at kører i og med, den sidder godt – også efter længere ture og så giver den en glimrende beskyttelse mod både vind og nedbør.

Jakken er udelukkende brugt med en svedundertrøje under, dog naturligvis en tykkere udgave til efterår og vinterbrug og dette har været en super kombination, da det hverken har været for varmt, eller for koldt. Åndbarheden i jakken er fremragende, da bagsiden er udført i et materiale med en bedre åndbarhed end forsiden, til gengæld giver denne en god beskyttelse mod den kolde vind og nedbør, så længe der ikke er tale om konstant nedbør – for den er “kun” vandafvisende som de fleste andre vinterjakker. Jakken er testet under blandede forhold, i temperaturer fra ca. 5 plusgrader og til lige under frysepunktet og et par minusgrader er også hvad Alé’s PRR Camo vinterjakke er velegnet til, i hvert fald så længe man kun har ét lag indenunder, for kommer temperaturen længere ned vil de fleste have brug for yderligere beskyttelse. Jakken er testet i både blæsvejr, frost og snevejr samt mere mildt vejr og her må jakken siges at være ret alsidig, for den gør det faktisk godt i alle situationer.

Størrelsesmæssigt er Alé til den mindre side og man bør umiddelbart vælge ét nummer større end normal tøjstørrelse. For undertegnede betød det en str. L til mine 70 kg. fordelt på 175 cm og det var passende, den skulle hverken være større eller mindre.

Materiale

  • 83% polyester
  • 17% elastan
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

Konklusion

PRR Camo koster ca. 1500,- og det er også en slags penge for en vinterjakke til cykelbrug, omvendt er det ikke unormalt at se “top-jakker” til 2000,- og Alé’s PRR Camo vinterjakke kan sagtens klassificeres som en top-jakke, da pasformen er race-orienteret, materialerne er i top og den har en række fede og gennemførte detaljer, samtidig er designet virkelig fedt og noget der vækker opsigt på sporet, eller landevejen hvis man vil være en vaskeægte rebel.

Er man i markedet efter en fremragende vinterjakke der vil kunne bruges størstedelen af efteråret og vinteren med bare ét lag under, i et design som skiller sig ud og af virkelig høj kvalitet – så skal man bestemt overveje Alé’s PRR Camo vinterjakke!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1499,-

Produktet er sponseret af Webike.dk

Funktionalitet 8
Pasform 9
Design 9
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Overblik: Bikefittere i Jylland
Landevejssæsonen er for mange netop startet og oplever man ubehag eller smerter...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.