Test: iGPSPORT HR60 Pulsmåler

Fra kinesiske iGPSPORT har vi testet HR60, en pulsmåler til arm/overarm – hvis man af en eller anden årsag ikke ønsker et pulsbælte der sidder omkring brystet. Nogle foretrækker at være pulsmåleren omkring brystet, mens andre synes den er generende – så det er helt sikkert en smagssag hvor man foretrækker den sidder.

Hvad er der i kassen?

I emballagen finder man:

  • iGPSPORT HR60 pulsmåler med “holder” til opladning
  • Rem
  • microUSB kabel til opladning
  • Vejledning

Design og funktioner

HR60 har en blød justerbar mesh-rem der sættes på armen, evt. overarmen hvis man vil skjule den under en jersey. Den lukkes med velcro og kan således justeres præcist til brugeren. Selve pulsmåleren kan tages af remmen, når det indbyggede batteri skal oplades – det sker via microUSB og batteriet holder ca. 20 timer mellem hver opladning. Sammenlignet med pulsbælter der benytter knapcelle-batterier så er batteritiden ikke specielt lang, men man må så bare vænne sig til at oplade sammen med cykelcomputeren eksempelvis.

Remmen kan vaskes i vaskemaskinen sammen med cykeltøjet når den trænger til det og puslmåleren er IPX7 certificeret, så den tåler naturligvis både sved og vand så den kan bruges under alle forhold – dog ikke under vand…

Pulsmålerne vejer sølle 17 gram (uden rem), så man bemærker dårligt man har den på og en del finder den også mere behagelig omkring armen, end omkring brystet. Personligt har jeg ikke rigtig nogle præferencer ift. om det er arm eller bryst den sidder omkring.

Pulsmåleren benytter fotoelektrisk teknologi til at måle pulslag, altså måler den med “lys” ligesom du måske har oplevet på en del sportsure og aktivitetstrackere der har det her grønne blinkende lys mod håndleddet. Denne måling er normalt ikke helt så præcis som måling via ECG, men i mine praktiske tests aflæser jeg ingen større forskel påmålingerne.

HR60 kan måle pulsslag fra 40-240 bpm, og på selve enheden kan kan aflæse i hvilken pulszone man befinder sig i, da en 3-farvet diode indikerer hvor meget du presser sig selv.

HR60 har både ANT+ og Bluetooth understøttelse, så den kan bruges sammen med et hav af enheder, både Garmin cykelcomputere, mobiltelefoner, AppleTV osv.

I forbindelse med test af HR60 har jeg testet med både Bluetooth og ANT+ forbindelse og begge leverer i udgangspunktet stabile målinger uden udfald og pulsmålingerne stemmer fint med dem jeg kan se på mit Garmin sportsur.

Konklusion

HR60 er iGPSPORT’s bud på en prisbillig pulsmåler der kan sidde på armen, istedet for omkring brystet. Derudover understøtter den både ANT+ og Bluetooth så den kan bruges sammen med praktisk talt alle enheder.

Målingerne ser fine ud og den er virkelig nem at parre med forskellige enheder, uanset om det er ANT+ eller Bluetooth.

Batteritiden på ca. 20 timer via det genopladelige batteri er måske ikke imponerende hvis man er vant til et pulsbælte omkring brystet hvor knapcelle batteriet måske holder en hel sæson – men det er jo blot en vanesag at få opladet pulsmåleren sammen med cykelcomputeren.

HR60 er en billig og god løsning hvis man ikke ønsker bæltet omkring brystet og gerne vil kunne bruge pulsbæltet på tværs af enheder.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Funktionalitet 8
Design 8
Pris 10
8.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Bkool Pro 2015 Home trainer
Bemærk: Denne test skal ses som en “forbruger-test” og ikke en eksperttest –...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.