Test: Bioracer Epic Ultralight Jersey

Fra belgiske Bioracer har vi haft lejlighed til at teste deres Epic Ultralight Jersey, en let jersey til de varme dage!

Kort om Bioracer

Bioracer er et belgisk firma der gør sig udelukkende i cykeltøj og tilbehør hertil, altså er deres fokus 100% på dette produktområde. Alle deres produkter udvikles, testes og produceres i Belgien. I Belgien regner det ca. 200 dage om året og klimaet er lidt “rough” så det er det ultimate sted at teste cykeltøj og udstyr, da det får nogle tæsk. Det faktum at de har produktionen “in house” gør også at de ikke har samme behov for at bestille store kvantiteter som fragtes fra den ene til den anden ende af verden, samtidig kan de levere hurtigt – altsammen er med til at bidrage til et mindre CO2 aftryk som efterhånden er en utrolig vigtig del af det at drive virksomhed i dag.

Design og detaljer

Epic Ultralight jersey’en findes i udgave til både kvinder og mænd, der er samlet set 5 forskellige farvemuligheder: sort, hvid, orange, blå og rosa – den sidste er dog kun tilgængelig til kvinderne.

Jersey’en er udført af det materiale som Bioracer kalder “Candy Mesh” som er et blødt og vaflet materiale. Fronten er udført med et stort mesh-panel som køler kroppen ned, bagtil er materialet behandlet med coldblack teknologi der har UPF 50 beskyttelse, så din ryg beskyttes mod solens UV stråler. Ærmerne er udført i et materiale der er lidt mere beskyttelse i og så har den gennemgående lynlås og en lille krave øverst.

Ærmerne er forholdsvis lange og laserskårne afslutninger for tæt pasform omkring armene. Indvendigt er der silikoneprint så ærmerne bliver på plads.

I livet er en bred laserskåret elastik med silikoneprint indvendigt, som skal forhindre jersey’en i at krybe op undervejs.

Bagpå er der 3 åbne lommer der nemt rummer ens energi, en slange, pumpe eller noget helt tredje.

Pasform og komfort

Epic jersey’en er i racefit pasform, hvilket normalt betyder en helt tæt og kropsnær pasform – det synes jeg dog ikke helt er tilfældet her, i hvert fald ikke når man kombinerer mine 175 cm. og 66 kg. med en str. S. Den sidder tæt, men jeg havde nok foretrukket og forventet en lidt tættere pasform end det er tilfældet her – og desværre er str. S den mindste størrelse tilgængelig.

Den sidder dog ganske udmærket på mig, ærmerne har lidt ekstra længde og den er lang nok, særligt bagpå hvor den har lidt ekstra længde så den dækker den øverste del af bagdelen. Den brede elastik i livet samt de laserskårne ærmer giver en tæt pasform uden en grim kant – det ser bare bedre ud!

Lommerne bagpå er lavet lidt skrå, så de er nemmere at komme i fra enten højre eller venstre side, desværre synes jeg også disse har en tendens til at “hænge lidt” når de bliver fyldt, men det hænger måske sammen med at jersey’en ikke sidder helt tæt til min krop.

Materialet som Epic jersey’en er udført i er til gengæld enormt lækkert, det føles som værende af super høj kvalitet og der er god ventilation på de varme dage. At det derudover har fået Coldblack behandling bagpå, gør den blot endnu mere anvendelig i sommeren.

Konklusion

Epic jersey’en fra Bioracer har mange gode kvaliteter, materialet er lækkert, der er super god ventilation og den generelle kvalitet og finish er høj. Designet vil altid være en smagssag, men jeg synes det er ret cool! Jeg savner dog en lidt tættere pasform når den betegnes som “race fit”, særligt når der ikke er mulighed for at vælge mindre størrelse en den str. S som jeg har testet. Lommerne bagpå er let tilgængelige, modsat hvad man oplever på mange andre cykeltrøjer! Men til gengæld synes jeg de kan komme til at hænge en lille smule når de fyldes – med andre ord bør man være opmærksom på pasformen og størrelserne – særligt hvis man er en mindre fyr som undertegnede.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 899,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 7
Design 8
Pris 8
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Xeccon Zeta 1300R LED forlygte
I slutningen af 2014 stiftede vi første gang bekendskab med den kinesiske...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.