Test: BikeBrother tubeless-sæt

Tubeless vinder mere og mere indpas i landevejscykling. Personligt er jeg en af de ryttere, der inden for det seneste år er skiftet væk fra den gense dæk og slange over til et tubeless-system. Fordelene er mange, og jeg har kun oplevet en punktering, der har lukket sig selv på turen. Den store interesse for tubeless gør selvfølgelig, at der er flere og flere producenter, der har tubeless-systemer i deres sortiment. Det gælder også for danske BikeBrother, hvorfra vi har testet et helt kit. 

Hvad har vi testet? 

  • BikeBrother tubeless 60 millimeter ventiler 
  • BikeBrother reparationssæt (plugs)
  • BikeBrother væskespøjte 

BikeBrother Tubeless ventiler 

BikeBrothers tubeless ventiler ligner i bund og grund mange af de andre ventiler, der findes på markedet. De kan købes i en helt sort og en metalfarvet version. Vi har testet den helt sorte version, der passer rigtig godt til langt de fleste fælge. 

Selvom ventilerne ligner mange andre ventiler, er der et par ting, der er lavet anderledes fra BikeBrothers side. Specielt ved enden af ventiler, der skal placeres inden i dækket, har BikeBrother lavet en udformning der gør, at der kan komme luft ud både i bunden og i siderne. Dette gør, at man kan bruge ventilerne med indsatser og sikre, at man stadig kan få luft i dækket – smart tænkt. 

Ventilerne er super nemme at montere, og de er begge udstyret med o-ringe, så de holder tæt ved ventilåbningen. Ventilkeglen er nem at afmontere med den ene hætte, der følger med ventilerne. Hætte kan skrues på den ene af ventilerne, så man altid har den med på farten, hvis der skulle opstå problemer under kørsel. 

Overordnet set fungerer ventilerne super godt i praksis, og de holder tæt, hvilket er det vigtigste. Jeg har kun oplevet et lille problem med den ene ventil, der har haft lidt svært ved at finde trykket i dækket, efter jeg påførte væske. Dette løste sig dog, da jeg afmonterede ventilen igen og gav den et ordentligt pust med luftpistolen. 

Pris: 129,-
Køb Bikebrother Tubeless Ventiler

Bikebrother Tubeless Reparations Kit 

BikeBrothers reperationssæt er produceret i sort aluminium og fylder ikke meget mere end en Co2 patron (Se specifikationer på billedet). Den meget kompakte størrelse gør, at den er super nem at have med på farten. Reparationssættet indeholder 5 strenge (orme), der bruges til at stoppe i et hul i dækket. Strengene bruges kun, hvis hullet i dækket er for stort til at blive lappet af den tubelessvæske, der allerede er i dækket. 

Personligt har jeg haft brug for en streng på en graveltur, men har, 7-9-13, endnu ikke haft denne i brug. Vi kan dog berette at størrelsen og den måde indholdet opbevares på, er super smart. Tidligere har jeg blot haft de forskellige dele til at rasle rundt i baglommen eller sadeltasken. 

Pris: 99,-
Køb BikeBrother tubeless reparations kit

BikeBrother Væskesprøjte 

Den sidste ting vi har testet fra BikeBrother, er en tubelessvæske-sprøjte, der bruges til at påfylde den helt rigtige mængde af væske i dækket. Når man kører med et tubeless-system er det vigtigt, at man påfylder den korrekte mængde af væske, så man sikrer, at væsken kan holde sig fugtig og lukke eventuelle huller. Endvidere er det forskelligt hvor meget man skal bruge, afhængigt af dækstørrelse og type. Eksempelvis skal der ikke lige så meget væske i et racedæk som et mountainbikedæk.

Sprøjten er super nem at montere nedover ventilhovedet, så man kan sprøjte væsken ned i dækket. Efterfølgende er denne også nem at få af, så man undgår at få væske ud over det hele. Ydermere kan sprøjten bruges til at suge tubelessvæske op fra dækket, hvis man eksempelvis skal skifte dæk, men vil genbruge væsken. Det fungerer super godt. 

Pris: 59,-
Køb BikeBrother Sprøjte til tubeless væske

Konklusion

Alt i alt er BikeBrothers tubeless-sæt et rigtig fint sæt, der kan købes for meget små penge. Personligt har jeg prøvet andre og dyrere udgaver af ventiler, men disse fra BikeBrother lever bestemt op til de andres niveau.

8 Funktionalitet

8 Holdbarhed

9 Pris

8.3
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Bontrager Circuit Thermal handsker

Her i 2020 har vi testet et par handsker fra Bontrager, der...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.