Test: Craft Core Ideal Jacket 2.0

Skal man fortsætte den udendørs træning i vinterhalvåret, så kommer man ikke udenom at investere i en god vinterjakke, selvom de sidste par vintre har været forholdsvis milde. Core Ideal 2.0 Jacket fra Craft er en klassisk vinterjakke i vind og vandtæt materiale, med fleece indvendigt – til de køligste dage på cyklen.

Vi har testet den de sidste uger.

Design og detaljer

Jakken er en del af Craft’s Core-serie, den serie er rettet mod alle dem der ønsker godt “basis-tøj, uden alt for mange smarte detaljer til at trække prisen op.

Jakken fås i den klassiske sorte farve, men også i mere farverige varianter der gør sig bedre ude i trafikken, den fås nemlig også i blå, rød og grøn.

Den er lavet i 100% polyester og tåler maskinvask ved maksimalt 40 grader, hvilket er ret praktisk. Materialet er både vind og vandtæt og indvendigt er der opkradset fleece-for for ekstra varme, altså er der tale om en jakke hvor både isolering og “beskyttelse” er i top. Materialet er forholdsvis tykt, og overfladen glat – formentlig for bedre at kunne lede vandet væk.

Jakken er med gennemgående lynlås foran, med “parkering” til lynlåsen når den er lynet helt op, så den ikke ikke skarver eller irriterer. Jakken er lidt længere bagpå for at beskytte bagdel og nederste del af ryggen når man sidder på cyklen og så er der reflekterende detaljer udvalgte steder på jakken.

Omkring håndled og ved livet er der elastik som afslutning, omkring livet er der silikoneprint indvendigt på den bagerste del for at forhindre jakken i at kravle op.

Bagpå jakken er én større lomme der lukkes med lynlås, her kan man opbevare sin smartphone, nøgler eller noget helt tredje. Lommen er forholdsvis stor, men jeg savner lidt en eller anden form for opdeling…

Jakkens pasform er normal, i praksis betyder det at den sidder til som det meste cykeltøj, men den har ikke en tæt “race-orienteret” pasform, der er rigeligt med luft til at bevæge sig, hvilket passer de fleste motionister godt. Materialet er fleksibelt og kvaliteten lækker, så den føles godt at have på, selvom jeg nok personligt er til den lidt tættere pasform. Jakken er testet i en str. S og der er rigeligt plads til mine 65 kg. fordelt på 175 cm. Umiddelbart vil jeg mene man skal vælge ét nummer mindre end ens normale størrelse hvis man ønsker en tæt pasform.

Jakken er testet i oktober, november og december, som indtil nu har været forholdsvis mildt – det betyder også at jeg ikke har haft mulighed for at teste den i minusgrader, men kun ned til omkring 5 grader. Jakken giver en rigtig god beskyttelse mod både vind og nedbør, da den er både vind og vandtæt, materialet er samtidigt så tykt og isolerende at intet trænger igennem – så selv den mest kuldeskære bør være godt dækket ind her! Det faktum at jakken er så godt isoleret og beskyttende mod elementerne, gør så omvendt også at bedst er egnet til de kolde dage, for mit vedkommende under 10 grader og helst omkring de 5 grader, ellers bliver den simpelthen for varm når pulsen kommer lidt op.

Konklusion

Core Ideal Jacket 2.0 er en rigtig fin vinterjakke, med god beskyttelse mod elementerne og masser af isolering så man kan holde varmen på selv de koldeste dage. Materialerne er af høj kvalitet og der er mulighed for at vælge farver med høj synlighed i trafikken. Det skal dog understreges at det er en vinterjakke, til forår/mildt efterår vil den for de fleste være for varm.

Lommen bagpå er fin, men jeg savner en opdeling – i stedet for bare én stor lomme. Pasformen er almindelig, her er jeg nok personligt til en lidt tættere pasform, men mange vil sikkert føle sig rigtig godt tilpas i jakken.

Med en vejledende pris på 1200,- er Ideal Jacket 2.0 ikke blandt de billigste på markedet, og jeg synes måske den vejledende pris er en anelse høj. Den kan dog findes til ca. 900,- og det gør prisen lidt mere spiselig. Der er intet at udsætte på materuale

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1200,- / Set til 899,-

Funktionalitet 9
Pasform 7
Design 8
Pris 6
7.5
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Newline Bike 8 panel shorts
Danske Newline har ikke det dybeste sortiment indenfor cykeltøj, men sortimentet er alligevel rimelig...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.