Test: EKOI Reversible Jacket

EKOI er en fransk producent, der har eksisteret siden 2001 og produceret alt indenfor cykeltøj og tilbehør, bl.a. gør de meget ud af “build your own” konceptet hvor man eksempelvis kan lave sine egne personlige, cykelsko, briller eller et sæt cykeltøj.

Derudover har de naturligvis også et grundsortiment med præ-definerede designs, som eksempelvis Reversible Jacket der er på testbænken i denne omgang.

Reversible Jacket er en langærmet jakke velegnet til brug på de køligere, eller våde dage – i temperaturer fra ca. 8 til 18 grader.

Design og funktioner

EKOI Reversible Jacket er en vaskeægte multifunktions-jakke, for den er både 100% vandtæt samt 100% åndbar – netop derfor er den meget velegnet til den danske sommer hvor vejret kan være ganske lunefuldt. Jakken er udført i en kombination af 86% Polyester og 14% Spandex med en patenteret membran kaldet Stormshield. Det er lige netop denne membran der gør materialet åndbart og stadig helt vandtæt. Har man prøvet at være aktiv i en klassisk “ikke-åndbar” regnjakke, så kender man vigtigheden af at materialet er åndbart, så man ikke bare ender med at blive våd og fugtig indefra…

EKOI-Reversible-Jacket-flour

Materialet som jakken er udført i, er ikke kun ganske effektivt, det er også forholdsvis tyndt og meget let – derfor fremstår EKOI Reversible Jacket nok næsten mere som en langærmet cykeltrøje, end en decideret jakke., hvilket er positivt. Derudover så er materialet ret fleksibelt, så den i høj grad former sig efter rytteren.

Som navnet måske allerede har antydet, så er EKOI Reversible Jacket faktisk også vendbar, man vender simpelthen bare vragen ud – så har man en ny jakke. Den ene side er grøn, mens den anden er sort – så man kan vælge mellem synlighed eller det mere klassiske look, det er en virkelig fin detalje!

EKOI-Reversible-Jacket-black

Jakkens pasform er tætsiddende, som en cykeltrøje og bør derfor benyttes med ét lag indenunder, hvilket passende kunne være en svedtrøje med korte eller lange ærmer.

Designet er forholdsvis klassisk, med EKOI’s logo og “Rain Stop” stående på brystet, en lidt højere krave til beskyttelse mod vejret og en gennemgående YKK lynlås. Ved ærmerne er en ret bred elastik og ved livet er en tynd elastik hele vejen rundt, der er dog ingen silikone til at holde den på plads – hvilket dog heller ikke umiddelbart har været nødvendigt.

EKOI-Reversible-Jacket-side

 

Bagpå jakken finder man normalt en lomme eller to, men da jakken er vendbar giver det rigtig god mening at det er undladt her. Man må derfor nøjes med en lille lomme på hver side – én på indersiden og en på ydersiden. Lommen er dog forholdsvis lille, men rummer lige en gel og en mini-pumpe, men heller ikke mere end det…

EKOI-Reversible-Jacket-back

I praksis er EKOI Reversible Jacket ualmindelig behagelig, den sidder præcis som den skal – tæt til kroppen, med høj grad af bevægelighed. Materialet er let og luftigt, selvom den er 100% vandtæt – så følelsen er mere som en langærmet trøje, end en decideret jakke. Det faktum at den er åndbar, gør at man ikke kun kan bruge den i regnvejr, men også om aftenen og på dage hvor luften er lidt køligere og hvor en kortærmet jersey derfor ikke helt slår til.

Materiale og størrelse

  • 86% Polyester
  • 14% Spandex
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader
  • Størrelse L – passende til 175 cm. / 70 kg.

Konklusion

Det danske vejr er ret omskifteligt, så en forholdsbis tynd, vandtæt og åndbar jakke er perfekt som supplemant til de korte shorts og den kortærmede jersey.

EKOI har med Reversible Jacket skabt et rigtig lækkert produkt der giver næsten samme beskyttelse som en decideret jakke, men som er let og lækker som en langærmet trøje – en fremragende kombination! Jakken er tynd og let, den sidder tæt som en trøje og giver stadig beskyttelse mod vind og vejr, samtidig med at man kan ånde. Sidstnævnte betyder at man også sagtens kan bruge den på de kølige dage, eller de dage hvor vejret er lidt ustabilt og man ikke ønsker at ende med at være gennemblødt.

Jeg har anvendt Reversible Jacket de seneste uger som erstatning for en langærmet trøje og istedet for en decideret jakke og jeg er solgt – det er en ualmindelig lækker jakke/trøje der har en fremragende pasform, god komfort og så ser den bare godt ud! Det er ikke en jakke fyldt med masser af ligegyldige features, men én enkelt detalje der er værd at fremhæve er dog muligheden for at vende den om – så man selv kan bestemme om man ønsker sort eller flour design.

Én ting jeg dog savner, er en lomme til opbevaring af min smartphone – hertil er de 2 lommer i jakken simpelthen for små, desværre. Ellers har jeg intet at udsætte på jakken, den er perfekt til det nordiske klima!

Pris og tilgængelighed

  • Vejledende pris: 160 EUR / 1190,- DKK
  • Set til 833,- hos EKOI.fr

9 Funktionalitet

10 Pasform

8 Design

7 Pris

8.5
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Kortfilm: Beyond Trails Atacama

Osprey atleten Lorraine Blancher har hovedrollen i denne kortfilm omkring mountainbiking i bjergene...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.