Test: Fox Low Pro Hydration Pack

De seneste uger og måneder har budt på en del tests af forskellige produkter fra Fox og denne gang har vi haft fingrene i en af Deres rygsække, med indbygget vandblære.

Fox er ikke umiddelbart kendt for netop denne produktgruppe hvor CamelBak sidder ret tungt på markedet og sortimentet pt. er da også begrænset til en håndfuld forskellige modeller, dog uden at det nødvendigvis er en dårlig ting med et begrænset sortiment.

Low Pro Hydration Pack er navnet på rygsækken, der indeholder en 2 liters vandblære og rummer en lille smule “gear” ved siden af.

Design, detajler og komfort

Fox Low Pro Hydration Pack fås i 2 forskellige farvekombinationer, den helt klassiske sorte som vi her har haft mellem hænderne og en lidt mere spraglet i lysere farver.

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-wear01

Tasken er ikke ret stor, den måler kun ca. 20 cm. i bredden og 40 cm i højden, ligesom den er udført i let materiale, nylon, for at bringe vægten så langt ned som overhovedet muligt. 

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-wear02

På forsiden er et lille diskret Fox logo og nogle snore på tværs, med disse er det muligt at fastgøre en trøje, tynd jakke eller lign. Øverst er lynlås til det mindre rum hvori man kan opbevare en ekstra slange, lidt værktøj, energibar eller hvad man ellers måtte have brug for at have med på turen. Rummet er ikke specielt stort, men rummer alligevel en del småting. Der er dog ingen indvendige lommer eller inddeling af rummet, så overblikket kunne være bedre.

 

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-front-pocket

I højre side er en lynlås ned langs siden, bag denne finder man den 2 liters vandblære vi tidligere omtalte, denne kan placeres i en lille indvendig “lomme” og fastgøres øverst, så den ikke ligger og rutsjer rundt i tasken. I bunden er ét lille rum der lukkes med velcro, her er det oplagt at gemme/opbevare sine nøgler eller lign. Man bør naturligvis ikke opbevare nogle ting med skarpe kanter eller lign. i samme rum som vandblæren, for at undgå at der går hul på denne. Selve vandblæren kommer vi tilbage til…

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-hook

 

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-internal-pocket

Bagsiden af Fox Low Pro Hydration Pack er opdelt i 4 paneler med mesh og polstring, mellem disse er der hul så luften kan cirkulere så man kan komme af med varmen. Skulderstropperne er primært udført i mesh og har en fornuftig bredde. Man bestemmer selv om man ønsker slangen fra vandblæren i højre eller venstre side, der er en lille elastik på hver strop der holder slangen på plads når den ikke er i brug. Personligt savner jeg en lille plastik-clips eller lign. som man kender det fra de fleste CamelBak rygsække, denne holder slange og mundstykke helt på plads og ikke som her hvor slangen hænger forholdsvis løst ved skulderen.

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-mundstykke

På skulderstopperne er også en brystrem der holder tasken på plads og i bunden er faktisk endnu en rem, der spændes omkring livet. Set i lyset af taskens kompakte størrelse kunne man nok godt have nøjes med en brystrem, men på den her måde er man i hvert fald sikker på tasken bliver hvor den skal, uanset hvor vildt det går for sig… Begge remme kan naturligvis justeres i omkreds og har begge ret kraftige spænder.

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-back-full

Hvis vi skal vende tilbage til selve vandblæren, så rummer den som tidligere nævnt 2 liter væske. Vandblæren er udviklet og producerer af Hydrapak og udført i et forholdsvis tyndt og let plast-materiale, der dog naturligvis er ret holdbart. Materialet er derudover også fri for BPA, ftalater og PVC – så den er “sikker” at bruge. Vandblæren er egentlig bare en simpel “pose” som øverst foldes sammen og så “slider” man en lukke-mekanisme henover som gør at vandblæren holder tæt. Direkte sammenlignet med CamelBak’s løsning med et skruelåg der åbnes og lukkes, så virker denne løsning lidt “outdated”, men det er simpelt og det virker fint. Jeg savner dog en sammensvejsning midt på vandblæren, som havde medvirket at væsken blev fordelt bedre i vandblæren, til gengæld er den langt nemmere at rengøre da man faktisk kan vende vrangen ud på vandblæren.

