Test: Bike on Wax rengøringsprodukter

Der er mange åbenlyse fordele ved at rengøre og vedligeholde sin cykel. En er at forlænge cykels levetid og dermed spare penge på reservedele. Den anden er at cyklen bare fungerer bedre når alle dele er rene og smurte og den tredje er, at man mindsker risiko for uheld og bøvle med funktionsfejl på cykelturen. Selvom jeg elsker at stå og rode med mine cykler så gør det dog ikke noget at rengøringen foregår så enkelt og let som muligt, hvilket kræver produkter indenfor rengøring, pleje og smøring.

Bike on Wax har netop en serie produkter til rengøring, pleje og smøring af cyklens dele. Jeg har fået fingrene i deres spRocket kæderens og Ride & shine polerings middel, som jeg har testet gennem sommeren.

Bike on wax spRocket

Er en kæderens der kommer i spraydåse. Produktet er godkendt til overflader som karbon, stål, aluminium, plastik og dæk. Det beskrives som et miljøvenligt produkt og indeholder ikke skadelige syrer, opløsningsmidler og CFC gasser. Væsken kommer ud som skum og lægger sig på kæde og kassette. Det ligner gammeldags barberskum og har også samme konsistens. Det fungerer faktisk godt, da man således har styr på hvor man har sprayet væsken ud på og hvor meget. Lad det sidde nogle minutter og herefter bruge en børste til kæden og kassette og efter en god skrubbe-tur skal man skylle grundigt efter og tørre kæden i en klud. Herefter påsmøres smøremiddel.

Jeg har testet produktet på flere niveauer af beskidte kæder. Ved let beskidte kæder fungerer det upåklageligt, men når kæden er mere beskidt skal der 2 omgange til, før det er et tilfredstillende resultat. Jeg syntes det fungerer nemt og enkelt og kan bruges enten som et nemt supplement eller erstatning for traditionel degreaser.

Se video for demonstration.

Ride & Shine

Ride & shine er et poleringsmiddel som bruges til at opnå en overflade på stel og plastdele, som bliver mere modstandsdygtig overfor vand, støv og andet skidt blandtandet tubeless væske. Det indeholder voks og kan også bruges til at fremhæve farverne på cyklen. Produktet kommer i en plastikflaske med forstøver og 500 ml. Det angives som bionedbrydeligt og indeholder ingen silikoner og opløsningsmidler. Som et ekstra plus kommer det med en let duft af citrus. Man kan med ekstra fordel bruge deres “bike Active Foam” eller “Bike on Wax Cleaner” til rengøring for at opnå et bedre resultat. Dette har jeg ikke gjort i testen.

Opleves som simpelt og nemt at bruge forstøveren. Det har en konsistens hvor man let kan spraye for meget på, men det kan fordeles med en tør klud. Lad det sidde på kort tid og herefter tørre af. Effekten på stel er en skinnende blank farve, som vises godt på nedenstående billede. Herudover har jeg oplevet at støvet fra grusvejene fortsat sætter sig på stellet og dele men til gengæld er det meget nemt at få skyllet af. Det samme gælder tubeless væske efter en punktering. Lidt nemmere at få af skyllet af stellet.

Konklusion

Rengøring er en naturlig del af at cykle. Det skal være nemt og effektivt, hvilket stiller krav til producenternes produkter. Jeg har testet Bike on Wax produkter til rengøring af kæde og pleje af stel og plastikdele. Disse produkter lever helt op til mine forventninger og er et oplagt valg af produkter i kassen af plejemidler til cyklen.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 8
Effekt 8
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Balskilde Stoltenborg
Sommeroplevelser ved Skistar Sälen
Cykling i verdensklasse, naturens skønhed og aktiviteter for alle aldre. Cykelstart’s udsendte...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.