Test: Bliz Fusion Nordic cykelbriller

Vi er på vej mod sommeren, og det er ved at være tid til at få cykelbrillerne fundet frem. Vi har været så heldige at få tilsendt den nye model Bliz Fusion med den nye Nordic light linse til test. Mathias har tidligere testet den gamle model, så jeg er spændt på hvordan den nye linse er i forhold til, samt hvordan den er er kører med i skoven kontra landevejen. Bliz firmaet ligger i Sverige, hvilket efter min mening er fedt, da jeg godt kan lide det lidt mere “lokale” hvis man kan sige det om Sverige.

Hvad følger med?

  • Bliz Fusion brille
  • Brudsikker linse
  • Ekstra justerbar næseclips
  • Ekstra understel i sort (jawbone)
  • Flot hardcase etui
  • Pudseklud

Design og funktionalitet

Som de fleste andre producenter der laver cykelbriller laver Bliz også briller til de fleste andre sportsgrene, samt almindelige briller til hverdagsbrug. Med den nye Nordic Light linse får man en virkelig fed brille. På denne model har man mulighed for både at have understel på eller ikke, der er et sort og et grå understel. Den grå farve på understellet passer til Bliz mærket på stellet.

Jeg kan personlig godt lide at man selv kan designe en smule uden man skal til at investere i nye briller hver gang.

Designet af selve brille minder lidt om den populære Jawbreaker fra Oakley, der ligeledes har en stor og fremtrædende linse. Selve stellet er en del større end konkurrenternes, dog uden at man bliver straffet på vægten, da denne model kun vejer 34 g (For nørderne)

Linsen er på denne model udskiftelig, hvilket efter min mening er fedt, så hvis man får ridset glasset, så skifter man det bare. Linsen er produceret i det – hvad Bliz selv kalder – brudsikkert materiale. Dette har vi selvfølgelig ikke testet, men linsen virker særdeles kraftig og holdbar, hvilket er rart, når man skal skifte kæbestykke, hvor man skal have godt fat i linse og stel.  Endvidere linsen også 100% UV-beskyttende, så man undgår solens skadelige stråler direkte i øjnene.

I toppen af brillen forfra kan stellet godt virke lidt stort, og man vil måske tænke at man vil sidde og kigge op i stellet når man cykler, men dette er ikke tilfældet, når jeg har brillerne på kan jeg overhovedet ikke se topstellet over linsen.
I toppen er linsen er der også to udluftningshuller, de virker rigtig godt, da jeg ikke oplever at de dugger særligt meget, kun en anelse når jeg holder stille, men slet ikke så meget som andre modeller jeg har prøvet.

Bliz har her produceret en virkelig fed brille, som ikke koster en raket. Jeg synes at nogen producenter tror det er guld de er ved at sælge. Bliz har derudover også lavet så man har mulighed for at bøje og tilpasse stellet efter behov, så de sidder ordentlig bag ørene. Yderligere har de lavet en justerbar næse-clips, der kan justeres alt efter størrelsen på næsen, så de ikke rutcher ned når man cykler.

Konklusion

Bliz har med denne brille her, virkelig lagt sig ud med de store producenter på markedet. Det er en virkelig fed brille. Jeg har nukørt med denne brille i ca. 3 uger og jeg er meget imponeret. Jeg er vant til at kører med Oakley Flight Jacket, med trail linse. Den nye Nordic Light linse gør det super, både på landevejen men også i skoven, jeg synes det er tydeligt at se hvordan man ser mange flere detaljer når man har brillen på.

Det fede ved disse briller er at man kan ændre udseendet på hele brillen ved at afmonteret understellet eller ved at skifte farve på understellet. Jeg er personlig mest til at kører uden understel, så virker brillen heller ikke så tung ikke vægtmæssigt men så tung i udseendet.

Hvis man gerne vil skifte linse, så bliver man heller ikke ribbet, da en ny linse kun koster 199kr, så det er mega fedt.

Skal man ud og kigge på nye cykelbriller kan jeg varmt anbefale at man kigger nærmere på disse briller fra Bliz, de er alle pengene værd, og så koster de under det halve af Oakley. Resultat af denne test er at begge mine Oakley briller er blevet sat til salg, da disse briller sidder væsentlig bedre på mit hoved end oakley gør.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,-

Funktionalitet 10
Design 10
Pris 10
10
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Topeak Prepstand Elite arbejdsstander
Vi har tidligere testet noget værktøj fra Topeak, og som der blev...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.