Test: Bontrager Velocis Thermal cykeltrøje

Vinteren i Danmark er udeblevet og det har været svært at finde ud af, hvor meget tøj, man behøver at være iført, når man sætter sig op på cyklen. I og med, at vi har været forskånet for de helt kolde temperaturer, har vi haft mulighed for at teste en række produkter, der nok mestendels egner sig til efterår eller forår. Bontrager er næsten synonymt med Trek, hvor man oftest ser Bontrager logoet på mange af delene, når man køber en Trek cykel. Bontrager gør sig dog ikke kun i cykelkomponenter – de gør sig også i beklædning til herre og damer. Hertil har vi fået muligheden for at teste en række af deres produkter, hvor den første i rækken, er deres Velocis Thermal cykeltrøle med lange ærmer, som vi har testet både herhjemme, men også under varmere himmelstrøg på Mallorca. 

Design og funktionalitet

Bontrager Velocics Thermal cykeltrøje har en meget klassisk opbygning, hvor der ikke er de store udskejelser i forhold til design. Trøjen er bygget op med tre lommer bagpå, der er store og fyldige, så man kan have en god omgang energi med samt slanger, pumpe, telefon og hvad man ellers behøver. Lommerne har som sagt en fin størrelse, hvor der er god plads, men de er ikke så store, at de “poser” ud bag på, når de bliver helt fyldt op. Dette kan oftest være et problem ved disse forholdsvis tynde trøjer, der både skal være aerodynamiske og have god plads til det nødvendige. 

På de tre lommer finder man to sæt prikker. Prikkerne er placeret på de to yderste lommer og de er reflekterende i mørke. Det er ikke meget, de lyser op, men de fungerer alligevel som små reflekser, der mest af alt kan ligne en del af designet. 

På forsiden er der ikke meget, der bryder det elegante look, da Bontrager har valgt at undlade lommer såvel som logo. Designet giver et fint og meget rent udtryk, der passer til de fleste sæt. Lynlåsen er i rigtig god kvalitet fra YKK og selve kraven går godt op omkring halsen, så man får lidt ekstra beskyttelse på de koldeste dage. Netop på kraven har Bontrager også valgt at placere deres logo – et lille sort logo, så man ikke er i tvivl om, hvem der har produceret trøjen. I halsregionen er sidder trøjen stramt, men ikke så stramt, at det ikke er muligt at have en halsedisse indenunder, hvilket jeg personligt er stor fan af, når man kører i de koldere måneder. 

Velocis Thermal er produceret i 92% Polyester og 8% Elastane. Kombinationen af disse to materialer giver en rigtig god pasform og giver ligeledes en rigtig god pasform. På ydersiden er trøjen udført i et “glat” design, der gør den aerodynamisk og modstandsdygtig over for en smule vind. På indersiden er materialet mere opkradset, hvilket giver en smule mere varme og samtidig føles rigtig behageligt mod huden. Valgene er vægtet, så trøjen giver mest mulig varme, men på samme tid gode muligheder for at transportere varmen ud og væk fra kroppen. 

På indersiden finder man allernederst en lille silikonekant, som man ser det ved mange cykeltrøjer og jakker. Kanten er med til at fastholde trøjen i den samme position under hele cykelturen.

Slutteligt er Velocis Thermal faconsyet, så man får den bedst mulige pasform. Faconsyningen ses specielt ved kropsdelen, hvor trøjen er syet sammen længere inde på maven i stedet for langs siderne. Pasformen er stram og rigtig god, hvortil Elastanen gør, at trøjen kan sidde rigtig stramt uden at føles ubehagelig. 

Konklusion

Bontrager Velocis Thermal cykletrøje med lange ærmer passer rigtig godt til det danske forår og efterår, hvor temperaturene ikke helt er til korte ærmer og korte shorts. Endvidere går trøjen rigtig godt i spænd med en vindvest til en kølig morgenstund. 

Trøjen har en super god pasform, der sjældent ses ved trøjer i denne prisklasse. Personligt er jeg spinkel af bygning, og har derfor til tider problemer med at finde trøjer, der sidder tæt nok til kroppen – dette er dog ikke et problem her. Endvidere er designet meget minimalistisk og stilrent, hvorfor den passer til de fleste outfits. Farverne tæller; rød, sort, lyseblå og den trafikgule, som vi har testet, så der burde være noget for enhver smag.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 649,-

10 Funktionalitet

9 Design

10 Pasform

9 Pris

9.5
Mere af Mathias Busk Sælgen

Artikel: Fra motionsrytter til licensrytter – løbsrapport

Vores artikelserie fortsætter med en gennemgang af sæsonens løb og den videre...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.