Test: Craft Active Siberian Jacket

I starten af året testede jeg Craft’s Performance Bike Storm Jacket, en fremragende vinterjakke fra Deres top-serie (Performance) og de seneste uger har jeg haft fornøjelse af at teste “lillebroderen” dertil, nemlig Craft Active Siberian Jacket.

Craft Active Siberian Jacket er en cykeljakke til brug efterår og vinter, da den er både varm, vindtæt og vand-afvisende.

Design og funktionalitet

Craft Active Siberian Jacket fås i flere farver, den testede er sort/rød og meget diskret i sit udtryk. Pasformen vil jeg betegne som normal og ikke så tæt som man ofte oplever det med jakker til cykelbrug, nogle vil synes godt om det, mens andre måske vil foretrække en tættere pasform. Den er dog naturligvis lavet netop til cykelbrug, hvilket i praksis betyder den er længere bagpå, for at kunne dække den nederste del af ryggen når man indtager cykelposition.

craft-active-siberian-jacket-front

Designet er meget klassisk og diskret, på forsiden er et reflekterende Craft logo på brystet og et par horisontale linier, der ligeledes fungerer som reflekser. På bagsiden er dobbelt stribe med af ryggen og en par enkelte refleks-striber ved ryglommen, ryglommen er med lynlås og rummer snildt en smartphone, lidt energi og værktøj eller batteriet til ens cykellygte hvis denne er med ekstern batteripakke.

craft-active-siberian-jacket-back-pocket

Jakken er med gennemgående lynlås og øverst er et lille overlap så man undgår at lynlåsen generer når den er lynet helt op. Kraven er også betrukket med fleece indvendigt for god komfort og indvendigt er hele jakken opkradset, hvilket betyder den er blød at have på og har bedre isoleringsevne.

craft-active-siberian-jacket-inside

I ærmerne og ved livet er elastik og i livet er elastikken fulgt op af en silikone-kant der holder jakken på plads, en detalje vi ofte ser og som er enormt praktisk.

Komforten i jakken er ganske god, som nævnt indledningsvis er pasformen normal, hvilket betyder der er plads til at man kan have et par lag under jakken, eller bare til dem der foretrækker en lidt løsere pasform end man normalt oplever ved cykeltøj. Jakkens snit gør at den sidder perfekt når man sidder på cyklen i cykelposition, dvs. den nederste del af ryggen er dækket og ærmerne er tilpas lange. Da Craft Active Siberian Jacket er en jakket beregnet til efterår og vinterbrug, er materialet naturligvis lidt kraftigere og tungere end det man kender fra sommertøjet, så umiddelbart vil man nok føle at ens bevægelighed nedsættes en smule, det er dog “prisen” man må betale for en jakke der modstår både kulde, vind og vand – sidstnævnte dog kun klassificeret som vand-afvisende.

I praksis har jeg testet jakken under forskellige vejrforhold, både tørvejr og regnvejr og samlet set klarer den sig ganske godt. Da jakken skal modstå både vind og vejr er åndbarheden af naturlige årsager ikke helt i top, men jeg har ikke oplevet dette som et problem i praksis ved test i temperaturer fra 0-10 grader. I testperioden har jakket sørget for at holde mig tør og lun, mens jeg stadig har kunnet komme af med så meget overskudsvarme at jakken ikke blot har været våd indvendig efter brug. I let regnvejr har Craft Active Siberian Jacket faktisk holdt mig helt tør, og jeg fornemmer ikke at jakken har suget vandet til sig, men derimod er det prellet af jakken.

craft-active-siberian-jacket-side

Testpersonen

  • Højde: 175 cm
  • Vægt: 70 kg.
  • Størrelse testet: L

Materiale

  • Materiale 1: 94% Polyester, 6% Spandex, Materiale 2: 100% polyester
  • Kan maskinvaskes ved 40 grader

Konklusion

Samlet set er Craft Active Siberian Jacket en ganske udmærket jakke til brug efterår og vinter. Den formår at holde en lun og tør i al slags vejr, lige med undtagelse af dediceret regnvejr – her må man i så fald trække en regnjakke over, hvilket som oftest også er den bedste løsning, da regnvejret typisk ikke er konstant under ens cykeltur, hvad enten det foregår på landevej eller i skoven.

Jakken’s design er meget klassisk og måske lidt kedeligt – men kombineret med en normal pasform gør det jakken yderst velegnet til alle dem der ønsker en jakke til efterår og vinter som ikke nødvendigvis udstråler “cykeljakke” og som har en lidt løsere pasform end mange af de andre jakker der er på markedet.

Pænt og diskret design, gode materialer som altid og en jakke der i praksis klarer sig rigtig fint i det danske efterårs og vintervejr!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 900,-
Set til 599,-

Funktionalitet og pasform 8
Design 7
Pris 7
7.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Løbsberetning: Carl Ras Mountainbike Challenge 2019
22. september 2019 blev Mountainbike Challenge afviklet for 6. gang, denne gang...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.