Test: Force Drift Wind Plus Bibtights

Samlet karakter

Tjekkiske Force er bedst kendt for Deres “value for money” produkter, men de laver faktisk også en række produkter i mellemklassen. Vi har tidligere testet Drive-serien og turen er nu kommet til Drift-serien der pt. består af en vindtæt jakke og et par lange bukser med og uden pude. Modellen vi her har fingrene i er den med pude.

Drift Wind Plus er, som navnet indikere, et par lange bukser velegnet til brug i dårligt vejr, for de er både vindtætte og vandadvisende, derudover er der foer der holder dig varm på de kolde dage. Med en pris på ca. 800,- er de placeret i mellemklassen hvor konkurrencen er hård, så mon Force kan stå distancen?

Design og detaljer

Drift Wind Plus er er par klassiske lange bibtights med sele og pude. Materialet er en kombination af polyamid, polyester, elastan og polyuretan. Denne kombination giver et materiale der er vindtæt, vandafvisende og rimelig slidstærkt, samtidig med at åndbarheden er ganske glimrende. Bukserne er opbygget i flere forskellige paneler for både at imødekomme bevægelighed, komfort og beskyttelse mod vind og vejr, dette ses bl.a. ved knæ og ankler. Designet er ganske frisk med sort grundfarve og grå striber på den nederste del af benene samt den nederste del af ryggen.

Bukserne er, som tidligere nævnt med seler og selve overdelen er laserskåren, hvilket i praksis betyder at seler og ryg er i super tyndt materiale uden syninger eller kanter der genere. Ryggen er derudover med udskæringer for at øge ventilationen. Det faktum at overdelen, seler og ryg, er i laserskåren materiale gør at komforten er helt i top – der er nemlig ikke nogle syninger der generer, ligesom der ikke er noget der folder eller krøller sig sammen – dette uden at gå på kompromis med fleksibiliteten.

Ved buksebenene er der ingen lynlås, men istedet en elastik under foden der skal holde bukserne på plads. Det betyder at de er lidt mere besværlige at få af og på, til gengæld slipper man for lynlåse der går op og potentielt også kan genere, særligt hvis har skoovertræk og/eller vinterstøvler på. Stroppen der går omkring foden virker måske nok old-school, men det fungerer jo rent faktisk og man kan jo altid klippe denne af.

Indvendigt er bukserne børstet, hvilket gør dem rare at have på, samtidig med at det isolerer ganske godt på de kolde dage.

Puden som Drift Wind Plus er udstyret med, kører absolut til i den bedre ende af skalaen. Den er forholdsvis tynd, men yder stadig en rigtig god støtte og absorbere stød og lign. Puden er opdelt i flere forskellige zoner og selve skummet der er brugt i puden er perforeret, dette betyder at åndbarheden er høj, samtidig er puden enormt fleksibel hvilket giver endnu bedre komfort da den således lettere tilpasser sig den enkelte rytter. Slutteligt yder puden en god støtte i området foran, så det ikke kun er bagdelen der tilgodeses. Der er tale om en pude af ret høj kvalitet der giver god støtte, samtidig med at den er så tilpas fleksibel og tynd at den tilpasser sig den enkelte rytter og derfor næsten ikke bemærkes når først man sidder på cyklen – og det må være målet!

Bukserne er testet i str. M, hvilket er passende til undertegnedes 175 cm. og knap 70 kg., de sidder tæt, præcist som de skal og da materialet er ganske fleksibelt er der ingen problemer med bevægelighed og deraf manglende komfort. Da materialet er både vindtæt og vandafvisende er de lidt mere “stive” et end par almindelig lange cykelbukser, men det er kompromiset når man ønsker den ekstra beskyttelse.

Konklusion

Force Drift Wind Plus er et par fremragende lange bukser der er som lavet til det danske efterårs og vintervejr – da de håndterer både regn og blæst på fineste vis, de er testet i både nogenlunde tørvejr, småregn og kraftig regn og der har intet være at udsætte på dem. I vedvarende og kraftig regn kan de naturligvis ikke holde vandet ude, men de gør et ihærdigt forsøg og bliver de våde – så tørrer de hurtigt!

Bukserne er udført i top-materialer, pasformen er god og komforten er helt i top, bl.a. takket være den gode og fleksible pude, sammen med detaljer som laserskåren overdel der betyder at de ikke folder og/eller har syninger der potentielt kan genere.

Samlet set er Force Drift Wind Plus et par rigtig lækre bukser til efterårs og vinterbrug, som holder dig lun og tør på de våde og blæsende dage, samtidig er prisen meget rimelig ift. den overordnedede kvalitet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,- (Fås også uden pude til 749,-)

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.