Test: Giordana Fusion Bib Tights

Igen har vi fået lov til at teste et af Giordanas produkter. Det anerkendte italienske cykeltøjsmærke blev etableret i slutningen af 1970’erne af italienske Giorgio Andretta, der tilbage i tiden begyndte at importere high-end cykeltøj til Amerika. Han begyndte selv at designe og udviklede mærket i samarbejde med italienske cykeltøjsproducenter. Giordana har i mange år været anerkendt både for den høje kvalitet og stilfuldt design.

Funktionalitet og design

I sammenhæng med Giordanas Fusion jacket, har vi testet Giordana Fusion Bib Tights uden pude. Et par Bib Tights, der er produceret i et særdeles strækbart materiale og er yderst minimalistiske. Buksen er som sagt produceret uden pude, så man har mulighed for at bruge sine yndlings Bib shorts under eller uden på Giordanas Bib tights. Dette er meget anvendeligt, såfremt man har et par gode, velkendte Bib shorts, der bare fungerer. Den manglende pude er samtidig med til at holde prisen nede i et niveau, hvor de fleste kan være med.

Giordanas design er helt klassisk og giver et superfedt og slim look i vintermånederne. Fra toppen er der to stropper, der giver god støtte og pasform under hele cykelturen. Stropperne er produceret i et endnu mere strækbart materiale end selve busken, så de er nemme at komme  i og af. Yderligere er stropperne lavet uden irriterende syninger, der kan give slidmærker.

Giordana har benyttet sig af et Mititech Thermoroubaix materiale, som giver det yderst strækbare materiale, der smyger sig med kroppen, men samtidig holder på varmen. Grundet det ultratynde fleece-lag på indersiden, er det muligt at holde varmen på selv de koldeste vinterdage. Giordana har valgt at gå med det minimalistiske og aerodynamiske materiale, hvorfor disse Bib tights ikke er udført med ekstra vind- eller vandafvisende foranstaltninger. Materialet er behandlet og kan hermed holde lidt vand ude, men på længere ture med regn, vil der trænge vand igennem. Den vindafvisende del fungerer optimalt og holder vinden fint ude. Samtidig har man et par Bib shorts udenpå eller indenunder, der giver lidt ekstra beskyttelse til de mest kulde forskrækkede.

På læggen er finder man et par syninger, der er lavet i en neongrøn farve, så de passer til Fusion jakken. Buksen kan købes i fire forskellige varianter, hvor det blot er farven på syningerne, der er forskellen. En fin lille detalje, der kan give det sidste touch til et gennemført look.

Nederst er buksen afsluttet med et lille elastik om hver ankel, der er med til at holde begge bukseben på plads, så disse ikke flytter sig. Elastikken er på indvendig side udført i et skridsikkert materiale, der holder buksen endnu mere på plads. Elastikken er slutteligt prydet med “Giordana” så man ikke er i tvivl om, hvor buksen kommer fra.

Konklusion

Giordanas Bib tights er ekstremt tætsiddende uden at være ubehagelige, hvilket giver et super stramt look og samtidig minimal vindmodstand. Selvom Giordana har valgt et meget tyndt materiale, der nærmest går i et med kroppen, er disse Bib tights yderst varme.

Materialevalget emmer af kvalitet, hvorfor Fusion Bib Tights varmt kan anbefales til de kolde vintermåneder. De er testet i stort set alt slags vejr både på landevej og i skoven uden problemer. Desuden er det superfint at have muligheden for at bruge et par bibshorts med pude sammen med Fusion Bib Tights – det giver fremragende komfort. Fusion Bib tights er testet i stort set alt slags vejr.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799 / Set til 649,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pasform 10
Pris 8
9
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Trek Boone 7 Disc
Mathieu van der Poel er næsten synonym med cykelcross, og hans uomtvistelige...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.