Test: CamelBak Podium

CamelBak er i cykelkredse nok bedst kendt for deres tasker med vandblære som særligt MTB-folket er begejstrede for, men CamelBak’s sortiment spænder langt bredere og vi skal denne gang kigge på en af Deres vandflasker som netop er lanceret i en ny og opdateret udgave, nemlig flasken med navnet Podium.

Camelbak Podium fås i 0,61 og 0,71 liters udgaver og en isoleret udgave der kan bruges om sommeren til at holde væsken kold, eller om vinteren til at holde væsken varm eller bare frostfri, modellen vi her har haft mellem hænderne er den lille (0,61 liter), almindelige, udgave.

camelbak_podium_05

Design og funktioner

CamelBak Podium ligner en helt klassisk drikkeflaske, men den har et par smarte funktioner som adskiller den fra mængden. Flasken består af 2 dele, en beholder og en top med et mundstykke, i dette mundstykke sidder det som CamelBak kalder “JetValve”, en lille ventil der åbner når man trykker på flasken og lukker igen når man slipper , det er virkelig smart og fungerer rigtig godt i praksis. Ved at trykke hurtigt, én gang, får man et “skud” væske i munden som, for mig, har været nok under mine MTB ture. Har man brug for mere væske af gangen, holder man bare trykket på flasken i længere tid. Selve mundstykket er af blød gummi og kan tages af så det er nemmere at rengøre hvis flasken er brugt til energidrik eller lign. Har man brug for at transportere CamelBak Podium i en taske, kan mundstykket og “JetValve’en” låses, således at der ikke kan eller vil komme nogen former for væske ud, hvilket også virker 100% og er endnu en gennemtænkt detalje.

camelbak_podium_04

Selve flasken er i en forholdsvis blød gummi-blanding, så den er ret nem at “presse sammen” når man skal drikke af den, men den finder også hurtigt formen igen bagefter. Øverst er flasken formet således at man har et super greb omkring flasken med én hånd, da tommelfingeren kan hvile og holde flaskens vægt mens man hælder.

camelbak_podium_03

Flasken er naturligvis 100% BPA-fri, så vandet smager ikke af “flaske” og kan enten vaskes i hånden eller smides direkte i opvaskemaskinen, da den kan skilles ganske meget ad, er det nemt og enkelt at vaske den op i hånden og få alle delene rengjort.

Se hvor nemt det er at rengøre CamelBak Podium i videoen nedenfor.

Konklusion

Efter at have testet og brugt CamelBak Podium i nogle uger, både på min racercykel, min MTB og i trænings centret er jeg ikke i tvivl: CamelBak Podium er et fedt produkt! Den er super nem at bruge, giver en tilpas mængde væske med ét tryk og mulighed for at kunne lukke mundstykket helt er super hvis man har flasken med i en taske, uanset om det er sportstasken eller tasken med ens sager til og fra skoven eksempelvis. CamelBak Podium er særligt velegnet til alle der kører MTB, da den blot kræver et “pres” for at afgive væske, man skal ikke makke med ventiler der skal åbnes/lukkes med tænderne, for så at man skal suge eller presse på flasken, med CamelBak Podium sker det hele ved ét blødt tryk på flasken.

At den så derudover er ret nem at gøre ren, og at alle delene kan gå direkte i opvaskeren er blot endnu et plus!

camelbak_podium_02

Pris og tilgængelighed

Vejledende priser: 0,61  l. 89,- / 0,71 l. 99,-

Køb CamelBak Podium online hos bl.a. CykelPartner.dk eller de fleste velassorterede sports butikker.

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 8

Karakter

8.7
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Tacx Flux S hometrainer
Flux S blev præsenteret ved dette års Interbike og der er grundlæggende...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.