Test: Force Darts cykelhandsker

De lange handsker er lagt på hylden for en stund, og det er tid til at kigge lidt på de korte modeller. Jeg har de sidste par uger kørt rundt med et par handsker fra det tjekkiske firma Force, et firma der for mig betyder fornuftig kvalitet til en pris hvor de fleste kan være med. Force Darts er en model hvor der ikke er så meget tingeltangel, blot en simpel og superlet handske du nærmest ikke mærker du har på.

En sommerhandske er lidt nemmere at have med at gøre, end en vinter udgave, da den ikke skal holde hænderne varme og samtidig være super åndbar. For mig fungerer den simpelthen bare som et mellemlag imellem håndflader og cykelstyr, og til at tørre sved af panden med.

Design funktionalitet

Force Dart er en sporty handske, med en overside der er super åndbar. Lavet i ultratynd sort/hvid nylon med mange fede detaljer, tre ”pile” i mesh for ekstra udluftning, force logo og lidt ”fartstriber”.  Oversiden ved knoerne er ekstremt strækbar, og imellem fingrene går det tynde nylon materiale igen. Alt sammen er med til at give en super bevægelighed i fingrene. Tommelfingeren er lavet i frotté, så du kan tørre sved af ansigtet hvis det skulle blive nødvendigt. På trods af de meget tynde materialer, så virker de på ingen måde skrøbelige.

Undersiden er lavet i syntetisk læder med silikone gel, som giver et glimrende greb om styret. Der er en lille smule polstring i håndfladen, men ikke noget af betydning. Hvis man lægger mærke til syningerne i håndfladen vil man kunne se at der virkelig er blevet tænkt over tingene. Alle syningerne passer med de linjer/folder man har i håndfladen, så handsken vil helt automatisk følge din hud når du åbner og lukker hånden. Dette gør at den føles utrolig naturlig at have på, nærmest som et ekstra lag tyk hud.  Ved håndleddet er der en lille flap med et force logo, som gør det nemt at trække handsken på. Der er elastik i kanten rundt om håndleddet.

force-darts-02

Som nævnt i en tidligere test, så er Force en smule større i størrelsen end de fleste andre mærker, så jeg er faktisk gået en størrelse ned, fra L til M. Den var lidt stram i starten, men har givet sig lidt, og sidder nu lige i skabet.

Materiale

  • 50% Nylon
  • 50% Polyurethane

force-darts-03

Konklusion

Jeg er blevet meget positivt overrasket over Force Dart, er faktisk blevet ret glad for dem. Du får en ultratynd, superlet, åndbar, hurtigtørrende handske som sidder perfekt på hånden, og endda til en billig pris. Men jeg er alligevel lidt splittet. På den ene side er jeg vild med ideen om at lave en simpel handske, uden for meget gejl. På den anden side, så er handsken lidt svær at få af uden velcro-lukning i håndleddet. Og selvom undersiden er designet til at følge din håndflade, så kunne jeg godt savne en lille bitte gel-pude, i hvert fald hvis det er til MTB brug. Vil sige det er en glimrende begynderhandske, især til prisen!

Pris tilgængelighed

Vejledende pris 149,-

Force Darts kan bl.a. købes online hos Cykelgear.dk

Funktionalitet 7
Design 7
Pris 9
7.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Michel Christensen
Test: Force Windster lange cykelbukser uden indlæg
Vi har efterhånden været igennem en del produkter fra Force, som er...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.