hydrapak-open

hydrapak-half-sealed

hydrapak-sealed

 

hydrapak-2liter

På vandblæren sidder, fastmonteret, en forholdsvis blød og fleksibel gummislange med mundstykke yderst. Man bider midt på mundstykket og suger, for at få væsken ud. Igen er det svært ikke at sammenligne med CamelBak som de fleste kender og jeg må erkende jeg er mere til Deres løsning med bideventilen i ren gummi, hvor denne er i en kombination af blød gummi og hård plast indvendigt. En god lille detalje er dog at mundstykket kan “låses” så man er sikker på der ikke flyder væske ud, ventilen åbnes og lukkes, blot ved at skrue på selve mundstykket.

Tasken sidder generelt godt, uanset om den er fyldt op med væske og grej, eller er mere eller mindre tom. De to remme gør at den sidder fast og ikke “rutsjer” rundt, hverken op og ned eller til siderne. Grundet den kompakte størrelse sidder Fox Low Pro Hydration Pack forholdsvis højt oppe på ryggen, men i praksis betyder det blot at man stadig kan bruge og lomme til eventuelle ryglommer i sin jakke eller cykeljersey.

Tasken kommer aldrig til at veje specielt meget grundet den kompakte størrelse og de brede skulderstopper af mesh gider en god komfort, men stadig en høj åndbarhed, ligesom rygpanelet med luftkanaler sikre at man nemt kommer af med overskudsvarmen.

Helt generelt så sidder tasken godt på ryggen og den er så tilpas tætsiddende og let at man egentlig ikke bemærker man har den på, når man triller rundt i skoven

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-front-pocket-2

Konklusion

Er man i markedet efter en rygsæk der primært skal bruges til væske/drikkesystem, så er CamelBak nok det første der dukker op i ens hukommelse, men der findes faktisk en del alternativer derude, inkl. Fox Low Pro Hydration Pack. Med Fox Low Pro Hydration Pack får man en kompakt rygsæk i letvægtmaterialer og et design der på én gang er både cool og diskret. Vandblæren der rummer 2 liter væske og mundstykket fra Hydrapak når, efter min mening, ikke CamelBak’s modspil til sokkeholderne, men det virker!

Tasken rummer, udover vandblæren, kun en lille smule grej, eksempelvis en lille pumpe, ekstra slange, multitool og et par barre – men det er også det indhold som man oftest vil have brug for at kunne medbringe på MTB ture af et par timers varighed. Rummet på forsiden af tasken er ikke ret overskueligt, åbningen er smal og rummet dybt og rummet til vandblæren kunne godt have åbnet mere op, så man nemmere kunne få denne “bakset” ind og ud – det kunne efter min mening godt være designet så det virkede langt bedre i praksis.

Samlet set har Fox Low Pro Hydration Pack været lidt en lunken affære, for den tilbyder grundlæggende de ting de fleste søger – men det virker bare ikke helt så godt som fra konkurrenten CamelBak eksempelvis. Designet er pænt, kvaliteten god og den rummer de små-ting man bør have med når man bevæger sig i skoven, derudover er den let og sidder godt til ryggen. Desværre bliver jeg nok aldrig fan af Hydrapak’s vandblærer og mundstykker og samtidig synes jeg taskens design ift. placering af lommer og overskuelighed af rum – er set langt bedre.

Fox-Low-Pro-Hydration-Pack-wear03

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-

Funktionalitet 7
Design 6
Pris 7
6.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Must-have i sadeltasken
Hvad enten man har anskaffet sig en racercykel eller en MTB, har...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.